بر اساس آخرین لیست اعلامی بانک مرکزی، مجوز فعالیت صرافی ۷ بانک خصوصی کشور و یک موسسه اعتباری تمدید نشده یا تعلیق و فاقد اعتبار تشخیص داده شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، بر اساس این لیست که ۱۵ بهمن ماه و برای اولین بار در دوره مدیریت ولی ا… سیف مورد بازنگری مدیریتی و کارشناسی بانک مرکزی قرار گرفته و از سوی این بانک به مراجع ذیصلاح قانونی اعلام شده است، برخلاف دفعات پیشین، مجوز فعالیت های ارزی و صرافی اکثر بانکهای مهم خصوصی کشور تمدید نشده و در حال بررسی مسائل موجود در آنها است.
سال گذشته و در جریان تکانه های شدید ارزی در کشور، بانک مرکزی انگشت اتهام را متوجه فعالیتهای ارزی بانکهای خصوصی هم کرد و برخی از آنها متهم شدند با وجود دریافت ارز با قیمت رسمی ۱۲۲۶ تومانی، آن را از طریق شرکت ها و مراکز وابسته به خود با قیمت آزاد به مصرف رسانده و از این طریق سودهای هنگفتی نصیب خود کرده اند.
بانک مرکزی برای پیگیری این موضوع طی اسفند سال گذشته جمعا ۵۱۰۰ میلیارد تومان از حساب بانک های ایرانی برداشت و به خزانه دولت واریز کرد. محمود بهمنی رییس کل وقت بانک مرکزی نیز گفته بود که «این مبلغ به دنبال ابهام کمیته پنجنفره ارزی انجام شده و بانک مرکزی تنها به عنوان نهاد ناظر بر بانکها، این موضوع را دنبال کرده است.»
مصوبه کمیته پنجنفره ساماندهی بازار ارز روز هشتم بهمن ماه سال گذشته، با هدف روشن شدن چگونگی و محل فروش ارزهایی صادر شده است که بانک مرکزی در اختیار بانکها قرار داده بود. بانک مرکزی طبق این مصوبه، از بانکهای کشور خواسته بود که اطلاعات مربوط به ارزهای دریافتی خود را ارائه کنند که اکثر بانکها از ارائه اسناد خود در این رابطه خودداری کردند.
اکنون به نظر می رسد این موضوع در دوره ریاست جدید بانک مرکزی نیز مورد توجه قرار گرفته و وجود ابهامات موجب شده در لیست جدید صرافی های مجاز و مورد تایید بانک مرکزی، صرافی ۸ بانک خصوصی که برخی از آنها از بانک های بزرگ کشور نیز هستند تمدید نشده است، این در حالی است که دهها صرافی توانسته اند صلاحیت لازم را برای تمدید مجوز خود کسب کنند.
در میان این لیست، می توان صرافی های مربوط به بانکهای مشهوری چون “بانک پاسارگاد” (خدمات ارزی و صرافی پاسارگاد) و صرافی “بانک سامان” را مشاهده کرد که به عنوان مشهور ترین شرکت های موجود در این لیست، در دوره جدید مورد تایید بانک مرکزی قرار نگرفته اند و پرونده آنها فعلا زیر ذره بین کارشناسی بانک مرکزی است.
همچنین در این لیست صرافی بانکهای “اقتصاد نوین”، “بانک شهر” و “بانک دی” نیز وجود دارند که مجوز “بانک دی” اساساً “فاقد اعتبار” اعلام شده است. همچنین بانک مرکزی در لیست رسمی خود مجوز صرافی موسسه اعتباری توسعه را نیز تعلیق کرده است.
البته در این لیست برخی موسسات مهم مالی مانند سه بانک خصوصی “کارآفرین”، “سینا” و “سرمایه” موفق شده اند به دلیل عدم وجود مشکل و ابهام، مجوز جدید صرافی های خود را دریافت کنند.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…