نقی حسن زاده؛ به راهنمایی: مظفر قنبرزاده؛ استاد مشاور: زهرا کریمی.
چکیده : یکی از عوامل موثر در تعیین استراتژیهای مناسب برونگرای هر کشوری ، داشتن مزیت نسبی ( یعنی اقتدار وتوانایی یک کشور در تولید و صادرات یک کالا با بالاترین کیفیت و نازلترین قیمت) درتولید و صادرات کالاها می باشد. برای اندازه گیری مزیت نسبی معیارهای متعددی توسط اقتصاددانان ارائه گردید.
دراین تحقیق با معرفی مبانی نظری این شاخصها به جنبه کاربردی آنها نیز اشاره شده است، لذا شاخص مزیت نسبی آشکار شده RCA(Revealed Comparative Advantage)که توسط بالاسا ارائه گردیده است، برای محاسبه انتخاب شده است . از آنجا که صنعت کفش با وجود پتانسیل های بالا در تولید و صادرات جایگاه مهمی در صادرات غیر نفتی دارد، لذا بررسی مزیت نسبی این صنعت می تواند در توسعه صادرات غیر نفتی و استراتژی و راهکارهای این صنعت نقش بسزایی داشته باشد.
نتایج این تحقیق نشان می دهد که طبق فرضیه های عنوان شده اولین فرضیه تحت عنوان صنعت کفش کشور دارای مزیت نسبی می باشد رد می شود اما فرضیه دوم تحت عنوان کشش تقاضای صادراتی کفش بزرگتر از واحد می باشد ، مورد قبول واقع شده است. ضمنا دراین تحقیق مزیت نسبی آشکار شده کشور ایران در صنعت کفش مورد محاسبه قرار گرفته و با سایر کشورهای منتخب مقایسه شده و کشور ایران از موقعیت خوبی برخوردار نمی باشد .
———————————————————————————–
————————————————————————————
تحریریه مجله نساجی کهن
ارسال مقالات و ترجمه جهت انتشار در سایت : info@kohanjournal.com
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…
مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…
نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…
فرآیندهای تحت خلاء در چهار حوزه کلی در صنعت نساجی کاربرد دارند. این حوزهها عبارتند…
صنعت منسوجات خانگی و خوشخواب که تامینکننده مواد اولیه و فناوری تولید برای تولیدکنندگان داخلی…