رایزنیهای هیات بلندپایه گمرک جمهوری اسلامی ایران در پانزدهمین اجلاس رؤسای گمرکات منطقه آسیا و اقیانوسیه به سرپرستی مسعود کرباسیان رئیس کل گمرک ایران نتیجه داد و گمرک جمهوری اسلامی ایران به عضویت در کمیته حسابرسی و گروه راهبری منطقهای انتخاب شد.
به گزارش مهر، به دنبال شرکت هیأت نمایندگی گمرک جمهوری اسلامی ایران در پانزدهمین اجلاس روسای گمرکات منطقه آسیا و اقیانوسیه و معرفی اقدامات و توانمندیهای گمرک جمهوری اسلامی ایران در قالب گزارش کشوری و بر اساس مذاکرات و رایزنیهای بعمل آمده با مسئولین اداره کننده اجلاس و اعضای موثر و ذینفوذ شرکتکننده ، گمرک جمهوری اسلامی ایران توانست برای یک دورۀ سه ساله به عنوان عضو”کمیته حسابرسی”(Audit committee) و “گروه راهبری منطقه”(Regional Steering) انتخاب و مورد حمایت و تایید کلیه اعضای شرکت کننده(شامل ۲۴ رئیس گمرک منطقه) قرار گیرد.
بر اساس این انتخاب، گمرک جمهوری اسلامی ایران، از ابتدای ماه جولای ۲۰۱۴ میلادی (۱۰/۴/۹۳) جایگزین گمرک مالزی میگردد تا در کنار گمرک استرالیا به نمایندگی از سایر گمرکات منطقه در این کمیته فعالیت نماید. وظیفه کمیته حسابرسی به عنوان بازوی فکری کمیسیون خطمشی سازمان جهانی گمرک، بررسی و ارزشیابی فعالیتها و اقدامات انجام شده، اسناد مهم تدوین شده و برنامههای کاری سازمان جهانی گمرک، با هدف شناسایی نقاط قوت و ضعف عملکرد گذشته و ریسکهای احتمالی آینده وارائه توصیه و راهنمایی در قالب گزارش به کمیسیون خطمشی میباشد.
در واقع به استتثنای مسائل و موضوعات مالی که در حیطه”کمیته مالی” سازمان جهانی گمرک بررسی میگردد، بررسی سایر فعالیتها، اسناد و موضوعات کاری، جهت حصول به کارایی و حکمرانی خوب در عملکرد سازمان جهانی گمرک، در حیطه وظایف این کمیته میباشد که خروجی آن نهایتاً در قالب نقطه نظرات و توصیههایی به کمیسیون خطمشی خواهد بود و از آن طریق در اختیار اجلاس شورای سازمان جهانی گمرک متشکل از روسای کل کلیه گمرکات جهام قرار میگیرد.
مسعود کرباسیان رئیس کل گمرک ایران به عنوان نخستین سخنران این اجلاس برنامه های توسعه ای آینده گمرک ایران را برای روسای گمرکات آسیا و اقیانوسیه تشریح کرد.
وی که برای ۲۴ رییس کل گمرکات کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه سخن می گفت در خصوص برنامه های توسعه ای آینده گمرک ایران اظهارداشت: توسعه و ارتقای ارزیابی مبتنی بر ریسک -اجرای گسترده تربرنامه معرفی وحمایت از فعالان اقتصادی مجاز(AEO) الحاق به ضمایم خاص الف ب وج کنوانسیون تجدید نظر شده کیوتوبه منظور استفاده حداکثری ازاستانداردهای نوین بین المللی گمرکی در مهمترین رویه های گمرکی یعنی صادرات و واردات -اجرای موثر مدیریت هماهنگ مرزی با رویکرد یک مرحله ای نمودن کنترلها و پذیرش اسناد گمرکی گمرکات طرف متعاهد در چارچوب استاندارد۳-۵ کنوانسیون تجدید نظر شده کیوتو از جمله این برنامه ها است.
کرباسیان در خصوص مدیریت هماهنگ مرزی به توافقنامه های امضا شده با کشور ترکیه و تمهیدات بعمل آمده در این زمینه با کشورهای ارمنستان عراق و آذربایجان اشاره کرد و افزود: بهره گیری حداکثری از وب سایت و ماژولهای آموزشی سازمان جهانی گمرک و همکاری نزدیک با دانشگا هها و مراکز علمی-تحقیقاتی و کسب نظرات مشورتی و انجام پروژه های علمی و فنی در راستای توصیه های سازمان جهانی گمرک و برنامه PICARD از دیگر برنامه های توسعه ای گمرک جمهوری اسلامی ایران در آینده است.
رئیس کل گمرک ایران در این زمینه به عنوان نمونه به بسته نرم افزارهای مبتنی بر وب تهیه شده توسط موسسه سیستم های هوشمند کاربردی دانشگاه تهران تحت عنوان سیستم جامع گمرک هوشمند اشاره کرد و در ادامه از آمادگی گمرک جمهوری اسلامی ایران جهت راه اندازی مرکز آموزش منطقه ای RTC در غرب آسیا با توجه به تجارب موفق گمرک جمهوری اسلامی ایران در آموزش گمرکات همسایه به ویزه گمرکات افغانستان با مشارکت آزانس همکاریهای بین المللی ژاپن JICAخبر داد.
گزارش هیات ایرانی در این اجلاس مورد استقبال عموم شرکت کنندگان واقع شد و روسای گمرکات نسبت به برگزاری اجلاس آتی روسای گمرکات آسیا و اقیانوسیه در جمهوری اسلامی ایران اعلام آمادگی کردند.
گمرک جمهوری اسلامی ایران پس از ۸ سال وقفه در اجلاس روسای گمرکات آسیا و اقیانوسیه شرکت کرده است.
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…