Categories: اخبار نساجی

بررسی ایرادات آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی

 

 

نامه نگاری با وزیر امور خارجه برای رفع مشکلات مرز ترکمنستان

    دوازدهمین نشست کمیسیون حمل ونقل وارتباطات اتاق تهران که به بحث و بررسی پیرامون ایرادات آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی اختصاص داشت، برگزار شد. اعضای کمیسیون حمل و نقل، بررسی این آیین نامه را که درفروردین ماه سال جاری توسط دولت دهم ابلاغ شده بود به درخواست گمرک در دستور کار قرار دادند. اما پیش از بحث و تبادل نظر درمورد این موضوع اعضای کمیسیون حمل و نقل، رویدادهای حوزه حمل و نقل در هفته های اخیر را روایت کردند.

“مسعود خوانساری” رییس این کمیسیون ازبرنامه دولت برای توسعه روابط با ترکیه سخن گفت و اینکه دکتر روحانی، رییس جمهوری، “محمود واعظی” وزیر ارتباطات را برای پیگیری این امر تعیین کرده است. او ادامه داد:«نخست وزیر ترکیه نیز ۸ وزیر را برای عضویت درشورای مشترک ایران و ترکیه برگزیده است.»خوانساری همچنین گفت:«به همین منظور، آقای واعظی با اتاق تهران تماس گرفته و خواستار آن شده است که اتاق تهران نقش فعالی درهماهنگی و ارتباطات با ترکیه ایفا کند. براین اساس قرار است جلساتی در این خصوص برگزار شود.» با اشاره به نتایج پژوهشی که به صورت مشترک توسط شهرداری تهران و دانشگاه شریف صورت گرفته است، اشاره کرد و گفت:«این مطالعه نشان می دهد،۸۰ درصد آلودگی ها نیز مربوط به وسایل نقلیه متحرک است و خودروهای فرسوده ای است که به صورت کاربراتوری تردد می کنند.» “محسن صادقی فر” معاون اموربندری مناطق ویژه سازمان بنادر و دریانوردی نیز از پیش بینی ها در مورد افزایش عملکرد حمل و نقل کانتینری دربنادرجهان سخن گفت که براساس این پیش بینی ها عملکرد حمل و نقل کانتینری از۵۷۰ میلیون TEUفعلی به حدود یک میلیارد TEU کانتینردر سال۲۰۱۷خواهد رسید. او به این آماراشاره کرد تا بر ضرورت توسعه بنادر کشور تاکید کند.

سازمان استاندارد تغییر رویه نداده است

درادامه این جلسه “توفیق مجدپور” با اشاره به تغییر رییس سازمان استاندارد گفت:«خانم پیروزبخت که ازکارشناسان زبده سازمان استاندارد محسوب می شود مدتی است برمسند ریاست این سازمان تکیه زده است.» او با اشاره به انتظاراتی که فعالان اقتصادی ازتسهیل امورتوسط این سازمان دارند، گفت:«هنوزدررویه های این سازمان تغییری ایجاد نشده است.» او ازرییس کمیسیون حمل ونقل درخواست کرد که از رییس سازمان استاندارد دعوت به عمل آورد تا درنشستی مشکلات فعالان بخش خصوصی را با او یا مسئولان سازمان استاندارد در میان بگذاریم.

“غلامحسین امیری” کارشناس این کمیسیون نیز گزارشی از وضعیت ترانزیت ارائه کرد و گفت:«گزارش های سازمان حمل و نقل جاده ای نشان می دهد، درنه ماهه سال جاری نسبت به سال قبل ترانزیت ازقلمرو کشور۲/۶ درصد افزایش یافته است؛ به گونه ای که ازمجموع ۱۱۳/۰۰۹/۹ تن حجم ترانزیت در۹ ماهه سال جاری، ۹۵۶/۹۳۸/۳ تن نفتی و۵۰۷۰۱۵۷ تن آن غیرنفتی بوده است.» اوافزود:«همچنین درهمین مدت، صادرات نفتی و غیرنفتی به رقم ۴/۴۳ میلیون تن رسیده و واردات نیز با کاهش ۴/۲۴ درصدی مواجه شده و در۹ ماهه سال جاری به رقم ۹/۲۷ میلیون تن رسیده است.» او همچنین آماری هم از وضعیت تردد مسافران ارائه کرد و گفت:« در ۹ ماهه سال جاری، ورود ۲۰۷هزار نفرمسافر توسط۲۰هزاردستگاه وسیله نقلیه به کشوراز طریق جاده گزارش شده است که سهم اتوبوس ۳۸درصد وسهم سواری۶۲ درصد بوده است. افزون براین،۳۰۱ هزارنفرمسافر نیز به وسیله ۲۸هزاردستگاه وسیله نقلیه از طریق جاده ها ازکشورخارج شده اند که سهم اتوبوس ۴۷درصد وسهم سواری ۵۳ درصد بوده است.»

رفع مشکلاتی مالیاتی در دستور کار قرار گیرد

“حسن مومنی” رییس انجمن شرکت های مسافربری نیز ازافزایش۵۰ درصدی قطعات اتوبوس و نیز افزایش۱۰۰درصدی هزینه های بخش حمل و نقل مسافری خبرداد وگفت:«تعداد مسافران درهر تردد بین شهری نیز کاهش یافته وازحدود ۱۷ نفربه ۱۲یا۱۳ نفر رسیده است.» درادامه این نشست، “سیده فاطمه مقیمی” نیز خواستار رفع مشکلات مالیاتی شرکت های حمل و نقل شد و گفت:«تشکل های مختلف اغلب سعی می کنند با رایزنی، مشکلات فعالان صنف خود را برطرف کنند. مانند تشکل های صادراتی که برای معافیت مالیاتی تلاش کردند و این تلاش آنان به ثمر نشست.» او افزود:« نباید بگذاریم شرکت های نیمه جان حمل ونقل به دلیل پرداخت مالیات از بین بروند. البته انجمن شرکت های بین المللی حمل و نقل این مساله را به اتاق های تهران و ایران منتقل کرده اند اما دراین زمینه هنوز تدبیری اندیشیده نشده است.»

ایجاد یک معاونت جدید

“جواد سمساریلر” رییس انجمن شرکت های حمل ونقل بین المللی نیز با اشاره به نظر خواهی محمدجواد عطرچیان، مدیرکل دفتر ترانزیت و پایانه‌های مرزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، در خصوص ایجاد بنادر خشک گفت:«از زمانی که وزیر مسکن و راه و شهرسازی ازایجاد بندرخشک درفرودگاه آمام خمینی سخن گفته است نهادهای مختلف مانند، شورای عالی راه و ترابری و سازمان حمل و نقل و ترافیک به تکاپوافتاده اند که آیین نامه ای برای ایجاد این نوع بنادر تهیه کنند.» اوادامه داد:«مشکلی که درحوزه حمل و نقل وجود دارد، تعدد مراکز تصمیم گیری است. درحال حاضردر وزارت مسکن، راه و شهرسازی چهار معاونت برای هریک از بخش های حمل و نقل، اعم از ریلی، جاده ای، دریایی و هوایی در نظر گرفته شده است.» سمساریلر پیشنهاد کرد که یک معاونت در این وزارتخانه ایجاد شود که هماهنگ کننده این چهارمعاونت باشد.» اوالبته مخالف ایجاد بندرخشک درفرودگاه امام بود وگفت:«درصورت احیای بندرخشک آپرین که در۲۵کیلومتری اسلامشهر ایجاد شده است، آنچه را که دولت در نظر دارد تامین می شود.»

“مسعود دانشمند” نیزاز تصویب قریب الوقوع قانون مبارزه با قاچاق ارز و کالا خبر داد و گفت که این قانون درحالی این روزها درشورای نگهبان به تصویب خواهد رسید که نظرات بخش خصوصی در آن اعمال نشده است. او افزود:«درهفته های اخیر از آقای شافعی رییس اتاق ایران درخواست کردیم که از وزیر کشور و آقای نهاوندیان درخواست استرداد این قانون را ازشورای نگهبان بدهند تا مورد بازنگری قرار گیرد.» درهمین حال، “محمود بهشتیان” مشاورامورگمرکی اتاق تهران ومشاورعالی رییس گمرک توضیح داد :«آقای نعمت زاده ، وزیرصنعت، در نامه ای به رییس اتاق تهران درخواست کرده است که برای بررسی مجدد این قانون نماینده ای معرفی کند. من به عنوان یکی از این دو نماینده انتخاب شده ام و این بررسی ها آغاز شده است.»

توسعه روابط با ترکیه

درادامه عطرچیان، مدیرکل دفتر ترانزیت و پایانه‌های مرزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای ازانتقال نیم میلیون زائر درایام سوگواری به عتبات عالیات خبر داد وگفت:«معضل توقف های طولانی درمرزهای لطف آباد وسرخس همچنان به قوت خود باقی است.» او همچنین از نامه نگاری با دبیر شورای امنیت ملی برای روانسازی ترانزیت سوخت به افغانستان توسط شرکت های ایرانی خبر داد و گفت:« برای مشکلاتی که در مرز ترکمنستان ایجاد شده است، نامه ای هم برای وزیر امور خارجه ارسال شده است.» خوانساری سپس به دستور اصلی این نشست اشاره کرد و از امیری خواست که ایرادات آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی را قرائت کند. پس از تشریح موارد مذکور و اظهارنظرسایراعضاء مقرر شد این ایرادات به گمرک جمهوری اسلامی ایران و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران اعلام شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

2 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

3 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

4 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago

هوش مصنوعی و آینده خرید فرش: وقتی فناوری به کمک سنت می‌آید

مقدمه فرش ایرانی، نمادی از هنر و فرهنگ ایران زمین، همواره جایگاهی ویژه در زندگی…

2 هفته ago

شماره ۹۱ مجله نساجی کهن ویژه نامه آذر ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…

2 هفته ago