Categories: اخبار نساجی

بانک مرکزی مصوبه اختصاص ارز ۱۲۲۶ ستاد تنظیم بازار را اجرا نمی‌کند

 

رئیس مجمع عالی واردات گفت: بانک مرکزی مصوبه ستاد تنظیم بازار در باره ترخیص کالاهای اساسی با ارز ۱۲۲۶ تومانی را اجرا نمی‌کند، لذا لازم است تا ستاد تدابیر ویژه اقتصادی ورود کند.

محمدحسین برخوردار در گفت‌وگو با فارس، در پاسخ به این سؤال که اختلاف‌نظرهای مختلف بین سازمانهای دولتی نظیر بانک مرکزی، وزارت صنعت و ستاد تنظیم بازار که به ریاست معاون اول برگزار می‌شود، باعث شده تا کالاهای اساسی در بنادر جنوبی کشور معطل شده و از طرفی با افزایش قیمت این کالاها مصرف کنندگان متضرر شوند، اظهار داشت: در چنین شرایطی که اختلاف بین سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی وجود دارد، لازم است تا ستاد تدابیر ویژه اقتصادی مصوبه‌ای را صادر کند، تا کالاهای اساسی با قیمت‌های قبلی ترخیص شوند.

وی افزود: اگر ستاد تدابیر اقتصادی چنین مصوبه‌ای داشته باشد، تمام سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی موظف به اجرای آن هستند، چرا که این دستورالعمل یا مصوبه در شرایط خاص اجرا می‌شود.

رئیس مجمع عالی واردات گفت: در حال حاضر توقف کشتی‌ها در بنادر جنوبی کشور هزینه‌های دموراژ و همچنین امکان آلوده شدن به ویروسهای دریایی امکان دارد، لذا لازم است سیستم مدیریت کشور در این مورد تعجیل کند، چرا که حتی یک روز هم خسران جدی به بار می‌آورد.

وی با تأکید بر اینکه عمده کالاهای معطل در بنادر جنوبی شامل گندم، گنجاله، کره، جو و سایر کالاهای اساسی است، گفت: هفته گذشته ستاد تنظیم بازار ابلاغ کرد، تا بانک مرکزی برای این کالاها ارز ۱۲۲۶ تومانی تخصیص دهد، اما بانک مرکزی مصوبه‌ ستاد تنظیم بازار را اجرا نمی‌کند.

برخوردار خاطرنشان کرد: همچنین ثبت سفارش‌ها که در سازمان توسعه تجارت برای گشایش ال‌سی صورت می‌گیرد، نوبت‌بندی می‌شود، به طوری که در حال حاضر نوبت به ۱۵ تیر ماه رسیده است.

برخوردار با تأکید بر اینکه حتی ارز مبادله‌ای بانک مرکزی به سختی به کالاهای وارداتی تخصیص داده می‌شود، گفت: تحریم‌ها باعث شده است که کالاها به طور مستقیم در بنادر جنوبی کشور تخلیه نشود و به بندر جبل‌علی در دبی رفته و تقریباً هزینه حمل را در هر کانتینر ۴ تا ۵ هزار دلار افزایش دهد.

رئیس مجمع عالی واردات گفت: بانک مرکزی هم اگر بخواهد ارز ۱۲۲۶ بدهد، ممکن است سازمان بازرسی کل کشور از آنها تخلف بگیرد، لذا لازم است جلسه‌ای بین بانک مرکزی، شورای امنیت ملی، سازمان بازرسی و وزارت صنعت برگزار شود، تا این موضوع هر چه سریعتر حل و فصل شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

2 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago