بخشنامه بانک مرکزی، توجیه اقتصادی طرح‌های صنعتی را از بین می‌برد

 

دبیر انجمن صنایع نساجی ایران با انتقاد از بخشنامه اخیر بانک مرکزی در خصوص بازپرداخت تسهیلات ارزی با نرخ ارز مبادله‌ای، گفت: اجرای این بخشنامه، توجیه اقتصادی طرح‌های صنعتی را از بین می‌برد.

مهندس علیرضا حائری اظهار داشت: بر اساس قرارداد منعقد شده بین سیستم بانکی و متقاضیان دریافت تسهیلات از حساب ذخیره ارزی، نرخ بازپرداخت تسهیلات همان نرخ ارز رسمی تعیین شده بود در حالی ‌که اخیراً بانک مرکزی بخشنامه‌ای یک‌طرفه را برخلاف قرارداد قبلی صادر کرده است.

وی این اقدام بانک مرکزی را عاملی برای بی اعتمادی فعالان اقتصادی به سیستم بانکی عنوان کرد و افزود: مهمترین تأثیر این مسئله، عدم امکان پرداخت مطالبات ارزی بانکها توسط واحدهای تولیدی و افزایش بیشتر بدهی‌های معوق بانکی است.

وی با بیان اینکه تسهیلات دریافت شده از سوی صنعتگران معمولاً برای خرید ماشین‌آلات و مواد اولیه مورد نیاز خطوط تولید صرف شده است، گفت: خرید ماشین‌آلات تولیدی در واحدهای صنعتی بر اساس طرح‌های توجیهی اقتصادی صورت می‌گیرد که در صورت محاسبه تسهیلات دریافت شده با نرخ ارز مبادله‌ای، تمام توجیه‌های اقتصادی از بین رفته و در نتیجه واحد تولیدی متضرر خواهد شد.

دبیر انجمن نساجی ادامه داد: اگر تسهیلات دریافتی صرف خرید مواد اولیه شده باشد، این مواد اولیه به محصول تبدیل شده و محصول تولیدی نیز با قیمتی که بر مبنای نرخ ارز رسمی محاسبه شده، به فروش رسیده است.

حائری تصریح کرد: در هر دو حالت، امکان تأمین نقدینگی لازم برای بازپرداخت تسهیلات با شرایط جدید توسط صنعتگران وجود ندارد.

وی ادامه داد: با اجرای این بخشنامه و علی رغم پرداخت چندین قسط، واحدهای وام گیرنده بدهکارتر از روز اول می‌شوند و ممکن است بسیاری از صنعتگران قادر به بازپرداخت بقیه اقساط خود به بانک نباشند که این مسئله سیستم بانکی را با مشکل تأمین نقدینگی برای ارائه تسهیلات جدید روبرو خواهد کرد.

حائری با تأکید بر لزوم تجدید نظر در مفاد بخشنامه اخیر بانک مرکزی، تصریح کرد: قرار بود راهکارهایی برای تأمین نقدینگی مورد نیاز واحدهای تولیدی تدوین و اجرایی شود تا واحدهای تولیدی با تمام ظرفیت، تولید داشته باشند، اما در صورت اجرای این بخشنامه آخرین توان مالی واحدهای تولیدی هم گرفته خواهد شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

بازگشت ایران به صحنه بین المللی در نمایشگاه دموتکس دبی

مصاحبه با آقای مهرداد زکی پور کارشناس صنعت فرش ماشینی: نمایشگاه دموتکس خاورمیانه با یک…

21 ساعت ago

به برگزارکنندگان دموتکس دبی اعتماد داریم و به آینده آن امیدواریم

مصاحبه با آقای سعید منزوی زاده مدیر عامل قالی سلیمان: نمایشگاه دموتکس دبی بعد از…

2 روز ago

فرش بهشتی در مسیر گسترش صادرات؛ اینبار دموتکس دبی

مصاحبه با آقای محمد بهشتی مدیرعامل فرش بهشتی: شرکت فرش بهشتی با توجه به اینکه…

2 روز ago

با حمایت دموتکس، دبی را به مرکز تجارت فرش ایرانی تبدیل می کنیم

مصاحبه با آقای مرتضی سودایی مدیر عامل قالی زرتشت: قالی زرتشت از سال 2014 حضور…

3 روز ago

استقبال از قالیچین در نمایشگاه دموتکس دبی ما را شگفت زده کرد

محمد جواد کمالیان مدیر عامل شرکت قالیچین: خدمات شرکت قالیچین : زمینه های معرفی محصولات…

3 روز ago

فرش سورنا و استفاده از هوش مصنوعی در بازاریابی فرش

مصاحبه با آقای رضا محمودیان مدیر شرکت فرش سورنا در نمایشگاه دموتکس دبی 2024: فرش…

3 روز ago