بر اساس بخشنامه گمرک، حداکثر مدت مجاز نگهداری کالا در انبارهای اختصاصی هشت ماه بوده و پس از اتمام مدت مذکور کالا مشمول مقررات متروکه میشود.
به گزارش فارس به نقل از گمرک جمهوری اسلامی ایران، محمدرضا نادری معاون فنی و امور گمرکی در نامهای به کلیه ناظران مدیران کل و مدیران گمرکات اجرایی نوشت: با توجه به ماده ۵۱ آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی و پیرو بخشنامههای شماره ۸۲۴۷۱/۷۰۴۷/۴۶/۷۳/۱۲۸ مورخ ۲۲ تیر ۹۰ و شماره ۱۰۴۶۰۱/۷۰۴/۴۶/۷۳/۱۶۵ مورخ ۲۳ مرداد ۹۰ در خصوص شرایط انبارهای اختصاصی دستورالعمل اجرایی ماده مذکور به شرح ذیل اعلام میشود:
۱-پنجرهها و نورگیرهای انبار اختصاصی از داخل محصور و جوشکاری شده و بایستی دارای یک درب بزرگ جهت ورود و خروج باشدکه در صورت لزوم درب نفر رو بر روی همان درب تعبیه شده باشد. همچنین بر روی درب انبار از داخل مفتول U شکل جهت نصب پلمپ به نحوی از داخل جوشکاری شده باشد که از بیرون قابل رویت نباشد.در صورت وجود دربهای اضافی ،حتماً از داخل مسدود وبه نحوی جوشکاری گردد که امکان تردد وجابجایی کالا از درب اضافی به هیچ وجه مقدور نبوده و محوطه انبار دارای نور افکن و پست نگهبانی ۲۴ ساعته باشد.
۲-دیوار انبار اختصاصی مسقف میبایستی سیمانی و حداقل بارتفاع ۳ متر باشد. تجهیزات و سیستم های اعلام و اطفاء حریق ( کپسول – ماشین آتش نشانی – سیستم های مرکزی اعلام و اطفاءحریق- شیر فلکه آتش نشانی ) مشخص گردیده و در محل مناسب در انبار اختصاصی مستقر گردد.
۳-ارتفاع دیوار محوطه انبار اختصاصی (انبار روباز)حداقل ۵/۴ متر (حداقل سه متر دیوار و ۵/۱ متر فنس فلزی) بوده ، درب ورود و خروج میبایستی حتماً فلزی بوده و داشتن روشنایی داخل مناسب ، نورافکن محوطه و پست نگهبانی ۲۴ ساعته الزامی می باشد .
۴-مساحت انبار مورد تقاضا با سوابق واردات قبلی از همان کالا متناسب بوده و نوع کالای وارده به انبار توسط گمرک ایران مشخص می گردد. ضمن اینکه در انبار اختصاصی صرفا کالایی که متکی به پروانه عبور داخلی باشد قابل نگهداری بوده و جهت نگهداری کالاهایی با شرایط نگهداری خاص (مانند گندم ، جو ، برنج ، و….) مجوزهای لازم از سازمانهای ذیربط مبنی بر مناسب بودن شرایط انبار جهت نگهداری کالا را اخذ نمایند.
۵-انبارهای اختصاصی با دو قفل بسته و بدون حضور مامور گمرک حق باز شدن قفل انبار نبوده و در هر مورد پس از باز شدن بلافاصله پلمپ گردیده و در دفتر مربوطه ثبت و تحویل متصدی انبار گردد. همچنین موقعیت انبار و فاصله آن تا گمرک اجرایی مربوطه حداکثر پنجاه کیلومتر باشد
۶-حقوق ورودی کالا برای تمام مدت توقف کالا در انبار اختصاصی بصورت تضمین(برای کالای مجاز معادل حقوق ورودی و برای کالای مجاز مشروط معادل حقوق ورودی به اضافه یک برابر ارزشواحدهای تولیدی و کالاهای اساسی معادل حقوق ورودی به اضافه پنجاه درصد ارزش کالا)تعیین و هزینه های گمرکی نقداً وصول گردد.
۷- حداکثر مدت مجاز نگهداری کالا در انبارهای اختصاصی هشت ماه بوده و پس از اتمام مدت مذکور کالا مشمول مقررات متروکه میشود.
در ضمن در صورت تقاضای تمدید مراتب در مرکز واردات و امور مناطق بررسی و اقدام خواهد شد.
همچنین لازم است ترتیباتی اتخاذ شود که تا انتهای سال ۹۲ با مکانیزه نمودن آمار موجودی انبار بصورت برخط on line قابل رویت بوسیله گمرک مربوطه باشد.
تفویض اختیار صورت گرفته موضوع بخشنامه شماره ۸۲۴۷۱/۷۰۴۷/۴۶/۷۳/۱۲۸ مورخ ۲۲/۴/۹۰ کماکان قابل اقدام است.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…