Categories: اخبار نساجی

بخشنامه جدید گمرک درباره ارزش‌گذاری سود واردکنندگان

 

نحوه اجرای ماده ۱۵ آئین نامه اجرایی قانون امور گمرکی طی بخشنامه‌ای از سوی دفتر بررسی و تعیین ارزش گمرکی به گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شد.

به گزارش مهر، رسول کوهستانی پژوه مدیرکل دفتر بررسی و تعیین ارزش گمرک با اعلام این خبر گفت: با تصویب قانون جدید امور گمرکی و بررسی ماده ۱۵ آن به منظور منطقی کردن سود خرده فروشی و عمده فروشی و دسترسی به ارزش صحیح گمرکی، سود عمده فروشی (واردکننده) کالاها به ۵ گروه و در بخش خرده فروشی و عمده فروشی (بنکداری ) به ۸۸ گروه تقسیم شده است.

کوهستانی افزود: بیش از این سود خرده فروشی و عمده فروشی در محاسبات ارزش گمرکی به طور کلی برای همه کالاها ۸ درصد و ۱۲ درصد بوده است.

بر اساس این گزارش متن کامل بخشنامه دفتر بررسی و تعیین ارزش که به گمرکات اجرائی کشور ابلاغ شده به شرح زیر است:

ضمن تأکید بر تقدم و تأخر در بکارگیری روشهای موضوع ماده ۱۵ قانون امور گمرکی و در اجرای بند پ ماده فوق و ماده ۱۵ آیین نامه اجرایی آن بپیوست آخرین ضوابط قیمت گذاری کالاهای وارداتی ( سود عمده فروشی وارد کننده) مصوب سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مصوب ۳۰/۶/۸۹ بر مبنای گروه کالایی ( پنج گروه ) و ضرایب درصدهای سود عمده فروشی ( توزیع کننده ها و بنکداران ) و خرده فروشی مصوب ۱۵ شهریورماه سال ۸۵ کمیسیون هیئت عالی نظارت موضوع ماده ۱۰ قانون نظام صنفی کشور بر مبنای گروه کالایی ( ۸۸ گروه) جهت اطلاع و اقدام لازم ارسال می گردد.

لذا لازم است با توجه به نوع کالای مورد استعلام و صنف و گروه کالایی و سطح تجاری مورد استعلام ( واردکننده، عمده فروشی، خرده فروشی) نسبت به انجام محاسبات اجرای بند پ ماده ۱۵ اقدام لازم بعمل آید.

بدیهی است که درصورتی که کالا با توجه به ضوابط قیمت گذاری کالاهای وارداتی مصوب سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان دارای افت، شکستگی یا ضایعات باشد حداکثر ۲% (دو درصد) به درصدهای سود عمده فروشی واردکننده و درصورتی که دارای گارانتی یا احتیاج به سرویس و خدمات پس از فروش از طرف واردکننده باشد به شرط دارا بودن امکانات حداکثر ۳% (سه درصد) بعنوان هزینه گارانتی و خدمات پس از فروش به سود واردکننده اضافه می شود.

در اجرای جزء ۲ بند الف ماده ۱۵ قانون امورگمرکی و در محاسبات مربوط به دستیابی به ارزش گمرکی و مطابق دستورالعمل شماره ۲۳۸۴۰۲/۳۶۱/۱۰۲/۲۴/۳۸۱ مورخ ۳۰ بهمن ماه سال ۹۰ هزینه های بعد از ورود به میزان هفت درصد منظور شود. حسن اجرای این دستورالعمل برعهده مدیران محترم گمرکات اجرایی است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

استقبال عالی از چهارمین دوره نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان(ویدیو)

چهارمین دوره نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان با بازخورد بسیار عالی و به صورت…

4 روز ago

نمایشگاه کاشان فرصتی برای کنار هم قرار گرفتن تولیدکنندگان صنعت فرش ماشینی(ویدیو)

کاشان به عنوان قطب صنعت فرش پتانسیل های خوبی در حوزه توسعه بازار هایی برای…

4 روز ago

کنارهم قرارگرفتن تولیدکنندگان راهی برای رشد وموفقیت صنعت نساجی(ویدیو)

شرکت کامل پتروتک شیمی یک شرکت دانش بنیان است که در زمینه تولید مواد اولیه…

4 روز ago

صنعت پوشاک و منسوجات، تجارت بین الملل و الگویابی صادرات به اروپا

ترجمه و اقتباس، تدوین و تحلیل: ابوالفضل قندچی/ دارای دکترای مهارتی (DBA) عصر جدید تجارت…

5 روز ago

هـدف شـرکت فـرجاد تـوان آسـیا کمک به صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی باید در سال های آینده قوی تر و موفق تر…

6 روز ago

بـرگزاری نـمایشگاه صنـایع وابـسته فـرش ماشینی موجب رونق این صنعت می شود(ویدیو)

چهارمین نمایشگاه بین المللی صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان بعد از ۳سال برگزار شد. این…

6 روز ago