Categories: اخبار نساجی

اولین اقدام ایران برای قدرت‌نمایی در اوپک / راه‌اندازی طرح جدید افزایش تولید نفت

 

شمارش معکوس به منظور بهره‌برداری از اولین طرح افزایش ظرفیت تولید نفت در دولت یازدهم آغاز شده و پیش بینی می شود با افزایش ظرفیت تولید طلای سیاه، قدرت چانه‌زنی ایران هم در اوپک و بازارهای جهانی ارتقا یابد.

به گزارش مهر، بیژن زنگنه وزیر نفت یکی از سه برنامه کوتاه مدت و اولویت دار صنعت نفت در دولت یازدهم را افزایش ظرفیت تولید نفت در دو مرحله ابتدا به ۴ میلیون بشکه و سپس ۴.۵ میلیون بشکه در روز اعلام کرده است.

این عضو کابینه دولت یازدهم با تاکید بر اینکه افزایش ظرفیت تولید نفت منجر به ارتقای جایگاه و قدرت چانه‌زنی های ایران در مذاکرات بین‌المللی و اوپک خواهد شد، تاکید کرده است: از این رو با استفاده از روش‌های صیانتی ظرفیت تولید طلای سیاه و سپس با اتخاذ ۱۴ راهکار جدید میزان صادرات و فروش نفت ایران افزایش می یابد.

به اعتقاد کارشناسان بازار انرژی، افزایش ظرفیت تولید نفت و ایجاد ظرفیت مازاد بر صادرات طلای سیاه برای کشورهای عضو اوپک به منزله یک برگ برنده اقتصادی و سیاسی در بازار جهانی به شمار می‌رود و از این رو هر کشوری که ظرفیت مازاد بیشتری برای تولید نفت در اختیار داشته باشد از قدرت چانه‌زنی بالاتری در مذاکرات برخوردار خواهد بود.

از این رو هم اکنون در کنار اولویت بندی طرح توسعه میادین مشترک نفت و گاز ایران و حذف برخی از پروژه‌ها همچون توسعه برخی از میادین مستقل نفتی کشور، افزایش ضریب بازیافت مخازن هیدروکربوری با تولید ثانویه نفت در دستور کار صنعت نفت قرار گرفته است.

به منظور اجرای این سیاست کلان، اولین طرح افزایش تزریق گاز به مخازن نفت ایران در مناطق نفتخیز جنوب آماده بهره‌برداری و راه اندازی نهایی شده است به طوری‌که پیش بینی می‌شود با راه‌اندازی طرح افزایش ظرفیت تزریق گاز در میادین نفتی کرنج و پارسی، ضریب بازیافت و تولید نفت با روش‌های صیانتی در این دو میدان نفتی افزایش یابد.

شرکت ملی نفت ایران با انتشار گزارشی در تشریح جزئیات بیشتر از تکمیل و آغاز بهره‌برداری این دو طرح افزایش ظرفیت تولید نفت ایران، اعلام کرد: هم اکنون آخرین مراحل پیش راه‌اندازی و راه‌اندازی طرح تزریق گاز به میادین نفت کرنج و پارسی در حال انجام است.

هدف از اجرای این طرح را افزایش توان تزریق در مخازن کرنج و پارسی به میزان حدود ۲۰۰ میلیون فوت مکعب بوده و پیش بینی می‌شود با راه اندازی این طرح، ظرفیت تزریق گاز در این میادین از روزانه ۹۰۰ میلیون فوت مکعب به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون فوت مکعب افزایش یابد.

در این پروژه تولید ثانویه نفت ایران، دو ردیف کمپرسور جدید در ایستگاه‌های تزریق گاز شماره ۵۰۰ کرنج و ۷۰۰ پارسی به همراه خطوط لوله و تهسیلات سرچاهی تزریق گاز نصب شده است.

برآوردها حاکی از آن است که با تزریق گاز به این میادین نفتی علاوه بر افزایش ظرفیت تولید طلای سیاه، میزان استخراج صیانتی نفت کشور هم افزایش یافته و عمر بهره‌برداری از میادین نفتی قدمی هم افزایش می‌یابد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

تحولی شگرف در صنعت فرش با واقعیت افزوده!

فروشندگان گرامی، آیا با این چالش‌ها مواجه هستید؟ • مرجوعی بالا در فروش اینترنتی •…

19 ساعت ago

کمپرسورهای دبل استیج تـوسط شرکت فرافن هـوا (ویدیو)

کمپرسور نقش حیاتی در تأمین انرژی و هوای فشرده مورد نیاز صنایع مختلف ایفا می‌کنند.…

20 ساعت ago

دستاوردهای مجموعه آکسارای در تولید و صادرات محصولات کالای خـواب (ویدیو)

حضور در نمایشگاه‌ها بسیار اهمیت دارد، اما متأسفانه فاصله زمانی و روزهای برگزاری، به‌خصوص ساعت‌های…

2 روز ago

نمایشگاه ایران تکس ۱۴۰۳ و اهمیت حضور شرکت‌های بازیافت (ویدیو)

نمایشگاه ایران تکس ۱۴۰۳ به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای صنعت نساجی در کشور، با…

2 روز ago

پرزینگی در نخ، علت ها و طریقه جلوگیری از آن

پرزینگی در نخ بوسیله الیاقی که از نخ بیرون آمده اند ایجاد میشود. موئینگی به…

3 روز ago

شرکت آراز: معرفی محصولات هوشمند مانیتورینگ و کنترل کیفیت در صنعت بافندگی (ویدیو)

شرکت آراز علاوه بر فعالیت در حوزه ماشین‌های گردبافی، محصولات مانیتورینگ پیشرفته‌ای برای کنترل و…

4 روز ago