میزان بدهی دولت به عنوان یکی از شاخص های منفی در اقتصاد کلان مورد ارزیابی قرار می گیرد، شاخصی که به رشد هزینه های اقتصاد منجر و رشد اقتصادی را تحت تاثیر قرار می دهد.
در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس آمده است: احکام ماده واحده لایحه بودجه در مواردی که رقم دارد در سال ۱۳۹۱ برای دولت مرکزی حداقل ۲۳۸ هزار میلیارد ریال ایجاد بدهی و تعهد می کندکه اگر رقم ۲ هزار میلیارد ریال منابع حاصل از استفاده از تسهیلات خارجی مندرج در واگذاری دارایی های مالی را به آن اضافه کنیم، حداقل ۲۴۰ هزار میلیارد ریال بدهی و تعهد می شود.
افزودن بدهی شرکتهای دولتی به این رقم بدهی ۱۶۲۲ میلیار ریالی را به دست می دهد، این میزان بدهی در حدود ۲۴۰ درصد (۲.۴ برابر) منابع پیش بینی شده حاصل از نفت در لایحه بودجه سال ۱۳۹۱ است. این حجم از ایجاد بدهی (که بدون در نظر گرفتن احکامی است که رقم مشخصی برای آنها ذکر نشده است)، حتی با فرض مجاز بودن آنها، در طول یک سال و با در نظر گرفتن مانده بدهی ناشی از انتشار اوراق مشارکت و استقراض از شبکه بانکی و خارج(که رقمی از انها در درسترس نیست) به اندازه ای است که ضرورت اقدامی سریع در جهت مدیریت بدهی بخش عمومی را دو چندان می کند. از این نظر می توان گفت ورود مجلس شورای اسلامی به بحث مدیریت بدهی بخش عمومی از اولویت رسیدگی به لایحه بودجه سال ۱۳۹۱ است.
سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…