Categories: اخبار نساجی

بازتولید رنگ منسوجات بر روی کاغذ و تولید جوهر به منظور کاربرد در

پژوهشگران دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به بازتولید رنگ منسوجات بر روی کاغذ و تولید جوهر به منظور کاربرد در چاپگرهای جوهرافشان معمولی شدند.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، ‌مهندس سجاد فشندی، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد شیمی نساجی و علوم الیاف دانشگاه صنعتی امیرکبیر که این پژوهش را در قالب پایان‌نامه خود با راهنمایی دکتر سیدحسین امیرشاهی و مشاوره مهندس شهرام پیوندی در دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ارائه کرده است، در مورد جزئیات پروژه اظهار کرد: با بکارگیری سامانه‌ی مدیریت رنگ تولید شده می‌توان مؤلفه‌های یک رنگ آنالوگ را به سیگنال رقمی قابل پردازش توسط سامانه‌های تصویر رنگی رقمی، تبدیل و در نتیجه یک همگرایی میان تجهیزات سنتی اندازه‌گیری رنگ و تصویر رنگی رقمی ایجاد کرد.

وی افزود: به عبارت دیگر سیگنال‌های رقمی تولید شده، قابلیت پردازش با رایانه‌های شخصی را دارا هستند؛ از این رو می‌توان سیگنال‌های مذکور را با یک چاپگر جوهرافشان رقمی معمولی چاپ کرد.

فشندی گفت: بازتولید رنگ منسوجات بر روی کاغذ و تولید جوهر به منظور کاربرد در چاپگرهای جوهرافشان معمولی (مانند Canon ،Epson و غیره) و به دنبال آن چاپ رقمی (Digital Printing) بر روی پارچه از جمله اهداف طرح ارائه شده است که در این راستا تسلط بر عملکرد دستگاه‌های ورودی – خروجی دوباره‌تولید رنگ به منظور کنترل فر‌ایند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، همچنین نتایج حاصل از این پژوهش برای تمام ورقه‌های پلیمری و کاغذی، قابل تعمیم است.

وی با اشاره به این‌که تصمیم‌گیری در خصوص پذیرش یا رد نمونه از حیث مختصات رنگی و دسترسی و قضاوت سریع‌تر نسبت به رنگ منسوجی که بر روی کاغذ چاپ شده، با سرعت بیشتری انجام می‌شود، گفت: شیوه‌ی مذکور در صورت صنعتی شدن، طیف وسیعی از صنایع مرتبط با دوباره‌تولید رنگ را پوشش می‌دهد. به عنوان مثال می‌توان از صنایع نساجی (بخش‌های مرتبط با فرایندهای رنگرزی و چاپ)، رنگسازی (تولید رنگهای صنعتی، ساختمانی و چاپ)، صنایع غذایی (به منظور کنترل رنگ مواد غذایی) و تولید پلیمرهایی با مختصات رنگی معین به عنوان زمینه‌های کاربرد این تحقیق نام برد.

فشندی با اشاره به این‌که در این تحقیق یک سامانه‌ی مدیریت رنگ حلقه باز جهت دوباره‌تولید رنگ منسوجات با چاپگر رقمی طراحی و به اجرا درآمده است، اظهار کرد: با در دست داشتن نسخه‌ی صنعتی این تحقیق می‌توان انتظار داشت که فرایند دوباره‌تولید رنگ در برخی از موارد خاص با دقت بیشتر و صرف هزینه و زمان کمتری به انجام برسد.

 

بازتولید رنگ منسوجات بر روی کاغذ و تولید جوهر به منظور کاربرد در

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

پیشرفت نمایشگاه اصفهان و افزایش شرکت‌کنندگان و نقاط قوت پس از تهران (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان: تجربه و پتانسیل رونق صنعت نساجی نمایشگاه امسال بسیار خوب بود و نسبت…

22 ساعت ago

پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران

از تأسیس تا پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران یکی از قدیمی…

2 روز ago

استراتژی جدید شرکت آراز در زمینه صادرات محصولات (ویدیو)

نوآوری و کیفیت در قطعات و تجهیزات نساجی با استراتژی جهانی جولا (گروه صنعتی بازرگانی…

2 روز ago

پیشگامی فرافن هوا در معرفی تکنولوژی‌های نوین هوای فشرده (ویدیو)

شرکت فرافن هوا با هدف معرفی تکنولوژی‌های نوین در صنعت هوای فشرده امسال دو تکنولوژی…

2 روز ago

توسعه صنعت نساجی در ایران: از حضور بین‌المللی تا چالش‌های جدید (ویدیو)

شرکت پلاستو ماسوره کار همیشه در نمایشگاه‌های بین‌المللی حضور داشته است، و امسال نیز برای…

3 روز ago

نمایشگاه اصفهان: تحولات، چالش‌ها و راهکارها (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان: یکی از باسابقه‌ترین رویدادهای صنعت نساجی کشور نمایشگاه اصفهان، یکی از باسابقه‌ترین رویدادهای…

4 روز ago