Categories: اخبار نساجی

برای یافتن راه صادرات به هند و اروپا، افغانستان به توافق با ایران چشم دوخته است

 

افغانستان امیدوار است با توافق با ایران بتواند از بنادر این کشور برای افزایش صادرات به هند و اروپا استفاده کرده، همچنین وابستگی خود را به پاکستان به عنوان راه دسترسی به آب های آزاد کاهش دهد.

به گزارش سایت خبری اتاق بازرگانی تهران به نقل از “رویترز”, سخنگوی وزارت صنایع و تجارت افغانستان گفت که ایران اجازه خواهد داد افغانستان از بنادر این کشور برای صادرات میوه و فرش به هند و دیگر کشور ها استفاده کند.

وحید الله قاضیخل به این خبرگزاری گفت: افغانستان می خواهد به اروپا و آسیای مرکزی صادرات داشته باشد و هند هم می خواهد از طریق بنادر ایران به افغانستان کالا ارسال کند.

بر اساس این گزارش, افغانستان در حال حاضر برای تبادل کالا با دیگر کشورها به بندر کراچی پاکستان وابسته است و مشکلات سیاسی که طی سال های اخیر با این کشور پیدا کرده تبادل کالا با جهان خارج را برای افغانستان محصور در خشکی مشکل کرده است. پاکستان طی سال های اخیر برای ممانعت از ارسال محمولات امریکایی به افغانستان حداقل دو بار مرز های خود را با این کشور بسته است و این امر تجار افغان را در تنگنت قرار داده.

قاضیخل گفت: رابطه دولت پاکستان با امریکا خوب نیست و این تیرگی روابط بر کار تجار افغان تاثیر می گذارد.

در آخرین تنشی که بین افغانستان و پاکستان پیش آمد مرزهای پاکستان به روی کالاهای افغان بسته شد و کانتینرها در بندر کراچی برای سه ماه تاخیر بارگیری داشتند.

به گفته سخنگوی وزارت تجارت افغانستان در این تشتج اخیر نه تنها کالاهایی چون شیر و تخم مرغ در مرزهای افغانستان و پاکستان فاسد شده و دور ریخته شدند بلکه شرکت های افغان مجبور شدند ده میلیون دلار اضافه برای اجاره محل نگهداری کانتینر ها هزینه کنند.
وی افزود: ما مایلیم به کشور های اروپایی صادرات داشته باشیم و در این راستا به دنبال راه های دیگری برای دور زدن پاکستان هستیم.

افغانستان تا کنون میلیون ها دلار برای صادرات مازاد میوه هایی مانند انار که در اروپا, آسیا و خاور میانه ارزش خوراکی زیادی برای آن قائل هستند سرمایه گذاری کرده است.این کشور همچنین انواع گوناگون دیگری از میوه های تازه و خشک شده, زعفران و فرش نیز صادر می کند. با وجود اینکه این کشور کشاورزی را یک نیروی محرک اقتصاد خود می داند برای تامین غذا نیازمند واردات است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

1 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

7 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

7 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago