Categories: اخبار نساجی

برای همه بیکاران، کار داریم!

 

 

ظهور پدیده مشاغل بی‌متصدی در اقتصاد

    در حالی که حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار بیکار در اقتصاد ایران وجود دارد طبق آمارهای برخی مسوولان به همین میزان نیز فرصت شغلی در کشور وجود دارد که متصدی ندارند.

به گزارش «اقتصاد نیوز» طبق آخرین آمار اعلامی از سوی مرکز آمار ایران در حال حاضر حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار بیکار در کشور وجود دارد. بیکارانی که به دلیل نداشتن مهارت یا نبودن فرصت‌های شغلی نتوانسته‌اند مشغول به کار شوند. از این میزان بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر مرد و حدود ۸۰۰ هزار نفر زن هستند. همچنین دو میلیون نفر در بخش شهری و ۵۰۰ هزار نفر دیگر در بخش روستایی کشور هستند.

موضوع قابل توجه دیگر این است که از این دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر، ۸۰۰ هزار نفر آنها جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال و ۸۰۰ هزار نفر دیگر جوانان ۲۴ تا ۲۹ سال هستند. این گروه متقاضیان جوانی هستند که احتمالاً تجربه کاری کمتری دارند و نیاز در بخش‌های آموزش مهارتی در این گروه نسبت به متقاضیان با تجربه بیشتر به نظر می‌رسد.

با وجود این، در شرایطی که دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در صف انتظار شغل هستند و یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر آنها احتمالاً تجربه کمتری برای ورود به بازار کار دارند، برخی مقامات مسوول از فرصت‌های شغلی سخن می‌گویند که متصدی ندارد.

به گفته علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نتایج یک بررسی نشان می‌دهد دو میلیون شغل سخت و فیزیکی کشور خریداری ندارد. آن طور که مهر ۱۳ اردیبهشت‌ماه امسال گزارش داده، از نگاه ربیعی، علت این مساله به این موضوع برمی‌گردد که سیمای بازار کار کشور دستخوش تحولات اساسی شده و نگاه کارجویان به اشتغال عوض شده است.

او که در کارگروه اشتغال استان مرکزی سخن می‌گفت، همچنین اظهار کرد: عرضه کار دچار مشکل است و نیازمند تغییر تیپولوژی نیروی کار هستیم.

این سخنان ربیعی برمی‌گردد به نوع نگرش متقاضیان شغل که پیش از این نیز عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، وزیر کار دولت دهم از تنبل بودن برخی متقاضیان شغل سخن گفته و اذعان کرده بود که برخی تنها شغل‌های پشت‌میزنشینی می‌خواهند.

در همین حال رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی نیز گفته است: ۲.۵ میلیون شغل بدون متصدی در کشور وجود دارد که افراد دارای مهارت برای تصدی‌گری آن وجود ندارند.

آن طور که دوم خردادماه امسال ایسنا گزارش داده، عبدالرسول پورعباس عنوان کرده است: بر اساس اطلاعات دریافت شده از وزارت کار بیش از ۲.۵ میلیون شغل وجود دارد اما مهارت کافی برای کسب این شغل‌ها وجود ندارد.

با این سخنان به نظر می‌رسد از نگاه برخی مقامات مسوول علت خالی بودن برخی فرصت‌های شغلی در کشور که میزان آنها تقریباً به اندازه بیکاران کشور است به دو موضوع برمی‌گردد؛ یکی دیدگاه متقاضیان شغل که برخی مشاغل سخت و فیزیکی را نمی‌پذیرند و دیگری ماهر نبودن برخی متقاضیان فرصت‌های شغلی کشور.

با این حال در این شرایط که به گفته برخی مسوولان به دلیل ماهر نبودن نیروهای کار ایرانی تعدادی از آنها بیکار هستند، رئیس سازمان آموزش‌های فنی و حرفه‌ای کشور خبر داده که ایران از محل کمک‌های توسعه‌ای خود، یک مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای در جمهوری بروندی می‌سازد.

این در حالی است که یدالله مهرعلیزاده، معاون پژوهش و برنامه‌ریزی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در گفت‌وگویی با ایسنا اذعان کرده است: بودجه آموزش‌های مهارتی کشور کافی نیست.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

2 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago