Categories: اخبار نساجی

بهمنی: تکلیف نرخ ارز در بورس روشن می‌شود

 

رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه «فعلًا برنامه‌ای برای تغییر قیمت ارز(مرجع) در داخل کشور نداریم.» با اشاره به ساز و کار تعیین قیمت ارز گفت:«در آینده‌ای نزدیک برای تعیین قیمت ارز، در بورس ارز تعیین تکلیف خواهد شد.»

دکتر محمود بهمنی ،رییس کل بانک مرکزی، درباره بورس ارز گفت:« گروههایی مشغول فعالیت درباره این موضوع هستند و تصمیمات نهایی را خواهند گرفت.»

بهمنی با اشاره به تشکیل بورس ارز و با تاکید بر اینکه تشکیل بورس ارزی جلوی سوء استفاده‌ها را خواهد گرفت، گفت:« بانک مرکزی نمی‌تواند مرتبا قیمت ارز را پایین بیاورد ولی سعی کردیم آن را کنترل کنیم.»

رییس کل بانک مرکزی همچنین چندی پیش در حاشیه همایش بانکداری اسلامی گفته بود:برخی از وارد‌کنندگان کالا‌ها را با ارز دولتی وارد می‌کنند، ولی آن را با نرخ ارز آزاد به مردم عرضه می‌کنند که باید نظارت‌های لازم در این مورد صورت گیرد که آن وظیفه وزارت بازرگانی است.

وی ادامه داد: این دسته یا باید مابه‌التفاوت را در این زمینه پرداخت کنند یا با قیمت ارز مرجع که در واقع به قیمت ارزی که کالایشان را وارد‌ می‌کنند، را به فروش برسانند.

بهمنی با تاکید بر این‌که نباید منابع و حق و حقوق مردم پایمال شود، گفت: عده خاصی از رانت استفاده می‌کنند که ما تماما به دنبال آن هستیم این فاصله و این رانت‌ها را حذف کنیم تا به خزانه کشور وارد شود.

رییس کل بانک مرکزی درباره افزایش نرخ ارز مرجع نیز گفت: نرخ ارز مرجع برای کالاهای اساسی افزایش پیدا نمی کند و بدون شک همان نرخ ۱۲۲۶ تومان برای کالاهای اساسی خواهد بود.

از زمان اعلام راه‌اندازی بورس ارز زمان زیادی نمی گذرد، در این مدت اظهارات مختلفی از سوی مسئولان و کارشناسان اقتصادی مطرح شده و به احتمال زیاد بعد از فراهم آمدن بسترهای مورد نیاز تا اول مهرماه این بورس کلید می‌خورد.

آنچه در این میان مشهود است اتفاق نظر کارشناسان و مسوولان در خصوص راه‌اندازی معامله گواهی ارزی است، گرچه اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی با اجرای این طرح مخالفت کرده و پیشنهاد مهلت یک‌ماهه برای بررسی کارشناسانه اتاق را اعلام کردند و البته در همان روز درخواست مهلت یک ماهه، معاون وزیر اقتصاد در نشست خبری خود از راه‌انداری بورس ارز در نیمه دوم شهریور ماه خبر داده بود.

اولین مشخصه ای که باعث شد وزارت اقتصاد موضوع بورس ارز را مطرح کند، شفاف نبودن بازار آزاد ارز و به دنبال آن ایجاد فضایی برای شکل گیری شفافیت قیمتی دراین خصوص بود و ظاهرا از مشخصات بعدی راه اندازی بورس ارز این است که تمام دارندگان ارز صادراتی، ارز خود را در این فضا به صورت قانونی، به دور از معاملات پنهانی و با نظارت مراجع رسمی و قانونی ارائه دهند. حتی اگر دولت بخواهد به صادرکننده معافیت مالیاتی بدهد، روند این کار کاملا مشخص خواهد بود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

15 ساعت ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

2 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

2 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

5 روز ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

1 هفته ago

قاچاق و واردات بی رویه پوشاک، صنعت نساجی کشور را تهدید می‌کند

قاچاق پوشاک؛ چالشی برای رقابت‌پذیری صنعت نساجی داخلی مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی…

1 هفته ago