Categories: اخبار نساجی

اولویت‌بندی ۱۰ گانه کالاها برداشته شد

 

با توجه به آزاد‌سازی واردات کالاهای اولویت ۱۰ به غیر از خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی اولویت‌بندی ۱۰ گانه کالاها رسما از روال تجاری حذف شد.

در دولت دهم و در سال ۱۳۹۱ به دلیل کمبود ارز در کشور واردات کالاها به ۱۰ اولویت تقسیم‌بندی شد و با توجه به این‌که چه کالایی در کدام اولویت است، اختصاص ارز از سوی مرکز مبادله ارزی انجام می‌شد. اما در حال حاضر با توجه به رشد روند تجاری در کشور و حذف ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی رفته‌رفته اولویت‌بندی ده‌گانه کالا از روال خارج شده است. براین اساس تمامی کالاها به غیر از کالاهای اولویت ۱۰ که ارز متقاضی دریافت می‌کنند پس از ثبت سفارش ارز مبادله‌ای دریافت می‌کنند.

در همین زمینه مجید‌رضا حریری، رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: واردات تمامی کالاها از اولویت یک تا ۹ با ارز مبادله‌ای انجام می‌شود و واردات کالاهای اولویت ۱۰ نیز بر اساس تغییرات انجام شده با ارز متقاضی صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: با آزاد‌سازی واردات کالاهای اولویت ۱۰ از طریق ارز متقاضی یا انتقال آنها به سایر گروه‌ها رسما اولویت‌بندی کالاها از روال تجاری حذف شده است.

حریری با تاکید بر این‌که از این پس کالاهای اولویت ۱۰ با پرداخت دو برابر سود عوارضی امکان واردات دارند، خاطرنشان کرد: البته اولویت‌بندی کالاها هنوز روی سایت ثبتارش قرار دارد و از آنجایی که ممکن است شرایط به حالت سخت برگردد، به‌طور رسمی حذف اولویت‌بندی کالاها اعلام نشده است.

به گفته رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران، واردات کالا در حال حاضر براساس اولویت‌بندی ده‌گانه به شکل سابق نیست.

در همین زمینه محمدحسین برخوردار، رییس مجمع واردات نیز با بیان این‌که براساس اهداف برنامه پنجم توسعه واردات باید منوط به تعرفه باشد، گفت: به همین دلیل اولویت‌بندی کالاها در فرآیند تجاری بی‌تاثیر بوده و رفته‌رفته به‌طور رسمی نیز حذف آن اعلام می‌شود.

وی ادامه داد: بسته به زمان سفارش و نوع ارزی که درخواست می‌شود فرآیند اختصاص ارز زمان می‌برد ولی اولویت‌بندی کالاها هیچ تاثیری در اختصاص ارز ندارد.

رییس مجمع واردات با اشاره به اختصاص ارز متقاضی به کالاهای اولویت ۱۰ خاطر نشان کرد: اولویت‌بندی کالاها پس از آزاد‌سازی واردات اولویت ۱۰ از فرآیند تجاری حذف شده و وارد‌کنندگان این کالاها می‌توانند ارز خود را از صرافی‌ها یا صادر‌کنندگان دریافت کنند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

بازگشت ایران به صحنه بین المللی در نمایشگاه دموتکس دبی

مصاحبه با آقای مهرداد زکی پور کارشناس صنعت فرش ماشینی: نمایشگاه دموتکس خاورمیانه با یک…

1 روز ago

به برگزارکنندگان دموتکس دبی اعتماد داریم و به آینده آن امیدواریم

مصاحبه با آقای سعید منزوی زاده مدیر عامل قالی سلیمان: نمایشگاه دموتکس دبی بعد از…

2 روز ago

فرش بهشتی در مسیر گسترش صادرات؛ اینبار دموتکس دبی

مصاحبه با آقای محمد بهشتی مدیرعامل فرش بهشتی: شرکت فرش بهشتی با توجه به اینکه…

2 روز ago

با حمایت دموتکس، دبی را به مرکز تجارت فرش ایرانی تبدیل می کنیم

مصاحبه با آقای مرتضی سودایی مدیر عامل قالی زرتشت: قالی زرتشت از سال 2014 حضور…

3 روز ago

استقبال از محصولات قالیچین در نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

محمد جواد کمالیان مدیر عامل شرکت قالیچین: خدمات شرکت قالیچین : زمینه های معرفی محصولات…

3 روز ago

فرش سورنا و استفاده از هوش مصنوعی در بازاریابی فرش

مصاحبه با آقای رضا محمودیان مدیر شرکت فرش سورنا در نمایشگاه دموتکس دبی 2024: فرش…

3 روز ago