باورش سخت است! اما همین بسته های کوچکی که این روزها به لطف تبلیغات شرکتهای خارجی میهمان ناخوانده کیف و جیب خیلی از ایرانی هاست، سهم قابل توجهی در خروج ارز از کشورمان دارد.
اهمیت این موضوع زمانی بیشتر می شود که بدانیم از گردش مالی هنگفت بازار آدامس، سهم تولیدات داخلی تنها ۱۷تا ۲۰درصد است.
البته این ارقام با دلار تک نرخی که خیلی ها آن را این روزها به نام ارز دولتی می شناسند، محاسبه شده و اگر قرار باشد دلار را با چرتکه دلالان بازار سیاه حساب کنیم، رقمها سر به فلک خواهد گذاشت.
به عبارت خودمانی تر با یک حساب سرانگشتی، ایرانی ها هر سال ۵۰۰ میلیارد تومان آدامس می خرند که گفته می شود تنها ۱۰۰میلیارد تومان آن وطنی است و بقیه از کشورهایی وارد می شود که بعضی از آنها هزاران کیلومتر از مرزهای کشورمان فاصله دارند.
این خبری است که علی رستمی یکی از تولیدکنندگان صنایع غذایی در گفتگو با خبرنگار ما به آن مهر تأیید می زند.
او که دل پردردی از واردات بدون حساب و کتاب دارد، همان ابتدا به نکته ای اشاره می کند که آدم را میخکوب می کند.
رستمی با اشاره به سهم زیاد خارجی ها در بازار آدامس ایران می گوید: باور می کنید که واردات آدامس از سال ۸۴ تاکنون ۱۰۰برابر شده است؟
این کارشناس با بیان اینکه واردات بی رویه قانونی و غیرقانونی انواع آدامس عرصه را بر تولیدکنندگان داخلی تنگ کرده است، ادامه می دهد: طی چند سال گذشته از ۶۵ کارخانه تولید آدامس تنها ۲۱ کارخانه پابرجا مانده و چرخ بقیه شرکتها از حرکت بازایستاده است.
و این تمام ماجرا نیست؛ زیرا ردپای آدامس در قاچاق هم خیلی پررنگ است؛ نکته ای که در ادامه رستمی به آن اشاره می کند.
او اظهار می دارد: حدود نیمی از آدامس های وارداتی، از طریق مبادی غیرقانونی و قاچاق به بازار تزریق می شوند و این در حالی است که بیش از ۸۰ درصد مصرف داخلی را نیز آدامس های تقلبی و تاریخ مصرف گذشته تشکیل می دهد.
این کارشناس صنعتی اظهار می دارد: این آدامس ها در کشورهای ترکیه و افغانستان و در کارگاه های زیرپله ای تولید شده و با جعل برندهای معروف به کشور قاچاق می شود.
رستمی در ادامه از گرانفروشی این محصول پرمشتری می گوید، موضوعی که باعث شده آدامس های وارداتی چیزی در حدود چهار برابر بیشتر از قیمت واقعی به زیر دندانهای ایرانی ها رود.
او تصریح می کند: یافته های آماری نشان می دهد، گردش مالی بازار آدامس در ایران ۵۰ برابر گردش مالی کیوسکهای مطبوعاتی، حدود چهار برابر بازار آب معدنی و یک چهارم گردش مالی سالیانه بازار سیگار در کشور است.
این اظهارات در حالی مطرح می شود که مرکز مشاوران اقتصاد توسعه در بررسی بازار اعلام کرده است، حدود ۴۹ درصد مردم تهران آدامس را در سبد هزینه ای خود قرار می دهند.
همچنین ۱۳درصد مردم مشهد، ۱۲درصد مردم اصفهان، ۸ درصد مردم شیراز و تبریز و حدود ۶ درصد مردم اهواز نیز اعلام کرده اند که آدامس مصرف می کنند.
یونانی ها اولین کسانی بودند که از محصول مشابه آدامس به نام سقز استفاده می کردند. نخستین محصول امروزی آدامس نیز در سال ۱۶۶۹ توسط توماس آدامس تولید شده و به نام خود وی معروف شد.
عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس هانوفر در بخش فرش های ماشینی میتواند تأثیرات قابل توجهی بر…
مدیرعامل صندوق پنبه گفت: با توجه به خرید وش پنبه کمتر از قیمت تضمینی از…
سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…