Categories: اخبار نساجی

بهره برداری از ۱۵ طرح بزرگ پتروشیمی تا دو سال آینده

 

تهران – ایرنا – مدیر طرح های شرکت ملی پتروشیمی با اشاره به بهره بردای از ۱۵ طرح پتروشیمی تا پایان سال ۹۵ گفت: تا پایان ۹۴ حدود ۲.۷ میلیون تن و در پایان سال ۹۵ نیز ۵.۸ میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور افزوده می شود.

به گزارش ایرنا، مرضیه شاهدائی با اشاره به اولویت بندی ۶۰ طرح پتروشیمی در دست احداث گفت: ۱۵ طرح در اولویت اول قرار دارند که در سال های ۹۴ و ۹۵ به ظرفیت ۸.۵ میلیون تن به بهره برداری خواهند رسید.

وی افزود: با توجه به تعداد بالای این طرح ها و پیشرفت فیزیکی، طرح ها را اولویت بندی کردیم چنانچه طرح های بین ۶۰ تا ۱۰۰ درصد را در اولویت اول قرار دادیم تا نظارت و کمک به آنها پیش از بقیه طرح ها انجام شود.

مدیر طرح های شرکت ملی پتروشیمی ادامه داد: طرح های با پیشرفت از ۲۰ تا ۶۰ درصد در اولویت دوم و از یک تا ۲۰ درصد در اولویت سوم قرار گرفتند.

وی اضافه کرد: این ۶۰ طرح بیش از ۳۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد و ظرفیت تولید صنایع پتروشیمی را دو برابر می کند و ظرفیت فعلی ۶۰ میلیون تنی به ۱۲۰ میلیون تن در سال افزایش می یابد.

شاهدایی با اشاره به وجود ۱۵ طرح در اولویت اول گفت: تا پایان ۹۴ چند طرح جدید به ظرفیت حدود ۲.۷ میلیون تن و در پایان سال ۹۵ نیز چند طرح دیگر به ظرفیت ۵.۸ میلیون تن راه اندازی خواهد شد.

مدیر طرح های شرکت ملی پتروشیمی با بیان این که شش طرح پتروشیمی در اولویت دوم و ۳۹ طرح در اولویت سوم قرار دارند، گفت: طرح های اولویت دوم از سال ۹۶ شروع به ورود به مدار می کنند و فاینانس بیشتر آنها فعال شده است و طرح های اولویت سوم با مشکلات اجرایی مواجه هستند.

وی با اشاره به احداث ۳۶ طرح جدید در چابهار، جاسک، قشم و پارسیان گفت: این طرح ها ۶۰ میلیون تن ظرفیت جدید به صنعت پتروشیمی اضافه می کنند و طرح های پتروشیمی مکران نیز از جمله این طرح ها هستند.

شاهدائی ادامه داد: بیشترین مشکل طرح های پتروشیمی در دست اجرا تأمین فاینانس است، اما مشکلات دیگر مانند آورده سرمایه گذاران، تأمین خوراک در بالادست، تأمین دانش فنی، تأمین تجهیزات و اقلام و گرفتن خدمات از شرکت های معتبر خارجی نیز وجود دارد.

به گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی، وی خاطرنشان کرد: امید است با رفع تحریم ها روند رو به رشد توسعه صنعت پتروشیمی ایران شتاب بیشتری گرفته و سهم این صنعت در صادرات غیر نفتی نیز افزایش یابد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

2 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

2 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

5 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

6 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

7 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

2 هفته ago