Categories: اخبار نساجی

برای حمایت از کشاورزان دست برخی ها را بریدیم

 

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به دستاوردهای وزارتخانه متبوع خود در جریان اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها، تاکید کرد:اگر بتوانیم دست واسطه‌ها را کوتاه کنیم و کشاورزان تولیدات خود را به قیمت مناسب‌تری بفروشند، به ایده‌آل خود دست پیدا کرده‌ایم.

صادق خلیلیان در نشست علنی  مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی نحوه اجرایی فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها گفت:‌ طرح هدفمندسازی یارانه‌ها یک انقلاب واقعی و بزرگ در اقتصاد کشور ما محسوب می‌شود و ابعاد مختلف امنیتی و سیاسی را نیز به دنبال دارد.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در بخش کشاورزی دستاوردهای خوبی نصیب ما شد و ما برای اجرای بسته‌های حمایتی خود از تولیدکنندگان در چارچوب طرح هدفمندی یارانه‌ها اعتباراتی را علاوه بر بودجه‌های عمرانی سال ۹۰ دریافت کردیم که مجموع آن به ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید و عدد مناسبی برای اجرای قانون در بخش کشاوری به شمار می‌رود.

وی به ارائه گزارشی در حوزه خود پرداخت و گفت: آب و موتور پمپ‌ها، تراکتورها، مرغداری‌ها، گلخانه‌ها و واحدهای پرورش قارچ و دامداری‌ها از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها متاثر شدند اما اقدام ما در مورد ۲۰ هزار و ۳۸۶ واحد پرورش طیور آن بود که ۱۷ هزار و ۵۰۰ واحد آن دارای سیستم‌های قدیمی هستند و بنابراین افزایش قیمت گازوئیل بر آنها موثر بود.

وی اعلام کرد: تا پایان سال ۹۰ تعداد ۴ هزار و ۴۴۱ واحد را به اصلاح سیستم‌های مصرف انرژی رساندیم و چنین کاری در طول دو دهه گذشته اتفاق نیفتاده بود و البته برخی نیز شخصاً دست به این اصلاحات زده‌اند.

خلیلیان گفت: برخورداری از تسهیلات یارانه‌ای ۴ درصدی و یا کمک بلاعوض، گام وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از تولید در این حوزه بود و امیدواریم در سال ۹۱ نیز ۴ هزار و ۵۰۰ واحد دیگر را تحت پوشش این اصلاحات قرار دهیم تا در مصرف گازوئیل صرفه‌جویی شود.

وی با اشاره به افزایش جوجه‌ریزی در هر مترمربع کاهش تلفات و افزایش تبدیل دام به گوشت ادامه داد: اقدامات انجام شده در وزارتخانه تنها در جهت کاهش مصرف انرژی نبود بلکه در همه ابعاد بهره‌وری بالا رفت.

عضو هیات وزیران با بیان اینکه وضعیت سال ۹۰ انگیزه سرمایه‌گذاری را بالا برده است، گفت: در گاوداری‌های شیری، تعداد واحدها ۱۶ هزار و ۵۸ واحد است که ۵ هزار و ۴۶۰ واحد آنها بهینه شده‌اند و مابقی نیز نیاز به کمک و انجام اصلاحات دارند و در سال گذشته یک‌هزار و ۴۸۳ واحد مورد حمایت قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به استمهال ۵ ساله وام‌های معوق و جایگزینی وامی با نرخ سود ۳ درصد اضافه کرد:‌۲۰۰ میلیارد تومان در اختیار صندوق حمایت از گاوداران به منظور تامین علوفه دامداران در نظر گرفته شده است، زیرا افزایش قیمت علوفه به دلیل نرخ ارز در سال گذشته و قیمت‌های جهانی جبران شود.

وی درباره کشاورزی حفاظتی توضیح داد: مصرف گازوئیل و انرژی در زمین که ناشی از رفت‌وآمد در زمین‌های زراعی است، کاهش پیدا می‌کند زیرا ۸۶۸ هزار و ۹۱۹ هکتار زمین مورد بهینه‌سازی قرار گرفته است تا مصرف سوخت، آب و برق کم شود.

خلیلیان در موضوع آب گفت: برای توسعه آبیاری‌های نوین که در مصرف آن و انرژی صرفه‌جویی ایجاد می‌کند، در سال ۱۳۹۰ میزان ۱۶۵ هزار هکتار زمین به این روش آبیاری شد و در سال ۱۳۹۱ نیز ۱۵۰ هزار هکتار در دستور کار قرار گرفته است.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: یک میلیون و ۱۴۴ هزار هکتار از اراضی کشور تحت پوشش سامانه‌های نوین آّیاری قرار دارد که رقم‌ قابل توجهی است.

وی یادآور شد: طبق توافق با وزارت نفت مقرر شد گازوئیل واحدهای تولیدی مانند دامداری‌ها، پرورش طیور، گلخانه‌ها و دیگر انواع آن که نیاز به مصرف سوخت‌های فسیلی دارند، تسهیلاتی در نظر گرفته و از اواخر سال ۱۳۹۰ شروع شده است.

وی درباره قیمت برق بیان کرد: قیمت برق ۲ تومان بود که اکنون به ۹ تومان رسیده است و ما اجازه افزایش شدید قیمت در این حوزه را نداریم زیرا در ابتدا قرار بود به ۱۴ تومان افزایش پیدا کند و این قیمت برای موتورها ۸ تومان شده است.

وزیر جهاد کشاورزی انجام چنین اقداماتی برای واحدهای تولیدی را به منظور جلوگیری از ورشکستگی آنها دانست و گفت: برای اداره وضع موجود این واحدهای تولیدی وام ارزان‌قیمت و قرض‌الحسنه در اختیار کشاورزان قرار گیرد و نیاز به وثیقه ندارد.

وی با اشاره به پرداخت یک‌هزار میلیارد تومانی خسارت به کشاورزان گفت: وزارتخانه با کنترل واردات، کشاورزان را مورد حمایت قرار داد تا به تولید آنها لطمه نخورد و بنابراین در سال ۹۰ در مجموع ۱۴ درصد واردات کشاورزی کاهش پیدا کرد و در مورد واردات میوه نیز ۲۲ درصد در سال ۹۰ نسبت به سال قبل کاهش دیده می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: میزان خرید تضمینی در سال قبل به حداقل ممکن رسید و تنها مقداری در جنوب کرمان و بندرعباس پیاز خریداری کردیم و در مجموع تولیدات ۱۱۰ میلیونی بخش کشاورزی، رقم ناچیزی محسوب می‌شود.

وی گفت: اگر بتوانیم دست واسطه‌ها را کوتاه کنیم و کشاورزان تولیدات خود را به قیمت مناسب‌تری بفروشند، به ایده‌آل خود دست پیدا کرده‌ایم.

خلیلیان اعلام کرد: رشد فناوری‌ها در اولویت وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد زیرا اگر در گذشته بابت این نهاده‌ها در هر هکتار، مبلغ ۱۵۰ هزار تومان به دلیل مابه‌التفاوت یارانه‌ای آن به دست کشاورزان می‌رسید، اکنون برای اجرای سامانه‌های نوین آبیاری حداقل ۳.۵ میلیون تومان وام بلاعوض برای هر هکتار داده می‌شود که موجب تحول واحد تولیدی می‌شود.

وی این روش را اقدامی در راه اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانه‌ها دانست و توضیح داد: وزارت جهاد کشاورزی در سال ۱۳۹۰ موفق شد اجرای این قانون را به خوبی پشت‌سر بگذارند زیرا صادرات این حوزه اعم از فرآوری شده و فرآوری نشده به رقم ۵.۵ میلیارد دلار رسید.

عضو هیات دولت در پایان تاکید کرد: اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها به اندازه عظمت خود قانون سفتی دارد و در سال سوم اجرای این قانون باید با صبر و حوصله و تدبیر این مقطع حساس را پشت‌سر گذاشت.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

1 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

1 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

4 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

5 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

5 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago