اخبار فرش ماشینی

اکسیر: جلوه‌گر نوآوری در شانزدهمین دوره نمایشگاه فرش تهران (ویدیو)

آقای رحمان سعیدی مدیرعامل شرکت فرش اکسیر

فرش “اکسیر” با افتخار برای شانزدهمین سال پیاپی در نمایشگاه تهران حضور دارد تا دستاوردهای نوین خود را در صنعت فرش ماشینی به نمایش بگذارد. این شرکت با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های پیشرفته و تجربه‌ای نزدیک به دو دهه، به دنبال عرضه محصولاتی متمایز و باکیفیت در این صنعت است. نمایشگاه فرصتی ارزشمند است تا شرکت‌های ایرانی، علی‌رغم چالش‌های داخلی و بین‌المللی، از جدیدترین دستاوردها و نوآوری‌های خود رونمایی کنند و جایگاه ویژه‌ای را که در صنعت جهانی فرش دارند، تقویت نمایند.

در ادامه، به نقاط قوت و چالش‌هایی که امسال با آن‌ها مواجه بودیم اشاره خواهم کرد.

در مورد نمایشگاه امسال نکاتی را مطرح می‌کنم. متأسفانه، با توجه به جابجایی‌های صورت گرفته در جانمایی نمایشگاه، انتقاداتی نسبت به برگزارکنندگان داریم؛ زیرا محل مناسبی را برای غرفه ما در نظر نگرفته‌اند. همچنین، ساعات بازدید نمایشگاه نیز به خوبی تنظیم نشده است. ساعت ۸ صبح برای بازدید کنندگانی که از شهرستان‌ها یا کشورهای دیگر می‌آیند، مناسب نیست و از طرف دیگر، پایان ساعت بازدید در ساعت ۳ بعد از ظهر نیز مشکلاتی ایجاد کرده است. متأسفانه، گاهی اوقات سالن برق قطع می‌شود و تکریم ارباب رجوع نیز به خوبی صورت نمی‌گیرد.

تولیدکنندگان برنامه‌ریزی می‌کنند که در این نمایشگاه‌ها حضور یابند، اما با چنین بازخوردهایی مواجه می‌شوند. همچنین، امسال به دلیل رویدادهای روز و مسائل جاری، بسیاری از همکاران و بازدیدکنندگانی که از کشورهای مختلف قرار بود حضور یابند، سفر خود را کنسل کردند و بازدیدکنندگان داخلی نیز کمتر از گذشته بودند.

در مورد فرش “اکسیر”، لازم به ذکر است که ما ۱۸ سال است که در حوزه تولید فعالیت می‌کنیم و محصولات ما نسبت به سایر رقبا متفاوت هستند. با بهره‌گیری از تجربیات همکاران و گروه تحقیق و توسعه، امسال برای اولین بار در کشور محصول جدیدی را رونمایی کردیم که مورد استقبال همکاران و بازدیدکنندگان قرار گرفت.

صنعت فرش در دنیا متعلق به ایران است؛ چه در صنعت فرش دستباف و چه در صنعت فرش ماشینی، از نظر رنگ و نقشه، ایران در دنیا بی‌رقیب است. با این حال، به دلیل موقعیت‌های خاص کشور و تحریم‌ها، به جای پیشرفت، جایگاه خود را از دست می‌دهیم و فرصت‌های بیشتری به رقبای خود واگذار می‌کنیم. به عنوان مثال، ترکیه که یکی از رقبای ما است، در حوزه فرش‌های کلاسیک توان رقابت با ما را ندارد.

خوشبختانه، اکنون در کشور فرش‌های مدرن نیز تولید می‌شود. پیش‌تر همگان فرش‌های مدرن ترکیه را برتر می‌دانستند، اما امروز ما محصولاتی را تولید می‌کنیم که ترکیه با داشتن فن‌آوری‌های پیشرفته نیز نمی‌تواند با آنها رقابت کند. متأسفانه، مشکلاتی مانند تأمین مواد اولیه و مشکلات بانکی، به‌ویژه در حوزه صادرات، مانع از آن می‌شود که بهتر و قوی‌تر عمل کنیم. نبود حمایت بانک‌ها و مشکلات سوئیفت باعث شده است که تولیدکنندگان برای تأمین مواد اولیه دچار مشکل شوند و این صنعت بیش از پیش نیاز به حمایت دارد.

 

الهام حبیبی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

2 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

3 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

4 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

4 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

1 هفته ago