دومین جلسه کمیته تخصی پتو، کالای خواب و حوله در تاریخ ۱۱/۰۳/۹۴ در محل انجمن صنایع نساجی ایران و با هدف بحث و بررسی در مورد برندینگ، تشویق خریداران به تهیه تولیدات داخل با حضور تولیدکنندگان و فعالان صنعت پتوبافی و کالای خواب با حضور آقایان بختیاری، بصیری، حسینزاده، قلیوند، گیوهچی، میرلوحی و نیکو برگزار شد.
در این جلسه، حسین زاده- نماینده گروه صنعتی گلبافت- به طرح ویژه مبارزه با قاچاق کالاهای نساجی از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره کرد که شامل مواردی مانند ثبت برندها و مشخصات کالاهای وارداتی، برخورد با واردات البسه دست دوم و … میشود.
وی سپس به ارسال نامهای از سوی تعدادی از فعالان صنعت پتو به مدیرکل دفتر صنایع نساجی وزارت صنعت پرداخت و گفت: در این نامه، پیشنهاداتی پیرامون کنترل و نظارت ورود پتو ارائه شده است و شامل مواردی مانند ردیابی چگونگی ورود و توزیع کالای قاچاق از اطلاعات دریافتی در سطح عرضه و فروشگاهها، ایجاد سامانه جامع هوشمند توسط وزارت صنعت و اجبار متصدیان و صاحبان انبارهای عمومی نسبت به درج ورود و خروج کلیه کالاها، بازرسی ادواری از انبارهای عمومی، توجه کامل اداره استاندارد و وزارت بهداشت به کیفیت پتوهای وارداتی و ممانعت از ورود پتوهای غیربهداشتی، توقف یا ممنوعیت موقت ورود انواع پتوی خارجی با توجه به کفایت، ظرفیت و توان بالای تولیدی شرکتهای تولیدکننده پتو در ایران،ارائه تسهیلات بانکی با نرخ تک رقمی توسط بانکهای کشور، تخفیفات مخصوص صدا و سیما جهت تبلیغات محصولات نساجی تولید داخل، معافیت از پرداخت یا کاهش مالیات ارزش افزوده بهصورت موقت توسط دارایی و … میشود.
نیکو- مدیرعامل شرکت نیکوباف- هم عنوان داشت: متأسفانه در کشور ما فقط واردکننده رسمی و تولیدکننده مورد شناسایی نهادهای مختلف دولتی قرار می گیرند و باید به بهانههای مختلف مشمول پرداخت مبالغ مختلف میشوند در حالی که اصناف، فروشگاهها و خردهفروشان از این قاعده مستثنی هستند!
گیوهچی نیز خواستار ممنوعیت ثبت سفارش واردات کالاهایی شد که در ایران تولید میشوند و آن را حرکتی در راستای کنترل قاچاق و حمایت از تولید داخل دانست.
در ادامه جلسه، عمید- معاون فنی انجمن- ضمن اشاره به نامه صنعتگران پتو به دفتر صنایع نساجی وزارت صنعت، اجرای برخی از موارد این نامه را غیرعملی دانست و افزود: انجمن صنایع نساجی در مورد قاچاق، نامه مفصلتری به وزارت صنعت ارسال کرده و متذکر شده با توجه به حمایت از تولید داخل معتقدیم باید مبالغ هنگفتی مانند سهم بیمه کارفرما، مالیات و .. که از تولیدکننده دریافت میشود، کاهش یابد یا تعدیل شود تا تولیدات رقابتپذیر و قیمت تمام شده محصولات داخلی، منطقی گردد، اجرای این موارد قطعاً عملی است و باید آن را از دولت بخواهیم.
حسینزاده- نماینده گروه صنعتی گلبافت- پیشنهاد راهاندازی فروش اینترنتی پتو و سایر محصولات نساجی را مطرح کرد و اذعان داشت: تولیدکنندگان نساجی میتوانند از طریق اینترنت به معرفی محصولات و فروش خود بپردازند به این ترتیب هم مصرفکننده به خرید اجناس اصلی و باکیفیت اطمینان کامل دارد و هم تولیدکننده در زمینه فروش یا خیال آسودهتری به فعالیت میپردازند. این پیشنهاد با انتقاد میرلوحی- نماینده شرکت گلفام نسج- روبرو شد . وی اعتقاد داشت که فروش اینترنتی هنوز در صنف نساجی، نهادینه نشده است و حتی توزیع محصولاتی مانند پتو برای ما در فروشگاههای زنجیرهای چندان موفقیت آمیز نبود.
وی، تولید کالای خواب را به مراتب آسانتر از تولید محصولی مانند فرش ماشینی دانست و گفت: به همین دلیل بسیاری از واحدهای زیرپلهای با یک چرخ و یک کارگر به تولید کالای خواب میپردازد و با نازلترین قیمت و کیفیت، تولیدات خود را روانه بازار مصرف میکنند و به این ترتیب بازار تولیدکنندگان شناختهشده و معتبر را دچار رکود مینمایند.
قلیوند- مدیرعامل شرکت نازخواب فروغ- نیز ضمن انتقاد از حضور کمرنگ تولیدکنندگان پتو و کالای خواب در این جلسه، گفت: تا زمانی که خودمان، خود را قبول نداشته باشیم نباید از دولت انتظار شنیدن مسائل و مشکلاتمان را داشته باشیم.
وی به هزینههای سرسامآور تبلیغات در سطح شهر و همچنین صدا و سیما اشاره کرد و خواستار تخفیف این سازمان برای تبلیغات منسوجات تولید داخل شد.
در این جلسه، بصیری- مدیرعامل شرکت رزینتاژ- به موفقیت این شرکت در زمینه فروش اینترنتی اشاره کرد که براین اساس حتی از دورترین شهرهای کشور نیز درخواستهای خرید وجود دارد.
بختیاری-مدیرعامل پتوی پاکان- نیز مشکلات و چالشهای تولید در صنعت نساجی را مشابه مشکلات سالهای گذشته دانست که در اغلب جلسات مطرح میشوند اما راهکارهای رفع آنها اجرایی نمیگردند!
در پایان جلسه فروش اینترنتی پتو و کالایخواب، تخفیف برای انجام تبلیغات در رسانه ملی، ممنوعیت ثبت سفارش پتو و کالای خواب و ممهور شدن شماره اظهارنامه در تمام کارتنهای محصولات وارداتی، مورد اجماع حضار قرار گرفت؛ البته با این توضیح که ممنوعیت ثبت سفارش پتو و کالای خواب با انتقاداتی همراه بود و حضار اجرای آن را امکانپذیر تلقی نکردند.
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…
آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…