براساس تفاهمنامه پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و چین یکی از هدفگذاریها افزایش حجم روابط تجاری تا مرز ۲۰ میلیارد دلار است.
به گزارش فارس، تفاهمنامه مشترک همکاریهای اقتصادی میان ایران و چین با حضور وزیر اقتصاد و دارایی ایران و وزیر بازرگانی چین امضا شد.
بر این اساس در پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی، تجاری، علمی و فناوری میان دو کشور ۴ کمیته تخصصی تشکیل شد.
کمیته همکاریهای اقتصادی و تجاری، کمیته همکاریهای سرمایهگذاری و زیربنایی، کمیته تامین مالی و کمیته استانی و منطقهای وجود دارد.
در این اجلاس که با حضور نمایندگان ۳۵ دستگاه دولتی و خصوصی ایران برگزار شد تفاهمات و توافقات مثبت و سازنده جهت همکاریها در بخشهای یاد شده صورت گرفت.
در حال حاضر حجم روابط تجاری غیرنفتی بین ایران و چین در حدود ۱۴ میلیارد دلار است و یکی از اهداف برگزاری اجلاس مشترک میان دو کشور و افزایش حجم روابط تجاری میان دو کشور است.
همچنین یکی دیگر از هدفگذاریها افزایش حجم روابط تجاری دو کشور تا مرز ۲۰ میلیارد دلار است که امیدواریم طی دو سال آینده که شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک دو کشور در چین برگزار خواهد شد به این هدف برسیم.
همچنین از دیگر اهداف این تفاهمنامه افزایش حجم سرمایهگذاریهای شرکتهای چینی در ایران بوده و در حال حاضر براساس آمارهای موجود حجم سرمایهگذاریهای شرکتهای چینی در طرحهای اقتصادی و سرمایهگذاری ایران در حدود ۵/۴ میلیارد دلار است که ضرورت دارد افزایش یابد.
بر این اساس افزایش حجم سرمایهگذاری این شرکتها به میزان ۱۰ میلیارد دلار تا اجلاس بعدی یکی از اهداف است.
همچنین توافقات دیگر این اهداف جهت توسعه همکاریها به شرح زیر است:
1- تاکید دو طرف بر اهمیت بسیار زیاد فروش نفت خام ایران به چین در همکاریهای اقتصادی دو کشور و تاکید بر ضرورت ادامه این روند و تاکید بر تاسیس یک کارگروه مشترک همکاری در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی
2- موافقت با تسهیل صدور و ارائه ویزا برای تجار ایرانی
3- تاکید دو کشور جهت تاسیس شرکت مشترک کشتیرانی بین ایران و چین جهت تسهیل و توسعه روابط تجاری دو طرفه
4- توافق جهت احداث پارک صنعتی مشترک ایران و چین با مشارکت دو طرف در ایران
5- توافق نمایندگان دو کشور نسبت به ادامه همکاری در حوزه تشویق سرمایهگذاران چینی برای سرمایهگذاری در ایران از طریق فرصتهای سرمایهگذاری ایران به سرمایهگذاران چینی، تبدیل اطلاعات مرتبط با سرمایهگذاری خارجی از طریق ارتباط وبسایتهای آژانسهای تشویق سرمایهگذاری دو کشور و تعامل با بخش خصوصی و همچنین تبادل هیاتهای سرمایهگذاری
6- تاکید طرفین در ضرورت رفع مشکلات موجود جهت افزایش همکاریهای بانکی از طریق افتتاح حساب، شعبه و دفتر نمایندگی بانکهای ایرانی در چین
7- تاکید بر ادامه روند تامین مالی پروژههای ایران توسط طرف چینی و توافق جهت پیگیری حل و فصل مشکلات موجود در این حوزه
8- همچنین تشکیل کارگروه به منظور بررسی و توسعه همکاریهای اقتصادی، تجاری، نمایشگاهی و سرمایهگذاری به ویژه بین استانهای معین دو کشور (خراسان رضوی و سین کیانگ) موافقت خواهد شد.
همچنین علاوه بر یادداشت تفاهم پایانی اجلاس کمیسیون مشترک پانزدهم، یادداشت تفاهم تجارت الکترونیک به امضای دو طرف رسید.
همچنین روز یکشنبه فردا دو یادداشت تفاهم مهم در حوزه تاسیس پارک صنعتی ایران و چینی و همکاریهای نمایشگاهی با حضور وزیر صنعت و معدن تجارت ایران و وزیر بازرگانی چین امضا خواهد شد.
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…
آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…