Categories: اخبار نساجی

بخش خصوصی: نیمه دولتی‌ها وارد نشوند

 

واگذاری ۴۵ نیروگاه برق با هدف تامین منابع مالی طرح‌های آب و برق در حالی در دستور کار قرار گرفته است که به اعتقاد فعالان بخش خصوصی نیروگاه‌ها نباید به مجموعه‌های نیمه دولتی و عمومی واگذار شوند.

مجید نامجو، وزیر نیرو روز گذشته با تشریح ۵ برنامه اولویت دار وزارت نیرو در برنامه پنجم توسعه از آغاز شمارش معکوس برای واگذاری سهام نیروگاه‌ها خبر داد. موضوعی که به گفته وی یکی از راهکارهای تامین منابع مالی برای اجرای طرح‌های در دست اجرا است.

اینکه سهم بخش خصوصی از اجرای پروژه‌های صنعت برق چقدر است و روند واگذاری نیروگاه‌ها چقدر است، محور گفت و گوی «دنیای اقتصاد» با دبیر سندیکای صنعت برق است.

حمیدرضا صالحی با بیان اینکه واگذاری نیروگاه‌ها و استفاده از منابع و دارایی‌های وزارت نیرو مطابق با ماده ۳۳ قانون بودجه سال ۹۰ بود، گفت: این ماده قانونی تا پایان سال ۹۰ اجرایی نشد و تنها در ابتدای سال ۹۱ دو نیروگاه در خراسان به یکی از بانک‌های خصوصی واگذار شد. وی با اشاره به اینکه واگذاری نیروگاه‌ها با هدف انجام پروژه‌های آتی صورت می‌گیرد، افزود: با توجه به قرارداد ۲هزار میلیارد تومانی که بین وزارت نیرو و یکی از پیمانکاران مطرح داخلی امضا شده است، بیشتر پروژه‌های صنعت آب و برق از سوی این پیمانکار اجرایی می‌شود.

دبیر سندیکای صنعت برق با بیان اینکه شرکت‌های بخش خصوصی در این قرارداد دیده نشده‌اند، اظهار کرد: همان‌طور که در صنعت نفت مجموعه‌های نیمه دولتی به اجرای پروژه‌ها ورود کرده‌اند، همین وضعیت در طرح‌های آب و برق نیز در حال انجام است. وی ادامه داد: این در حالی است که وزارت نیرو طی سال‌های گذشته با منابع مالی شرکت‌های بخش خصوصی پروژه‌ها را اجرا می‌کرد. صالحی با بیان اینکه شرکت‌های بخش خصوصی ظرفیت و امکان اجرای پروژه‌ها را دارند از تاخیر وزارت نیرو در پرداخت طلب شرکت‌های بخش خصوصی انتقاد کرد و گفت: تاخیر وزارت نیرو در پرداخت مطالبات شرکت‌های بخش خصوصی در مجموع منجر به ریزش ۴۰درصدی نیروی کار در شرکت‌های زیرمجموعه سندیکا شده است. وی افزود: با ورود بنگاه‌های بزرگ به صنعت نیرو و جذب نیروهای متخصص شرکت‌های بخش خصوصی، عملا بسیاری از این شرکت‌ها تعطیل خواهند شد.

وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر طلب شرکت‌های بخش خصوصی از وزارت نیرو چقدر است، گفت: به دلیل کاهش پروژه‌های شرکت‌های بخش خصوصی نسبت به سال گذشته در حال حاضر اصل و فرع طلب شرکت‌ها حدود ۴هزار میلیارد تومان است. وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری که با توجه به برنامه وزارت نیرو برای واگذاری نیروگاه‌ها، آیا بخش خصوصی توانایی خرید آنها را دارد، گفت: با ایجاد کنسرسیوم‌های بزرگ این توانایی در بخش خصوصی هست که نیروگاه را بخرند اما از آنجایی که وزارت نیرو پول برق تولیدی از این نیروگاه‌ها را به موقع پرداخت نمی‌کند، بخش خصوصی کمتر تمایل به دریافت نیروگاه دارد. وی با بیان اینکه بخش خصوصی در شرایط مناسب آمادگی دریافت نیروگاه را دارد، گفت: با خرید نیروگاه‌ها از سوی مجموعه‌هایی نیمه دولتی و عمومی از جمله تامین اجتماعی، خصوصی سازی اتفاق نمی‌افتد. به گفته وی در دنیا مجموعه‌هایی مانند تامین اجتماعی بنگاهداری نمی‌کنند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش غازیانتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی غازیانتپ، نمایشگاه فرش غازیانتپ 2024 را با موفقیت…

12 ساعت ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

15 ساعت ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

1 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

1 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

2 روز ago

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

2 روز ago