دنیای نمایشگاهی مجموعه ای نفیس از تجمیع توانمندی های انسانها در موضوعات خاص یا عام است که برای استفاده و کسب بیشترین بهره وری باید اطلاعات مناسب درباره آن را کسب کنیم .
پایگاه اطلاع رسانی و خبری نمایشگاههای ایران-احسان مسعودی: برای آگاهی از هر پدیده باید ابتدا خوب آنرا بشناسیم و تعریف مشخص عام و خاص از این پدیده برای خود داشته باشیم ، مقوله نمایشگاهها ترکیبی از صنعت و هنر است که معمولاً فعالیتهای اقتصادی را در یک محدوده زمانی و مکانی متمرکز نموده است .
نمایشگاهها را قویترین ابزار بازاریابی نیز می دانند چون تمام حواس انسان را در این محدوده برای نفوذ بکار می گیرد و از این حیث برگزاری نمایشگاهها با در معرض دید قرار دادن اختراعات ، نوآوری ها و خدمات برتر به جامعه بشری کمکهای بسیار موثری نموده است .
همانطور که در طبقه بندی نمایشگاهها آمده برای ورود به دنیای نمایشگاهی و رسیدن به هدف مطلوب خود باید انواع نمایشگاه را شناخت و انتخاب درست را انجام داد و از لحاظ تقسیم بندی می توان نمایشگاهها را به بازرگانی عمومی ، بازرگانی تخصصی ، اختصاصی ، اکسپو ، فروش ، مجازی ، مختلط تقسیم کرد که هر کدام هدف خاص خود را دنبال می کنند و این ما هستیم که باید برای رسیدن به هدف خود حضور در نمایشگاه مناسب را انتخاب کنیم .
نمایشگاهها در طول تاریخ بشری قدمتی پنج هزار ساله دارند که خط سیر تکاملی نمایش قدرتهای برتر جنگی همراه با فروش غنائم و بازارهای محلی بوده و البته تا دوره رنسانس تکامل آن بکندی صورت گرفته تا اینکه در سال ۱۸۳۰ بزرگترین نمایشگاه جهانی در فرانسه برگزار شد و بعد از آن لندن به سال ۱۸۵۱ م – پاریس به سال ۱۸۶۷ و م۱۸۸۹ (برج ایفل) – فیلادلفیا به سال ۱۸۷۶ م – شیکاگو به سال ۱۸۹۳ م و درایران نیز به سال ۱۳۳۷ شمسی با همکاری کشور ایتالیا برگزاری با روند رو به رشد صنعت نمایشگاهی ادامه داشت تا اینکه با برگزاری نمایشگاه بین المللی آسیایی در محل فعلی نمایشگاههای بین المللی تهران در سال ۱۳۴۸ شمسی این رویداد در صفحه تاریخ ایران نیز بصورت رسمی حک شد و بعد از انقلاب اسلامی نمایشگاههای مشهد و اصفهان با حمایت دولت و همکاری بخش خصوصی شکل گرفت و تا کنون نزدیک به ۲۲ سایت نمایشگاهی د رکشور احداث شده است .
در برگزاری نمایشگاهها اهدافی از جمله ؛ معرفی کالا ، معرفی شرکت ، شناخت بازار، مذاکره و برسی زمینه های بازار ، اعطای نمایندگی ، سنجش و ارزیابی ، تبلیغات ، تامین منابع مالی و تولید ، حضور در بازارو ایجاد رقابت ، تغییر وجه عمومی و ایجاد اعتبار ، ارتباط رو در رو و حذف واسطه ها مد نظر می باشد .
البته بازدید از نمایشگاه نیز اهداف خاصی برای معطوف شدن به هدف ، کسب اطلاعات جدید ، ایجاد ارتباطات ، عقد قرارداد و کسب سود اقتصادی ، شناسایی رقبا ، بازدیدعلمی و تخصصی بدنبال دارد . کسانی که در برگزاری نمایشگاهها مشارکت می کنند باید بدانند که کارآفرینان خوبی نیز هستند چه را که شکل گیری شغلهای جدید و اشتغال به کار افراد زیادی در زیر شاخه های مرتبط از نتایج حضور آنها در مجموعه های نمایشگاهی است .
همانند سازی در نمایشگاه ؟
شاید از خود بپرسید نمایشگاه مثل چیست ؟ در یک همانند سازی می توان خود نمایشگاه را به ریشه یک درخت ، شرکت کنندگان را به شاخه های آن و بازدید کنندگان و خریداران را به گلها و میوه های این درخت تشبیه و همانند کرد و اگر هر یک از این سه رکن را از آرگونومی زنده این مجموعه حذف کنیم شاهد مرگ آن خواهیم بود پس برای پر بار شدن صنعت نمایشگاهی این درخت تناور و پر محصول باید به سه رکن در جایگاه خود توجه ویژه داشت.
ظرفیتهای نمایشگاهی ؟
از جمله دیگر مسائلی که یک فرد در هنگام حضور در مجموعه نمایشگاهی باید مورد توجه خود داشته باشد ظرفیتهای بالفعل و بالقوه هر نمایشگاه است که صنایع درگیر و نیروی انسانی جزو ظرفیتهای بالفعل و فضای نمایشگاهی شکل گرفته شده جزو ظرفیتهای بالقوه می باشد و هر کس متناسب با وسعت درک و فکر خود از محیط نمایشگاه بهره می برد .
ویژگی نمایشگاه چیست ؟
آیا نمایشگاه دستهای بلند برای انجام کارهایش دارد یا پاهای درازش کمک اصلی او برای دیدن آینده هستند ! نکته این است که نمایشگاه بواسطه اینکه فضای نامحدودی برای اجزای خود قائل است برخلاف سایر مشاغل برای گروندگان خود از صفر تا صددر صد تغییر را قائل است ، به تعداد نیازهای انسان موجودیت پیدا می کند و به همین تعداد تخصص نیاز است و نمایشگاه بدلیل ساماندهی به هیجانات و ایجاد نوآوری در ذهن فرد فرد انسانها شکل دهنده گروههای مرجع اقتصادی و هم اجتماعی و فرهنگی می توانند باشند پس دیدید نمایشگاه چگونه معجزه می کند ؟
ضریب نفوذ نمایشگاه را چگونه بسنجیم ؟
راه و روش شناخت ما از یک نمایشگاه و اینکه چگونه در تمام ابعاد نفوذ می کند را باید از میزان استقبال و اثر گذاری محتوا بر مخاطب اندازه گیری کرد و از این راه می توان ضریب نفوذ نمایشگاهها را سنجید .
داشتن غرفه به چه قیمت ؟
غرفه ها از اجزا تشکیل دهنده نمایشگاهها هستند و یک ابزار بازاریابی سه بعدی برای مشارکت کننده محسوب می شوند و در عرف صنعت نمایشگاهی غرفه ها به چهاردسته ردیفی ، گوشه ای دو نبش ، شبه جزیره ای و جزیره ای تقسیم می شوند که البته جذاب ترین غرفه جزیره ای است چون از هر طرف مخاطب را بسوی خود می خواند البته در واگذاری ها نیز قیمت بیشتری باید برای آن پرداخت . شما سعی کنید غرفه جزیره ای داشته باشید تا بالاترین مخاطب را جذب کنید .
عوامل جذب مخاطب ؟
صحبت از جذب مخاطب شد و باید گفت چه ویژگی هایی درغرفه باعث جذب مخاطب می شود چه مخاطب هدفمند چه مخاطب بی هدف ؟ طراحی ، رنگ امیزی ، چیدمان غرفه ، محتوای محصولات غرفه ، نحوه نمایش و معرفی ، شهرت مشارکت کننده ، پرسنل غرفه و حضور مدیر شرکت، کاتالوگها و اشانتیونها و کارت ویزیت و صوت و نور پردازی بهره وری حضور شرکت در نمایشگاه را بالا می برد .
شما در نمایشگاه چه کارهایی را باید انجام دهید ؟
داشتن هدفهای کوتاه و بلند مدت ، جمع آوری مشخصات شرکت کنندگان ، تعامل با غرفه داران ، نحوه معرفی کالا ، شناسایی رقبا ، نیاز سنجی مشتری ها ، کارشناسی فنی ، برقراری ارتباط جدید ، کسب اطلاعات جدید از وظایف حاضرین نمایشگاهی است .
نقش نمایشگاه در زندگی ما ؟
اثر گذاری بر تولید ، افزایش ارزش افزوده ، اشتغال ، درآمدهای صادراتی و واردتی و در نهایت رفاه نسبی در جامعه مهمترین اثرات و اثر نمایشگاهها در زندگی ما است پس باید تلاش کرد تا با داشتن هدف درست برای رفاه خود و جامعه گام برداشت و حضور موفقی در نمایشگاهها داشت .
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…
مقدمه فرش ایرانی، نمادی از هنر و فرهنگ ایران زمین، همواره جایگاهی ویژه در زندگی…
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…