Categories: اخبار نساجی

بخشنامه ضوابط صادرات کالاهای مشمول ممنوعیت و محدودیت

 

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی گمرک جمهوری اسلامی ایران، بخشنامه گمرک درباره ضوابط صادرات کالاهای مشمول ممنوعیت و محدودیت از سوی معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران صادر شد.در پی تعدیل فهرست ممنوعیت کالاهای صادراتی از ۵۲ قلم به ۳۹ قلم و تعیین عوارض برای صادرات ۳۴ قلم کالا که طی نامه‌ای از سوی مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران به دفتر صادرات گمرک جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شده است، معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران با ارسال بخشنامه‌ای به گمرکات اجرایی کشور، نکاتی را در این زمینه متذکر شد.

متن بخشنامه محمدرضا نادری و مستندات پیوست آن به شرح زیر است:

پیرو بخشنامه‌های شماره ۱۳۳۷۴۷/۹۱/۲۳۰ مورخ ۱۹/۷/۹۱، ۱۴۸۰۷۷/۹۱/۲۵۹ مورخ ۸/۸/۹۱ و ۱۵۰۹۸۵/۹۱/۲۶۱ مورخ ۱۴/۸/۹۱، موضوع مقررات جدید ابلاغ شده درخصوص کالاهای صادراتی، ضمن لغو بندهای مغایر بخشنامه‌های اشاره شده، تصویر نامه‌های شماره ۲۱۰۴۲۶۵-۹۱ مورخ ۱۷/۸/۹۱ و ۴۳۲۳/۲۱۰/۹۱ مورخ ۲۱/۸/۹۱ دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران ارسال و اعلام می‌دارد:

۱-مطابق بند «ب» ماده ۱۱ مکرر آیین‌نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات، صدور کالاهایی که قبل از تاریخ‌های ذکر شده در نامه فوق به گمرکات اجرایی اظهار شده و شماره ثبت (کوتاژ) دریافت نموده و تاکنون نیز اظهارنامه مربوطه ابطال نشده باشد، از شمول محدودیت‌ها و عوارض جدید خارج و مشمول ضوابط، مقررات و عوارض قبل از بخشنامه‌های اشاره شده خواهد بود.

تبصره یک: اجرای بندهای «الف» و «ج» ماده ۱۱ مکرر آیین‌نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات منوط به اعلام نظر صریح وزارت صنعت، معدن و تجارت (سازمان توسعه تجارت ایران) درهر مورد می‌باشد.

تبصره دو: با توجه به بند ۱ نامه موصوف، برای صدور محموله‌هایی که قبل از تاریخ‌های مذکور در این بخشنامه و با اجرای ماده ۱۱ مکرر اجازه صادرات می‌یابند، اجرای دقیق مقررات قبلی (اخذ مجوز و یا پرداخت عوارض متعلقه) الزامی است.

تبصره سه: با عنایت به مصوبات قبلی مبنی بر ممنوعیت صادرات کالاهای اساسی، اعمال ماده ۱۱ مکررایین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات درخصوص کالاهای اساسی (ردیف‌های ۱ لغایت۱۱ جدول A1 ونیز ردیف‌های ۶و۲۳و۲۶و۳۱ جدول B1) امکان‌پذیر نمی‌باشد.

۲- صادرات کالاهای تک ستاره مذکور در فهرست B1 نامه، علاوه‌بر شمول عوارض ذکر شده در جداول ضمیمه، منوط به ارائه مجوز سازمان توسعه تجارت ایران مبنی‌بر بلامانع بودن صدور آن می‌باشد.

۳- صادرات کالاهای دو ستاره مذکور در فهرست B1 نامه، علاوه‌بر رعایت سایر مقررات، موکول به اخذ مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

۴- با توجه به افزایش تعداد کالاهای مشمول عوارض صادراتی در بخشنامه جاری، لازم است مسئولین محترم صادرات گمرکات اجرایی در اجرای ضوابط مربوط به ارزش‌گذاری کالاهای صادراتی، دقت لازم مبذول دارند.

۵- با عنایت به بند۲ نامه ضوابط و مقررات مربوط به ورود موقت جهت پردازش (ازجمله بخشنامه شماره ۹۸۱۸۶/۹۱/۱۷۵ مورخ ۳۱/۵/۹۱ صرفاً درخصوص ضوابط ورود موقت آن) و صادرات مجدد (عین کالاهای وارداتی ازجمله اخذ موافقت کتبی بانک عامل موضوع بخشنامه ۹۵۹۱۲/۹۱/۱۶۷ مورخ ۲۴/۵/ ۹۱مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت موضوع بخشنامه شماره ۸۰۲۹/۱۰۵/۹۱۲/۵/۷۱/م مورخ ۲۶/۴/۹۱ ) به قوت خود باقی است.

تبصره یک: رعایت سقف صادرات از محل مواد اولیه ورود موقت و درج میزان صادرات هر مرحله در ظهر اصل پروانه ورود موقت الزامی است. ضمناً مراتب را به صورت کتبی به گمرک ورود موقت‌کننده نیز جهت نگهداری در سوابق اظهارنامه هم اعلام نمایند.

۶- درخصوص سایر کالاهایی که در جداول A1 وB1 ذکری از آنها نگردیده است و قبل از ابلاغ ۳ مورد بخشنامه‌های صدرالاشاره، صادرات آنها موکول به ضوابط و مقررات خاص (همچون اخذ مجوز یا پرداخت عوارض) بوده است، شرایط قبلی همچنان نافذ و جاری می‌باشد.

۷- درخصوص محمولات صادراتی که مطابق جدول B1، صادرات آنها از تاریخ ۲۶/۸/۹۱ مشمول عوارض صادراتی گردیده است و قبل از تاریخ اشاره شده از طریق گمرکات کشور اظهار و صادرمیگردند، ضروری است از صاحب کالا یا نماینده قانونی ایشان (که دارای اختیار تودیع تعهدات مالی باشد) تعهد کتبی اخذ گردد تا چنانچه مطابق مصوبات آتی، محموله صادرشده ایشان مشمول عوارض صادراتی گردد، نسبت به پرداخت وجوه متعلقه اقدام نمایند.

۸- در صورت هرگونه ابهام در اجرای این بخشنامه، شایسته است مراتب را به طور صریح و به همراه اظهار نظر به دفترصادرات منعکس نموده و از ارجاع غیرضرور اربابان‌رجوع و مکاتبات زائد خودداری نمایند.

۱- میزان عوارض صادراتی در مورد آن دسته از اقلام موضوع جدول B1 که مشمول اخذ عوارض بوده‌اند تا تاریخ ۲۶/۸/۱۳۹۱ مطابق مصوبات قبلی خواهد بود.

۲- کلیه ضوابط قانونی درخصوص ورود موقت و صادرات مجدد کماکان به قوت خود باقی است.

تبصره مهم:

* کالاهای تک ستاره در فهرست B1 پس از تأمین نیاز داخلی و براساس مجوز کارگروه تقسیم بازار که توسط سازمان توسعه تجارت ایران ابلاغ می‌گردد می‌توانند صادر شوند. بدیهی است صادرات کالاهای مذکور منوط به پرداخت عوارض مربوطه خواهد بود.

** صادرات کالاهای دو ستاره موکول به اخذ مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌باشد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…

11 ساعت ago

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

3 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

6 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

1 هفته ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 هفته ago