Categories: اخبار نساجی

بازگشت آرامش به بازار ارز

 

تقسیط ۱۴.۶ هزار میلیارد تومان بدهی معوق

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی از بازگشت آرامش به بازار ارز با ابلاغ بخش نامه بانک مرکزی در خصوص تعهدات گذشته خبر داد و گفت: حجم بدهی معوق که به موجب ماده ۲۹ تقسیط مجدد شده‌اند، به ۱۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس محمد نهاوندیان پیش از ظهر امروز در خصوص سی و یکمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی اظهار داشت: معاون ارزی بانک مرکزی در این نشست، گزارشی از وضعیت تحقق مصوبه تعهدات ارزی ارائه داد. بر این اساس در اجرای این مصوبه، ابهاماتی درباره کالاهایی که ترخیص نشده بودند وجود داشت که به کمک ابلاغ بخش‌نامه دیگری رفع ابهام شد و به این دست کالاها نیز ارز لازم اختصاص یافت و این مسأله آرامش نسبی در بازار ارز را به دنبال داشته است.

وی افزود: طبق این گزارش، درجه تحقق تعدادی از بانک‌های کشور در رابطه با این مصوبه کم‌تر بوده است؛ بنا‌بر‌این مقرر شد جلسات ویژه‌ای در بانک مرکزی با حضور بخش ارزی و نظارتی این بانک تشکیل شود و با همکاری اتاق و وزارت صنعت، معدن و تجارت در رفع مشکلات این بانک‌ها اقدام شود.

رئیس اتاق ایران گفت: اگر تشخیص داده شود که در اجرای این بخش‌نامه تخلفی از سوی بانک‌ها صورت گرفته است، برخورد لازم با آن بانک خواهد شد.

نهاوندیان با بیان اینکه دستور جلسه بعدی نشست، به مرحله دوم اجرای قانون هدف‌مندی اختصاص یافت اظهار داشت: اگر هر آن‌چه که در برنامه چهارم و پنجم توسعه درخصوص ارز مطرح شده بود، عملیاتی می‌شد وضعیت اقتصادی مطلوب‌تری را پس از اجرای مرحله اول قانون هدف‌مندی شاهد بودیم.

وی افزود: قرار شد طی یک فرصت ۴ ماهه، دستگاه‌های ذی‌ربط و اتاق، با همکاری اقتصاددانان، طرح جدیدی برای اجرای صحیح قانون هدف‌مندسازی یارانه‌ها و سازگار با واقعیات اقتصادی کشور ارائه دهند. هم‌چنین گزارش ۲ ماهه از عمل‌کرد فعالیت‌های این کارگروه در اختیار شورای گفت‌و‌گو قرار می گیرد.

نهاوندیان گفت: در این نشست هم‌چنین افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی بی‌دلیل قیمت نهاده‌ها توسط شرکت پشتیبانی امور دام و نوسانات اخیر قیمت روغن در بازار به دلیل برخی ناهماهنگی‌های اجرایی، مورد توجه قرار گرفتند و مقرر شد پی‌گیری‌های لازم در این خصوص انجام شود.

سخن‌گوی شورای گفت‌و‌گو با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی بانک مرکزی در رابطه با اجرای ماده ۲۹ قانون بودجه ۹۱ درخصوص تقسیط مجدد بدهی‌های معوق واحدهای تولیدی، گفت: اجرای این قانون باعث رشد ۵۰ درصدی عملکرد بانک‌ها نسبت به سال ۹۰ در این رابطه شده است. در حال حاضر میزان بدهی معوق که به موجب اجرای ماده ۲۹ تقسیط مجدد شده‌اند، به ۱۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

گزارش صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه آشنایی با صنعت نساجی و پوشاک…

2 ساعت ago

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

4 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

4 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

5 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

5 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

5 روز ago