مصاحبه با مدیر عامل شرکت فرش عرش – آقای صادقی
فرش عرش شرکتی است که با تکیه بر تجربه و دانش توزیع و فروش فرش ماشینی درطی سالها توسط مدیران آن شکل گرفته و توانسته به موفقیت های خوبی دست یابد. در زیر گفتگوی کوتاهی با مدیر عامل این شرکت انجام شده است …
◄ لطفاً در ابتدا مختصری در مورد شرکت فرش عرش برای خوانندگان ما توضیحاتی بفرمایید.
تولید فرش عرش و یا بهتر بگویم تولد فرش عرش برمیگردد به چند ده سال قبل که بنده در استان قزوین مشغول به توزیع فرش بودم و بعد از آن و کسب تجربیات کافی و برای گسترش کار به تهران مراجعه کردم و سپس در بازار فرش تهران مستقر شدم و شروع به بنکداری فرش ماشینی به صورت گسترده در سطح کشور کرده و مجدد با کسب تجربیات جدید و تشکیل تیم کاری منسجم ، متعهد و متخصص و با ثبت برند عرش، پای به عرصه تولید نهادم.
◄شرکت فرش عرش به چه کشورهایی صادرات دارد. عمده محصولات صادراتی شما از چه نوع بافت و نقشه، چه تراکم و نخی استفاده می کنید؟ فرش های صادراتی شما دارای چه ویژگی هایی است؟
برای جواب دادن به این سوال باید از انتها شروع کرد. زیرا ویژگی های کاری و بافتی ماست که ما را به این موفقیت در عرصه تولید در زمان کوتاهی رسانده است. ما در ابتدا از خلاء موجود در بازار بافت پلی استر ها (فرش های ابریشمی دست بافت گونه) استفاده کرده و در بازار جای باز کردیم و بعد با ایجاد تحول و تفاوت در نقشه ها، نوع بافت و استفاده از مواد اولیه مرغوب و همچنین رنگبندی های متفاوت توانستیم پای در جای بزرگان فرش نهاده و به بازارهای صادراتی راه پیدا کنیم و این علاوه بر فروش قابل توجه در بازار داخلی می باشد. البته باید بیان کرد که این مهم ایجاد نمی شد جز با تشکیل همان کارگروه متعهد و متخصص و تلاش و سخت کوشی مداوم.
◄آیا در حال حاضر و با جهش بی سابقه ارز حضور در نمایشگاهی مثل دموتکس هنوز توجیه اقتصادی دارد؟
ما برای آنکه از صنعت و رقابت جهانی عقب نمانیم، نیاز آن را داریم تا در تمامی عرصه های جهانی حضور داشته باشیم، چه برسد به نمایشگاهی مانند دموتکس که تمامی بزرگان صنعت و غیره حضور دارند و اینکه جهش ارز را شما بیان می کنید برمیگردد به حمایتی که باید از سمت دولت صورت گیرد و صنف دنبال آن باشد، که عموما چنین چیزی هیچ وقت صورت نگرفته است.
دموتکس نیز یکی از کارزارهای جهانی است که حضور در آن می تواند مسمر ثمر باشد و نه اینکه تمامی راه ها به آن ختم شود و اگر کسی چنین تفکری داشته باشد به نظر بنده اصلا در مورد هدف تولید که فروش و جذب مشتری است، چیزی نمیداند و بهتر است کنار بکشد.
◄عرش از شرکت هایی است که بدون انجام هزینه های سرسام آور حضور در دموتکس صادرات قابل قبولی دارد؟ شما از چه مکانیزم هایی برای توسعه صادرات استفاده کرده اید؟
در چند کلمه کوتاه بیان میکنم: تلاش، کیفیت، جلب رضایت مشتری و مشتری مداری و تعهد نسبت به کالایی که ارائه می شود.
◄بعضا دیده می شود شرکت هایی که هنوز وب سایت مناسب و حتی به زبان انگلیسی ندارند در دموتکس غرفه گذار هستند!! که به نظر میرسد حضور این شرکت ها چیزی جز آسیب و ضرر اقتصادی برای انها ندارد، شرکت های کوچک و متوسط از چه راه تایی به جای حضور در دموتکس می توانند برای توسعه صادرات استفاده کنند؟
این مطلب همان درد نداشتن علم فروش و جذب مشتری است که قبلا بیان کردم مثال اگر شما به آلمان سفر کردید و تنها زبانی که میدانید فارسی هست، نمیتوانید ارتباط برقرار کنید و حتی از فرودگاه نمیتوانید خارج شوید زیرا کسی نمیتواند بفهمد که مقصود و هدف شما چیست. صادرات نیاز به مجموعه ای از ابزار های مختلف دارد که داشتن وب سایت قدرتمند، حضور در نمایشگاه ها و … تنها بخشی از آن است. اگر شرکتی بدون فراهم کردن زیرساختها و ابزارهای مناسب هم بتواند صادرات انجام دهد قطعا صادرات مداوم و پایدار نخواهد بود. صنعت فرش ماشینی ما در شرایط کنونی نیازمند صادرات مداوم و بازارهای پایدار است تا بتوانیم واقعا از ظرفیت های نصب شده در کشور و سرمایه گذاری های انجام شده در جهت ارزآوری هرچه بیشتر به کشور بهترین استفاده را کنیم.
◄نظر شما در مورد شکل گیری دو نمایشگاه شهر آفتاب و نمایشگاه فرش ماشینی سئول چیست؟ آیا فرش ماشینی ظرفیت وجود دو نمایشگاه را دارد؟
ظرفیت فرش ماشینی در کشور بسیار زیادتر از این اعداد و حرفهاست ولی شکل گیری نمایشگاه دوم در چنین موقعیت و شرایطی جز خیانت به صنعت فرش نبوده و نیست.
◄در پایان اگر مطلبی برای اضافه شدن به این مصاحبه لازم به ذکر کردن میدانید اضافه نمایید.
امیدوارم روزی برسد کسانی که امور کشور در دست آنها هست، متوجه شوند که زادگاه فرش ایران است و میتوانست نسل آن هم ایران بماند که این امر حتی از خیلی امور توجیهی دیگر منفعت برای کشور و مردم داشت.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…