Categories: اخبار نساجی

به غیر از ۱۷ قلم کالای استراتژیک، صادرات کلیه کالاها آزاد است

 

معاون کل سازمان توسعه تجارت گفت: در حال حاضر در راستای اجرای سیاست‌های قانون برنامه پنجم توسعه صادرات کلیه کالاها به غیر از ۱۷ قلم کالای اساسی آزاد است.

به گزارش  ایسنا سید مهدی میرابوطالبی با بیان این‌که تنها صادرات ۱۷ قلم کالای استراتژیک ممنوع است، گفت: این موضوع در حالی است که برای اجرای قانون برنامه پنجم توسعه باید صادرات کلیه‌ی کالاها در کشور آزاد شود.

وی با اشاره به برخی سیاست‌های کوتاه‌مدت در راستای کنترل بازار و قیمت و یا جلوگیری از خام فروشی که باعث می‌شود در مقاطعی صادرات برخی از کالاها ممنوع و یا محدود شود، بیان کرد: ولی به‌طور کلی این محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها کوتاه‌مدت است و هدف آزاد‌سازی کلیه‌ی کالاها است.

ابوطالبی گفت: در ابتدا به دلیل محدودیت‌های منابع ارزی صادرات ۵۰ قلم کالا ممنوع شد. این لیست رفته‌رفته کاهش یافت و صادرات ۲۴ قلم کالا محدود شد، در نهایت این لیست به ۱۷ قلم کالا رسیده است.

به گزارش ایسنا، فهرست کالاهایی استراتژیک که صادرات آنها ممنوع است شامل گندم، آرد گندم، شکر خام، گوشت قرمز، جو، ذرت دامی، کنجاله سویا، دانه‌های روغنی، کره، روغن‌های خام و خوراکی، دام زنده سبک و سنگین، وت‌بلوی بزی، پوست خام، جوش‌شیرین، هیزم و زغال چوب، وینیل استات مونونر وی، ای.ام، کربنات سدیم می‌شود.

همچنین فهرست کالاهای مشمول عوارض صادراتی نیز عبارت‌اند از: سنگ‌آهن به هم فشرده شده (گندله) با عوارض ۳۰ درصد، انواع نان با عوارض ۳۰ درصد، گندم سیاه، ارزن، سایر غلات، توفاله، کنجاله با عوارض ۴۰ درصد، یونجه و علوفه فشرده‌شده با عوارض ۲۰ درصد، برنج و حبوبات با عوارض ۲۰ درصد، سبوس با عوارض صد درصد، وت‌بولوی گاوی به ازای هر کیلوگرم ۴۲ هزار ریال، سالامبور گوسفندی با عوارض ۱۰ درصد، کنستانتره سنگ‌آهن با عوارض ۳۰ درصد، سولفات سدیم با عوارض ۷۰ درصد، پنبه با عوارض ۵۰ درصد، سولفور مولیبدن با عوارض ۹۰ درصد، آخال کاغذ با عوارض ۱۵۰ درصد، چوب به استثنای زغال قالبی تهیه شده از خاک و آخال زغال (زغال صنعتی) با عوارض ۷۰ درصد، قراضه فلزات با عوارض ۸۰ درصد و ضایعات پلیمری با عوارض ۷۰ درصد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

2 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

2 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

5 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

6 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

6 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago