اخبار نساجی

برای عمل به وعده ارزانی فقط ۵ روز مهلت باقی است

 

برای عمل به وعده ارزانی فقط 5 روز مهلت باقی است

در فاصله ۵ روز باقی مانده به پایان مهلت وعده وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر کاهش قیمت مواد‌غذایی و کالاهای مصرفی تا پایان اردیبهشت ماه نه تنها خبری از کاهش قیمت‌ها نیست بلکه بررسی قیمت خرده فروشی این اقلام حاکی از تندتر شدن شیب گرانی در روزهای پایانی اردیبهشت ماه است.

به گزارش خبرنگار ما، انتقادهای شدید مردم، نمایندگان مجلس، فعالان بازار و کارشناسان از گرانی لجام گسیخته کالاهای مصرفی ابتدای سال ۹۰ موجب شد تا مهدی غضنفری با استناد به مصوبه واردات ۲۴ میلیارد دلاری وعده کاهش قیمت‌ مواد‌غذایی تا پایان اردیبهشت ماه جاری را مطرح کند اما به‌رغم این وعده نه تنها قیمت مواد خوراکی کاهش نیافته و تثبیت دستوری قیمت شیر و لبنیات کارساز نبوده بلکه آمارهای رسمی و گزارش‌های میدانی از افزایش قیمت سایر مایحتاج مردم مانند پوشاک، مواد شوینده، گوشت قرمز و مرغ، میوه و مرکبات، تنقلات و غیره حکایت دارد.

دستاورد تثبیت دستوری نرخ شیر

با گذشت یک هفته از وعده مسئولان نه تنها نرخ انواع ماست، پنیر، کره، خامه و سایر اقلام لبنی کاهش نیافته بلکه تثبیت دستوری قیمت شیر نیز کاهش عرضه این فراورده در خرده فروشی‌های سطح شهر را موجب شده است.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

مرغ هم پر کشید

بررسی قیمت خرده فروشی مواد پروتئینی طی ۲ هفته اخیر نیز بیانگر افزایش ۴۰۰ تومانی هر کیلوگرم گوشت مرغ و تندتر شدن شیب گرانی این فراورده‌هاست به‌نحوی که قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در سطح شهر که در روزهای نخست هفته گذشته از ۴ هزار و ۳۰۰ تا ۴ هزار و ۶۰۰ تومان در نوسان بود اکنون به مرز ۵ هزار تومان رسیده و حتی این محصول در مراکز عرضه مستقیم نیز به نرخ حدود ۴ هزار و ۷۰۰ تومان به مصرف‌کنندگان عرضه می‌شود.

کمبود برخی کالاهای اساسی

نابسامانی بازار موجب شده تا طی چند هفته اخیر قیمت برخی کالاهای اساسی مانند برنج، روغن نباتی، قندوشکر، حبوبات و غلات و برخی تنقلات و نوشیدنی‌ها در بازار افزایش یافته و عرضه برخی اقلام مانند روغن نباتی مایع به‌شدت کاهش یابد.
این در حالی است که طی هفته گذشته مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت بر عرضه ۵۰ هزار تن برنج ایرانی به نرخ کمتر از ۲ هزار تومان و افزایش عرضه سایر کالاهای اساسی در مراکز عرضه منتخب تاکید کرده بودند اما هنوز نه تنها خبری از مراکز عرضه برنج، گوشت، روغن و سایر اقلام خوراکی ارزان قیمت نیست بلکه فروشگاه‌های دولتی و مراکز عرضه مستقیم نیز اقلامی مانند روغن نباتی مایع را عرضه نمی‌کنند.

تشکیک در سلامت برنج‌های ارزان قیمت وعده داده شده

دبیر انجمن برنج ایران در مورد توزیع ۵۰ هزار تن برنج مرغوب ایرانی به قیمت زیر ۲ هزار تومان گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت برای انجام این کار باید ۲ شرط اساسی را رعایت کند. جمیل علیزاده شایق افزود: ابتدا باید کارشناسان وزارت صنعت، معدن و تجارت برنج مورد نظر را که به گفته خودشان در حدود ۲ سال در انبار مانده است به دقت آنالیز و آزمایش کنند تا به این نتیجه برسند که این برنج‌ها خراب نشده‌اند چون خاصیت انبارداری برنج بسیار پایین و فسادپذیری آن بسیار بالاست؛ بنابراین تا مطمئن نشده‌اند نباید برنج‌های ۲ سال انبار شده خود را به بازار عرضه کنند.

وی به مهر گفت: در گام بعدی، این وزارتخانه باید ترتیبی بدهد که نظارت بر قیمت فروش برنج وجود داشته باشد و اینطور نباشد که مسئولان این وزارتخانه بدون ضمانت اجرایی این برنج‌ها را به‌دست عاملان فروش بدهند و عاملان هم از عدم‌نظارت بر عملکرد خود سوءاستفاده کرده و به‌جای عرضه این برنج به قیمت زیر ۲ هزار تومان آن‌را به همان قیمت ۴ هزار و ۴۰۰ تومان در بازار عرضه کنند.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×