Categories: اخبار نساجی

بهترین اقدام دولت برای رشد اقتصادی اصلاح فضای کسب و کار است

رئیس کل اسبق بانک مرکزی با بیان این که صحیح ترین کار برای دولت اصلاح فضای کسب و کار است، گفت: در درجه نخست باید دولت مردم را انگیزه‌مند کند تا دارایی‌های کوچک و بزرگ خود را در مکانی مانند بورس سرمایه گذاری کنند.

به گزارش فارس به نقل از تولید ایرانی، رئیس سابق بانک مرکزی با بیان اینکه سیاست‌های اقتصادی دولت بخش خصوصی را بی‌انگیزه کرده گفت: دولت، بخش خصوصی را در مقابل واردات گسترده ارزان قیمت قرار داده است؛ وارداتی که از محل هزینه درآمدهای نفتی انجام می‌شود و انگیزه فعالیت‌های تولیدی در بخش خصوصی را نابود کرده است.

طهماسب مظاهری با انتقاد از سیاست‌های اقتصادی دولت در زمینه فراهم کردن شرایط حضور فعال بخش خصوصی در اقتصاد کشور گفت: بخش خصوصی توان بسیار بالایی برای فعالیت در بخش‌های مختلف تولید دارد ؛ اما سیاست‌های دولت در طول سال‌های گذشته رغبت و انگیزه بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری و فعالیت در عرصه تولید ندارد.

مظاهری با بیان اینکه سیاست‌های دولت بخش خصوصی را در مقابل تولیدات خارجی و حجم بسیار بالایی از واردات ارزان قیمت قرار داده گفت: در شرایط کنونی و با سیاست‌های دولت، واردات در سایه درآمدهای نفتی ارزان‌تر از تولید است و از این رو بخش خصوصی و سرمایه‌گذار داخلی رغبتی برای فعالیت در بخش تولید را ندارد.

رئیس کل اسبق بانک مرکزی تاکید کرد: اگر انتقادی به سیاست‌های پولی و مالی دولت می‌شود تنها برای اصلاح سیاست‌ها و برنامه‌ها است تا دولت از اشتباه‌های گذشته درس بگیرد و فضای رقابتی را در اقتصاد کشور ایجاد کند تا بستر برای ورود بخش خصوصی در عرصه تولید مهیا شود.

** بخش خصوصی توانمند اما بی‌انگیزه

وی ادامه داد: بخش خصوصی ایران توانایی و سرمایه لازم برای ایجاد تحول در بخش تولید کشور را دارد و تنها باید دولت با ایجاد فضای رقابتی و اصلاح ساختارها مقدمات حضور این بخش در عرصه تولید کشور را فراهم آورد.

مظاهری با بیان اینکه منابع مالی و نیروی انسانی از مهمترین شاخص‌های مؤثر در سرمایه‌گذاری هستند، گفت: وقتی سیاست‌های اقتصادی دولت به گونه‌ای باشد که فضای مناسب برای فعالیت اقتصادی ایجاد نشود یا نیروی انسانی و همان بخش خصوصی سرمایه‌دار سرمایه‌های خود را به خارج از کشور منتقل و در دیگر نقاط جهان فعالیت می‌کند و یا فعالیت تولیدی و ایجاد ارزش افزوده را از برنامه‌های خود خارج کرده است و به دنبال برنامه‌های دیگری می‌رود تا بتواند منابع مالی به دست آورد همچنان که هم‌اکنون در گسترش سفته بازی و دلالی در کشور به خوبی شاهد این موضوع هستیم.

رئیس کل اسبق بانک مرکزی ادامه داد: راه‌حل برون رفت از این وضعیت پخته شدن هر چه بیشتر سیاست‌های اقتصادی دولت است تا از این طریق تصدی گری دولت در اقتصاد کاهش یابد و دولت به وظیفه اصلی خود یعنی همان سیاست گذاری و نظارت بازگردد.

** معقول نیست دولت با بخش خصوصی رقابت کند

مظاهری تأکید کرد: دستگاه‌های دولتی نباید با بخش خصوصی و مردم رقابت کنند؛ دستگاه‌های دولتی باید زمینه‌ساز سیاست‌گذاری و نظارت باشند و شرایط را برای سرمایه گذاری و بالفعل شدن خلاقیت‌های بخش خصوصی فراهم کنند.

وی با بیان این که هم‌اکنون صحیح ترین کار برای دولت اصلاح فضای کسب و کار است، گفت: در درجه نخست باید دولت مردم را انگیزه‌مند کند تا دارایی‌های کوچک و بزرگ خود را در مکانی مانند بورس سرمایه گذاری کنند. کسی که منابع خود را سرمایه‌گذاری می‌کند آن را به سرمایه ثابت تبدیل می کند تا سود معقولی به دست آورد.

مظاهری تاکید کرد: اینکه مردم و سرمایه‌گذاران بیایند دارایی‌های خود را به سرمایه ثابت تبدیل کنند و از طریق مستهلک کردن آنها سود به دست آورند؛ به ایجاد یک فضای اقتصادی و کسب و کار آرام و با ثبات نیاز دارد؛ بر همین اساس دولت باید تا حد امکان از شوک وارد کردن پرهیز کند، رقابت سالم برقرار کند و از شکل گیری رقابت‌های غیرسالم جلوگیری و خودش هم از رقابت کردن پرهیز کند.

** تبدیل منابع ارزی به طلا و فروش آن در بازار تنها برای جبران بی‌انضباطی مالی

وی با تاکید بر اینکه دولت با مجموعه این کارها فضای مناسب برای توسعه اقتصادی و رشد تولید ملی را فراهم می‌کند، افزود: اینکه ما منابع ارزی را که به‌طور عمده حاصل از فروش نفت خام است، به طلا تبدیل کنیم و سپس آنها را سکه کرده و در بازار عرضه کنیم تا از این طریق از افزایش قیمت طلا جلوگیری کنیم و هم کسری بودجه ناشی از بی‌انضباطی مالی دولت را پوشش دهیم، سیاستی غلط است و آثار مخربی دارد.

رئیس کل اسبق بانک مرکزی ادامه داد: اصلاح سیاست‌ها باید بدون تعارف و ملاحظه‌های سیاسی انجام گیرد و دولتمردان برای آنکه آثار آن را لمس کنند باید صبر داشته باشند. با اصلاح سیاست‌ها صبر و صداقت می‌توان اعتماد مردم را جلب کرد و در این شرایط می‌توان انتظار افزایش سرمایه‌گذاری و تولید را داشت.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

10 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago