Categories: اخبار نساجی

بازرگانان ایرانی و تایلندی سر میز مذاکره نشستند

 

 

حضور هیات تجاری تایلند در اتاق تهران
غذای حلال در سفره ایران و تایلند

    یک هیات تجاری تایلند متشکل از ۱۵ بازرگان که در صنعت تولید غذای حلال فعالیت دارند، صبح امروز میهمان اتاق بازرگنی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران بود. این هیات که به سرپرستی اوتای راد نماینده وزارت بازرگانی تایلند به تهران آمده در اتاق تهران مورد استقبال محمدرضا بختیاری معاون امور بین‌الملل اتاق تهران و جمع قابل‌توجهی از فعالان اقتصادی ایرانی فعال در صنعت غذا قرار گرفت. به گزارش سایت خبری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، نشست دوجانبه بازرگانان ایرانی و تایلندی در ابتدا با سخنان مسئولان دو گروه آغاز شد که در آن بر آشنایی بیشتر طرفین با ظرفیت‌های موجود برای همکاری و توسعه مراودات تجاری تاکید شد. پس از این آشنایی و مراسم استقبال نیز بازرگانان ایران و تایلندی مذاکراتی رو در رو برای همکاری‌های تجاری با یکدیگر داشتند.

در ابتدای این دیدار محمدرضا بختیاری با بیان این که هیات تایلندی اولین هیات تجاری از این کشور در زمینه صنعت غذای حلال است که به ایران می‌آید ابراز امیدواری کرد که این نشست محلی برای تفاهم فعالان اقتصادی دو کشور و آغاز توسعه روابط تجاری ایران و تایلند باشد. بختیاری با اشاره به نوسان‌های موجود در مبادلات تجاری بین دو کشور گفت: «متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات موجود در حوزه سیاسی و اقتصادی حجم مبادلات بین دو کشور کاملاً دچار کاهش شده به طوری که در بهترین حالت به رقم ۳۳۰ میلیون دلار رسیده است.»

معاون امور بین‌الملل اتاق تهران با تاکید بر لزوم آشنایی دو طرف با فرصت‌ها و ظرفیت‌های ایجاد شده در دو کشور تایلند و ایران خواستار رفت‌وآمد بیشتر هیات‌های تجاری تخصصی بین دو کشور شد. او گفت: «باید به فعالان اقتصادی تایلندی اطلاع دهم که ایران ظرفیت بسیار مناسبی برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف صنعتی، معدنی و تجاری دارد و کالاهای قابل‌توجه زیادی تولید می‌کند که برای حضور در بازار تایلند می‌تواند مورد توجه شما باشد. در مقابل ما نیز می‌دانیم که امروز تایلند پیشرفت‌های خوبی در صنایع مختلف داشته و بازار ایران می‌تواند پذیرای محصولات تایلندی باشد.» محمدرضا بختیاری هم‌چنین اعلام کرد که صادرات ایران به تایلند حجم بسیار کوچکی است و تنها حدود پنج میلیون دلار است. او از بازرگانان ایرانی خواست در بخش صادرات کالا نیز فعالیت بیشتری برای شناسایی نیازهای بازار تایلند داشته باشند. بختیاری افزود: «در حال حاضر بخش گردشگری در تایلند برای ایرانیان بسیار مورد توجه است و هر ساله تعداد قابل‌توجهی از شهروندان ایران برای سفر تایلند را انتخاب می‌کنند. ما امیدواریم که با حفظ رونق در این بخش، بتوانیم در دیگر بخش‌های اقتصادی نیز همکاری‌های گسترده‌ای با تایلند داشته باشیم.»

ما برای تجارت با ایران مصمم هستیم

در ادامه این نشست «آدیسوندج سوخاسواستی» سفیر تایلند در ایران به سابقه روابط تجاری ایران و تایلند اشاره کرد و گفت که مردم تایلند به مردم ایران علاقه دارند و همچنین به تمدن درخشانی که ایرانی‌ها از آن برخورداند، احترام می‌گذارند. آقای سوخاسواتی گفت: «مهم نیست که تحریم‌ها دو طرف را تحت فشار قرار داده و برخی فشارهای خارجی برای ایجاد محدودیت در همکاری های اقتصادی اعمال شده است. ما اجازه نمی‌دهیم که این مناسبات تجاری دو کشور کاهش یابد.» او سپس خطاب به بازرگانان ایرانی حاضر در جلسه گفت: «ما برای تجارت با ایران مصمم بوده و به صورت کامل در اختیار شما هستیم.» او در ادامه گفت هیات تایلندی حاضر در اتاق تهران از فعالان اقتصادی حوزه مواد غذایی حلال هستند. او افزود: « این هیات پانزده نفره ای از فعالان صنعت مواد غذایی حلال است که در ایران حضور می‌یابد. در این هیات شش گروه مواد غذایی اعم از مواد غذایی دریایی یخ‌زده، شکلات و کیک، نودل برنج و میوه‌های خشک حضور دارند.» آقای سوخاسواتی ادامه داد: « پس ازبرگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر در ایران، موج بزرگی از هیات‌های خارجی برای تجارت و سرمایه‌گذاری روانه ایران شدند که البته این هیات‌ها تنها به ظرفیت‌های نفت و گاز ایران توجه نداشته‌اند؛ بلکه جمعیت ۷۰ میلیونی ایران، می‌تواند به بازار مصرف محصولات آنان تبدیل شود.»

او گفت: «بدیهی است که مواد غذایی حلال تنها مختص ایران و تایلند نیست. بلکه سایر کشورهای مسلمان اکنون بازاری ۱۰۰ میلیون دلاری را برای این رشته فعالیت تشکیل داده‌اند.» سفیر کشور تایلند درایران گفت که اکنون ایران، کشورهای CIS و نیز کشورهای حاشیه خلیج فارس بزرگ ترین بازار مصرف مواد غذایی حلال را تشکیل می‌دهند. او ادامه داد: «در۵۰ سال اخیر، صنعت غذایی حلال تحت نظارت مجمع اسلامی تایلند پیشرفت کرده و به یک صنعت غذای بزرگ تبدیل شده است و تایلند در سال‌های اخیر، با بهره‌گیری از علوم دانشگاهی توانسته است، تکنولوژی‌های پیشرفته درحوزه بهداشت و میکروب‌زدایی را وارد این صنعت کند.» او ابراز امیدواری کرد که ملاقات امروز بازرگانان ایرانی و تایلندی منجر شود که دو طرف به توافقاتی دست یابند و همکاری‌های اقتصادی دو کشور افزایش یابد.»

در ادامه «سراووت چانکائو» رایزن بازرگانی سفارت تایلند در ایران طی سخنانی تمایل کشور متبوع خود را برای توسعه روابط با ایران ابراز کرد و گفت: «امیدوارم که اعزام این هیات به ایران آغازی برای سفر هیات‌های تجاری بیشتر برای ارتقا سطح روابط تجاری دو طرف باشد و مراودات تجاری ایران و تایلند افزایش یابد.»

سرپرست هیات تجاری تایلند نیز در سخنانی کوتاه با ابراز علاقه به حضور بیشتر در ایران و توسعه مراودات تجاری از اتاق بازرگانی تهران برای فراهم کردن این فرصت تشکر کرد. اوتای راد با بیان سابقه دوستی دیرینه دو ملت ایران و تایلند ابراز امیدواری کرد که نشست امروز نیز در جهت نزدیک‌تر شدن دو کشور و افزایش مبادلات بین این دو باشد. او گفت: «دو ماه پیش یک هیات تجاری به سرپرستی رئیس سازمان توسعه تجارت تایلند به ایران آمد. مهمان‌نوازی ایرانیان و فراهم شدن زمینه مناسب برای همکاری باعث شد تا ما در فاصله‌ای اندک دومین هیات تجاری را برای حضور در ایران شکل دهیم.» سرپرست هیات تجاری تایلند از بازرگانان دو طرف خواست تا با گفت‌وگوهای ادامه‌دار و سازنده نقش مثبتی در روند توسعه همکاری‌های ایران و تایلند داشته باشند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

گزارش صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه آشنایی با صنعت نساجی و پوشاک…

1 روز ago

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

6 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

6 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

6 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

6 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

7 روز ago