گمرک ایران از کاهش حدود ۱۰ درصدی صادرات و بیش از ۱۵ درصدی واردات در بهار امسال خبر داد.
به گزارش تجارت آنلاین به نقل از مهر، گمرک ایران کارنامه بهاری تجارت خارجی ایران را منتشر کرد.
در سه ماهه اول سالجاری حجم تجارت خارجی ایران به ۲۱ میلیارد و ۲۱۴ میلیون دلار رسید. در این مدت، ۱۰ میلیارد و ۸۶۷ میلیون دلار انواع کالا از ایران به سایر کشورها صادر و در مقابل ۱۰ میلیارد و ۳۴۷ میلیون دلار نیز وارد کشور شده است.
همچنین میزان وزنی کالاهای صادراتی کشورمان در مدت یادشده ۲۵ میلیون و ۶۱ هزار تن و میزان وزنی کالاهای وارداتی نیز ۸ میلیون و ۸۴۵ هزار تن بوده است.
بررسی تجارت خارجی ایران در بهار امسال نشان میدهد صادرات کشورمان ۹.۹۶ درصد و واردات نیز ۱۵.۴۸ درصد کاهش داشته است.
مقایسه میزان وزنی صادرات نسبت به واردات حاکی از آن است که صادرکنندگان ایرانی همچنان به صادرات مواد خام علاقهمندند و کالاهای ساخته شده سهم کمتری را به خود اختصاص داده است.
کارنامه تجارت خارجی ایران در بهار امسال حاکی از آن است که با وجود کاهش ۳۲ درصدی صادرات میعانات گازی، صادرکنندگان این بخش توانستهاند ارزش صادرات خود را در مدت یادشده ۱۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش دهند.
اقلام عمده کالاهای صادراتی
اقلام عمده صادرات در مدت مورد بررسی، شامل گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده به ارزش ۵۷۶ میلیون دلار و سهم ارزشی ۷ درصد، پروپان مایع شده به ارزش ۳۸۳ میلیون دلار و سهم ارزشی ۴.۶۵ درصد و قیر نفت به ارزش ۳۶۳ میلیون دلار و سهم ارزشی ۴.۴ درصد بوده است.
عمدهترین خریداران کالاهای ایرانی
کشور چین در بهار امسال ۵ میلیون و ۶۲۶ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۹۲۸ میلیون دلار از ایران وارد کرد. پس از این، کشور عراق قرار دارد. صادرات به عراق در این مدت با ۲.۵ درصد افزایش به یک میلیارد و ۵۰۹ میلیون دلار رسید.
همچنین بیشترین افزایش صادرات در بهار امسال به کشور امارات متحده عربی و هند اختصاص دارد. امارات متحده عربی در این مدت یک میلیارد و ۳۱۷ میلیون دلار انواع کالا از ایران وارد کرد و با ۴۳ درصد افزایش نسبت به پارسال رتبه سوم را به خود اختصاص داد.
البته هند در رتبه چهارم قرار گرفت. صادرات ایران به هند در این مدت ۷۲۹ میلیون دلار بود که ۴۶ درصد افزایش نشان میدهد، همچنین افغانستان نیز ۶۱۱ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرد و در رتبه پنجم قرار گرفت.
اقلام عمده وارداتی
رتبههای نخست واردات کشورمان در این مدت به دو نهاده دامی و دو کالای اساسی اختصاص دارد. این کالاها به ترتیب شامل ذرت دامی به ارزش ۳۵۶ میلیون دلار، برنج به ارزش ۲۴۳ میلیون دلار، دانه گندم به ارزش ۲۱۴ میلیون دلار و کنجاله سویا به ارزش ۲۰۹ میلیون دلار هستند. سهم این کالاها از کل واردات کشورمان در مدت یادشده ۹.۸۸ درصد بوده است.
در همین حال، ماشینآلات و دستگاههای به هم فشرده، شکل دادن یا قالبگیری سوختهای معدنی جامد، خمیرهای سرامیکی و سایر محصولات معدنی و ماشینهای درست کردن قالبهای ریختهگری از ماسه عنوان پنجمین کالای عمده وارداتی کشورمان در این مدت است که به ارزش ۲۰۹ میلیون دلار وارد کشورمان شده است.
کشورهای عمده صادرکننده کالا
چین در بهار امسال عمدهترین کشور صادرکننده کالا به ایران بوده است. سهم این کشور از کل واردات کشورمان ۲ میلیارد و ۶۰۶ میلیون دلار بود. با این حال، صادرات چین به ایران در مدت یادشده بیش از ۶ درصد کاهش داشته است.
امارات متحده عربی رتبه دوم را به خود اختصاص داده و در این مدت ۲ میلیارد و ۳۹۵ میلیون دلار انواع کالا به ایران صادر کرده که مجموع صادرات این کشور نیز با ۲۵ درصد کاهش همراه بوده است.
رتبههای بعدی نیز به کره جنوبی، ترکیه و هند اختصاص دارد که هر یک از این کشورها به ترتیب ۹۲۹ میلیون دلار، ۷۸۲ میلیون دلار و ۶۳۶ میلیون دلار انواع کالا به ایران صادر کردهاند که گرچه صادرات هند به ایران در این مدت با کاهش چشمگیری همراه بوده اما شاهد افزایش صادرات کره جنوبی و ترکیه به ایران هستیم.
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…