برقراری تعرفه ترجیحی با ترکیه از میزان قاچاق پوشاک به کشور نکاست

 

دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: پوشاکی که به صورت قاچاق به کشور وارد می‌شود سم بیشتری از تولیدات داخلی دارد و برقراری تعرفه ترجیحی با ترکیه تاثیری بر کاهش واردات قاچاقی پوشاک نداشته است.

مهدی یکتا در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم گفت:  تولیدکنندگان پوشاک ایرانی در بهترین حالت ۳۰ درصد از مصرف مردم به این کالای مصرفی را تامین می‌کنند و مابقی آن از کشور‌های دیگر و عمدتا از طریق قاچاق در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌گیرد.

دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران ادامه داد:  بازار مصرف پوشاک در کشور ۷ میلیارد دلار و  آمار واردات پوشاک قاچاق به کشور حدود ۵ میلیون دلار است. بر این اساس می توان برآورد کرد که مابقی این میزان توسط تولید کنندگان داخلی تامین شده است.

وی اضافه کرد: واردات قانونی پوشاک نیز حدود ۵ میلیون دلار است یعنی واردات غیر قانونی این محصول ۱۰۰۰ برابر واردات قانونی است.

یکتا اظهار داشت:  با توجه به گسترده بودن تولیدات زیر پله ای پوشاک، آمار دقیقی از تولید این محصول در کشور وجود ندارد و تنها بر آورد‌های مربوط به پوشاک قابل استناد است.

وی تصریح کرد:  به دلیل علاقه مردم به کالاهای خارجی، تولیدات زیر پله ای ما که بخش غالب از تولیدات را نیز تشکیل می‌دهند محصولات خود را با مارک‌های غیر واقعی و خارجی به فروش می رسانند.

 دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران خاطر نشان کرد:  تعداد واحد‌های صنعتی تولید پوشاک که از وزارت صنعت مجوز گرفته اند کمتر از ۱۰۰ واحد اند و مابقی واحد‌های تولیدی پوشاک صنفی هستند.

وی در باره تاثیرات ایجاد تعرفه ترجیحی در صنعت پوشاک کشور تاکید کرد: برقرار تعرفه ترجیحی هیچ تاثیری در صنعت پوشاک کشور و کاهش واردات کالای قاچاق نداشته است، زیرا قاچاق محصولات ترکیه‌ای برای واردکنندگان به صرفه تر بوده و پایین آوردن چند در صدی تعرفه‌ها  ترغیب کننده نیست.

گفتنی است که وزیر صنعت، معدن و تجارت، اسفند ماه سال گذشته در بازدید از دومین نمایشگاه تخصصی پوشاک ایران که به صورت همزمان با نمایشگاه ترکیه برگزار شد بود آمار موجود قاچاق این محصول را تنها در طی ۹ ماه منتهی به آذر سال گذشته بیش از ۲ میلیارد دلار بر آورد کرده بود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

3 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

5 روز ago

نساجی زیر تیغ واردات

سید شجاع‌الدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…

1 هفته ago

رشد ۱۳ درصدی صنعت نساجی کشور

ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشت‌ماهه نخست…

1 هفته ago

نمایشگاه بین‌المللی نساجی یزد؛ پل ارتباطی تولیدکنندگان داخلی و بازار جهانی

دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…

2 هفته ago

استقبال گسترده از نمایشگاه Garment Tech استانبول (ویدیو)

سامانه دعوت آنلاین نمایشگاه Garment Tech استانبول که به نمایش جدیدترین فناوری‌ها در صنعت پوشاک…

2 هفته ago