Categories: اخبار نساجی

برنامه‌های حمایت از صنعت نساجی ، تولید و ایجاد فروشگاه‌های پوشاک ایرانی

 

 

مهدی اسلام‌پناه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس با اشاره به رشد ۱۳.۵ درصدی صادرات کالاهای نساجی،‌ پوشاک، چرم و کفش از نظر وزنی و ارزشی در سال گذشته نسبت به سال ۸۹ گفت: با توجه به نامگذاری امسال با عنوان “تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی” پیش‌بینی می‌کنیم،میزان تولید داخل از نظر کمی‌وکیفی با رشد همراه باشد و در نتیجه میزان صادرات صنعت نساجی نیز افزایش یابد.

وی با بیان اینکه سهم صنعت نساجی از ارزش افزوده کل صنعت حدود ۴ درصد برآورد می‌شود، تصریح کرد: طبق آخرین ارزیابی‌ها در سال ۹۰ صنعت نساجی، پوشاک، چرم و کفش حدود ۱۲ درصد کل واحدهای تولیدی را در بخش صنعت به خود اختصاص می‌دهد.

وی با بیان اینکه حدود ۱۲ درصد تعداد کارگران شاغل در بخش صنعت به نساجی اختصاص دارد، گفت:با تقویت صنعت نساجی در کشور حمایت مناسبی از کار ایرانی صورت خواهد گرفت.

اسلام‌پناه با تشریح برنامه‌های وزارت صنعت در سال تولید ملی به منظور تقویت صنعت نساجی اظهار داشت: همکاری با کشورهای سوریه، بلاروس، چین و هند در زمینه تهاتر مواد اولیه مورد نیاز صنعت نساجی و تصویب پیش‌نویس لایحه حمایت از تولید پارچه چادر مشکی در کشور از جمله برنامه‌های امسال است.

وی ادامه داد: در گروه کف‌پوش و فرش نیز با توجه به سهم ۳۴ درصدی این گروه از صادرات صنعت نساجی پیش‌بینی می‌شود امسال رشد ۳۰ درصدی را در تولید فرش ماشینی و کف‌پوش داشته باشیم.

وی به روز رسانی واحدهای فعال در زمینه تولید پتو را از دیگر برنامه‌های دفتر نساجی وزارت صنعت‌ طی سال جاری عنوان کرد و گفت: تشویق سرمایه‌گذاری در صنعت فاستونی و رشد ۱۵ تا ۲۰ درصدی تولید و صادرات صنعت چرم و کفش به ویژه به کشورهای آسیایی نیز جزء برنامه‌های وزارت صنعت است.

مدیر کل نساجی وزارت صنعت، تصویب طرح بازسازی و نوسازی صنعت چرم با ملاحظه زنجیره تولید و توزیع را از جمله برنامه‌های وزارت صنعت در سال تولید ملی اعلام کرد و گفت: امسال پلت‌فرم شبکه‌های زنجیره‌ای فروش در حوزه کفش فعال خواهد شد و قصد داریم از واحدهای صنعت چرم با رویکرد جلوگیری از خروج مواد اولیه مورد نیاز این صنعت حمایت کنیم.

وی ادامه داد: در حوزه پوشاک نیز برنامه‌هایی برای کاهش واردات کالاهای نهایی و طراحی برند ملی و اسلامی با توجه به سلایق مردم کشور را در دستور کار داریم.

به گفته وی تولید پوشاک ارزان قیمت جهت استفاده اقشار کم درآمد با نهضت تولید کف‌کارخانه‌ای و هماهنگ کردن سامانه صنفی در صدور مجوزها از دیگر برنامه‌های دولت برای حمایت از صنعت نساجی در سال جاری است.

اسلام پناه تبیین ساز و کار لازم برای حمایت از واحدهای تولید‌کننده پوشاک به منظور رشد ۵ درصدی تولید و افزایش استفاده از پارچه‌های ایرانی در تولید پوشاک و همچنین تکمیل حلقه‌های نیمه تمام در حوزه تکمیل و چاپ در صنعت پوشاک را از جمله برنامه‌های وزارت صنعت اعلام کرد و گفت: ایجاد فروشگاه‌های زنجیره پوشاک ایرانی و اسلامی توسط بخش خصوصی نیز طی سال جاری در کشور عملیاتی خواهد شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago