زمان شست و شوی لباس ها و ملحفه ها در ابتلا به برخی بیماری ها تاثیرگذار است.
موسسه بهداشت آمریکا تاکید کرد: لباس های زیر، پیراهن و جوراب های خود را بلافاصله پس از تعویض بشویید تا باکتری های کمتری در لباس ها باقی مانده و به سلامت شما آسیبی نرسد.
محققان دانشگاه انگلستان با مطالعه بر روی مولکولها و باکتری های لباس ها دریافتند که شش ترکیب آلی فرار، عامل ایجاد بوی بد لباس ها است که برخی از آنها حتی با شست و شو از بین نمی روند، این ترکیبات بد بو را باکتری های روی پوست مانند کورینه باکتری و استافیلوکوکوس روی لباس ایجاد میکنند.
پروفسور جان دین و همکارانش مطالعه ای را بر روی شش مرد و دو زن انجام دادند در این مطالعه از این افراد خواسته شد که پس از درآوردن جوراب، پای خود را شسته و خشک کرده و مجددا جورابی نو را به مدت ۱۰ ساعت بپوشند سپس هر دو جفت جوراب به مدت یک شب در محیطی تاریک نگه داری شدند همچنین در مطالعه دیگری لباس ۹ مرد فوتبالیست پس از ورزش جمع آوری و در محفظه های جدا نگه داری شدند.
در ادامه جوراب ها و لباس ها را در یک ماشین آزمایشگاهی بدون استفاده از مواد پاک کننده معطر در دمای ۶۸ درجه شسته و از مولکول های روی لباس ها پس از خشک شدن نمونه برداری کردند.
محققان دریافتند در صورتی که لباس های روزانه، خواب و ملحفه ها بیش از یک هفته و جوراب ها، لباس های زیر و ورزشی پس از هر بار پوشیدن شسته نشوند احتمال ابتلا به عفونت های پوستی و ادراری و در کل مقاوم به دارو افزایش پیدا میکند.
دانشمندان هشدار دادند: اغلب مردان مجرد بیش از چهار بار در سال ملحفه های خود را نمی شویند به همین دلیل احتمال ابتلا به بیماری های عفونی در آنها بیشتر است.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…