وزیر نیرو با تاکید بر اینکه ایران ۴۰ میلیون دلار از پاکستان در ازای صادرات برق طلب دارد، گفت: پاکستان اجازه خواست که به جای پول، به ایران گندم بدهد که با این موضوع موافقت شده است.
مجید نامجو در گفتوگو با خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: برای دریافت گندم از پاکستان به جای برقی که به آن کشور صادر کردهایم با مراجع ذیصلاح مذاکره شده و این موضوع را قبول کردند.
وی افزود: در همین راستا نامهای دادهایم که تهاتر انجام شود و حال واردات گندم از پاکستان بستگی به مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد.
وزیر نیرو تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت در صورتی که تاییدیه بدهد و بگوید که گندم پاکستان کیفیت لازم را دارد، در ازای پول برقی که به پاکستان به ایران بدهکار است تهاتر شده و گندم دریافت میکنیم.
صدور برق ایران به پاکستان سه برابر میشود
پیش از این معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در گفتوگو با ایسنا با بیان این که میزان صدور برق به پاکستان از ۷۰ مگاوات به حدود ۲۰۰ مگاوات میرسد، گفته بود که از طریق زاهدان نیز ۱۰۰۰ مگاوات برق به کویته صادر می شود.
محمد بهزاد در مورد وضعیت صدور برق ایران به پاکستان گفت: در حال حاضر یک خط با ظرفیت ۲۳۰ کیلو ولت را احداث کردهایم که از طریق چابهار تا مرز برای انتقال برق به پاکستان رفته است.
وی ادامه داد: در پاکستان نیز اقدامات لازم برای افزایش واردات برق از ایران صورت میگیرد و اکنون پیمانکاران ایرانی در کشور هدف حضور دارند و به ایجاد پستها و خطوط جدید در پاکستان کمک می کنند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان این که هزار مگاوات برق نیز به کویته ارسال میشود، گفت: برق از طریق زاهدان به کویته صادر خواهد شد و برای این کار تمام بررسیها را انجام دادهایم.
بهزاد تصریح کرد: طرحهای فنی و مهندسی آماده شده و توافقات اولیه صورت گرفته است، حال منتظر مصوبه دولت پاکستان هستیم تا با تصویب این موضوع کار را شروع کنیم.
به گزارش ایسنا، ایران رابطه برقی خوبی با کشورهای همسایه خود دارد و همواره برای ارتقای صنعت برق ایران و افزایش صادرات این محصول استراتژیک تلاش میکند.
صادرات ۱۰۰ هزار تن گندم به ایران برای تسویه ۵۳ میلیون دلار بدهی برقی
چندی پیش در اواخر اردیبهشت ماه اسلام آباد با صادرات ۱۰۰ هزار تن گندم به ایران برای تسویه پول برقی که از کشور خریداری میکند، موافقت کرد؛ این محموله ۱۰۰ هزار تنی قرار بود در اواسط فوریه به ایران ارسال شود اما به دلیل آماده شدن پاکستان برای برگزاری انتخابات ۱۱ مه، به تاخیر افتاد.
سخنگوی وزارت بازرگانی پاکستان در ۲۸ اردیبهشت ماه سال جاری اعلام کرد که این گندم برای تسویه ۵۳ میلیون دلار بدهی برقی است که از شبکه برق ایران برای نواحی مرزی خود تامین کرده است.
پاکستان با کمبود شدید برق روبرو بوده و قطعیهای مکرر موجب نارضایتی شدید عمومی شده است. واردات برق از ایران برای پاکستان حدود سه میلیون دلار در ماه هزینه دارد و برق شهرهای مرزی مجاور ایران را تامین میکند.
گندم پاکستان مورد تایید نیست
درحالی که پاکستان خبر از صادرات گندم به ایران به جای پرداخت بدهی برقی خود می دهد، سازمان حفظ نباتات اعلام می کند که گندمهای هندی و پاکستانی مورد تایید نیستند.
به گزارش ایسنا، درحالی که وزارت بازرگانی پاکستان از صادرات ۱۰۰ هزار تن گندم به ایران به عنوان پول برق خریداری شده از این کشور خبر داده است، سازمان حفظ نباتات ایران اعلام کرد که تاکنون شرایط قرنطینهای برای واردات گندم از هند و پاکستان اعلام نشده و گندم این کشورها مورد تایید این سازمان نیست.
بر این اساس معاون سازمان حفظ نباتات سلامت و بهداشت این محصول پاکستانی را از نظر این سازمان (به عنوان مرجع تاییدکننده سلامت گیاهان وارداتی و صادراتی کشور) رد کرد.
علیاکبر یاسمی – معاون قرنطینه و کنترل آفات سازمان حفظ نباتات – به ایسنا گفت: تاکنون خبرهای بسیاری مبنی بر صادرات گندم از هند و پاکستان به ایران منتشر شده اما گندم این کشورها از نظر سازمان حفظ نباتات مورد تایید قرار نگرفته و هیچ یک از شرایط قرنطینهای برای واردات آن به کشور اعمال نشده است.
برخی گزارشها حاکی از آن است که گرچه مدتهاست مسئولان هندی و پاکستانی برای صادرات گندمی که حتی خود به آلوده بودن آن اذعان دارند، تلاش میکنند تا شاید بازاری برای محصولشان بیابند و بهای دیگر محصولات خریداری شده از ایران را با صادرات گندم بپردازند اما دیگر کشورها مانند کره جنوبی حتی برای تولید خوراک دام خود هم حاضر به دریافت گندم از این کشورها نشدهاند.
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…
آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…