Categories: اخبار نساجی

اولویت‌بندی ۱۰ گانه کالاها برداشته شد

 

با توجه به آزاد‌سازی واردات کالاهای اولویت ۱۰ به غیر از خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی اولویت‌بندی ۱۰ گانه کالاها رسما از روال تجاری حذف شد.

در دولت دهم و در سال ۱۳۹۱ به دلیل کمبود ارز در کشور واردات کالاها به ۱۰ اولویت تقسیم‌بندی شد و با توجه به این‌که چه کالایی در کدام اولویت است، اختصاص ارز از سوی مرکز مبادله ارزی انجام می‌شد. اما در حال حاضر با توجه به رشد روند تجاری در کشور و حذف ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی رفته‌رفته اولویت‌بندی ده‌گانه کالا از روال خارج شده است. براین اساس تمامی کالاها به غیر از کالاهای اولویت ۱۰ که ارز متقاضی دریافت می‌کنند پس از ثبت سفارش ارز مبادله‌ای دریافت می‌کنند.

در همین زمینه مجید‌رضا حریری، رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: واردات تمامی کالاها از اولویت یک تا ۹ با ارز مبادله‌ای انجام می‌شود و واردات کالاهای اولویت ۱۰ نیز بر اساس تغییرات انجام شده با ارز متقاضی صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: با آزاد‌سازی واردات کالاهای اولویت ۱۰ از طریق ارز متقاضی یا انتقال آنها به سایر گروه‌ها رسما اولویت‌بندی کالاها از روال تجاری حذف شده است.

حریری با تاکید بر این‌که از این پس کالاهای اولویت ۱۰ با پرداخت دو برابر سود عوارضی امکان واردات دارند، خاطرنشان کرد: البته اولویت‌بندی کالاها هنوز روی سایت ثبتارش قرار دارد و از آنجایی که ممکن است شرایط به حالت سخت برگردد، به‌طور رسمی حذف اولویت‌بندی کالاها اعلام نشده است.

به گفته رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران، واردات کالا در حال حاضر براساس اولویت‌بندی ده‌گانه به شکل سابق نیست.

در همین زمینه محمدحسین برخوردار، رییس مجمع واردات نیز با بیان این‌که براساس اهداف برنامه پنجم توسعه واردات باید منوط به تعرفه باشد، گفت: به همین دلیل اولویت‌بندی کالاها در فرآیند تجاری بی‌تاثیر بوده و رفته‌رفته به‌طور رسمی نیز حذف آن اعلام می‌شود.

وی ادامه داد: بسته به زمان سفارش و نوع ارزی که درخواست می‌شود فرآیند اختصاص ارز زمان می‌برد ولی اولویت‌بندی کالاها هیچ تاثیری در اختصاص ارز ندارد.

رییس مجمع واردات با اشاره به اختصاص ارز متقاضی به کالاهای اولویت ۱۰ خاطر نشان کرد: اولویت‌بندی کالاها پس از آزاد‌سازی واردات اولویت ۱۰ از فرآیند تجاری حذف شده و وارد‌کنندگان این کالاها می‌توانند ارز خود را از صرافی‌ها یا صادر‌کنندگان دریافت کنند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

4 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

4 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

4 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

4 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

5 روز ago

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

5 روز ago