Categories: اخبار نساجی

به لطف تحریم ها،درهای بیشتری به روی صادرات هند به ایران باز شد

 

روزنامه اکونومیست تایمز, چاپ دهلی گزارش داد که با موافقت ایران برای تسویه تراز تجاری با هند دو در دیگر بر صادرات بخش های خودروسازی و دارویی هند باز شد.

به گزارش سایت خبری اتاق بازرگانی تهران به نقل از این روزنامه, ایران موافقت کرده است به منظور تسویه تراز تجاری با هند از این پس بخش صنعت خودروسازی و دارویی هند را نیز به عنوان منابعی برای تامین نیاز های وارداتی خود مد نظر قرار دهد.

پس از آن که ایران و هند به منظور دور زدن تحریم ها توافق کردن مبادلات دوجانبه را بر مبنای روپیه انجام دهند این مکانیسم به علت عدم تعادل بین تراز تجاری ایران و هند که کفه آن به سمت ایران سنگینی می کرد با مشکل مواجه شد . اما مطابق گزارش های تازه ای که در مطبوعات هند منتشر شده با موافقتت ایران مبنی بر افزایش واردات از هند این مشکل تا حدودی حل شده است.

بر اساس این گزارش, صادرات هند به ایران طی سال ۲۰۱۲-۲۰۱۳، ۳.۶ میلیارد دلار بوده در حالی که واردات این کشور در همین مدت بالغ بر ۱۱.۶ میلیارد دلار بوده است.

یک مقام وزارت بازرگانی هند به این روزنامه گفت: با سفر های متعددی که هیات های بخش های مختلف کاری هند به ایران انجام داده اند موفق شدیم دست اندر کاران ایرانی بخش های مهندسی, نیرو, آهن و فولاد, خودرو و دارو را به افزایش واردات از هند متقاعد کنیم. این مقام هندی در عین حال تصریح کرد که مقامات ایرانی تمایلی برای انعقاد قرارداد های بیشتر در این زمینه از خود نشان نداده اند.

به نوشته این روزنامه مقامات هندی در سفر ماه گذشته به ایران موفق شدند گام های بلندی برای کاهش کسری تجاری ۱۱ میلیارد دلاری با ایران بردارند. تاکنون محصولات کشاورزی و کالاهای فرآوری شده عمده صادرات هند به ایران را تشکیل می دادند و ایران نیز چندی پیش به علت مشکلات کیفیتی گندم هند خرید گندم این کشور را متوقف کرده است. بخش های خودرو و دارویی هند یکی از عمده ترین منابع صادراتی این کشور را تشکیل می دهند که هر یک به ترتیب ۱۸.۴ و ۱۴.۶ میلیارد دلار طی سال گذشته برای این کشور درآمد صادراتی داشته اند.

مطابق توافقات صورت گرفته بین دو کشورر ایران که بیشتر قطعات خودرو را از اتحادیه اروپا وارد می کرد و اکنون پس از تحریم ها از آن منع شده می تواند نیاز های صنعت خودرویش را از هند تامین کند. سورانجان گوپتا, مدیر یکی از شرکت های خودروسازی هند به این روزنامه گفته است توافق صورت گرفته با ایران فرصت طلایی برای صنعت خودرو هند فراهم کرده است . به گفته یکی دیگر از مدیران صنعت خودرو هند ایران همچنین سرمایه گذاری مشترک با خودروسازان هندی را نیز خواستار شده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

3 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

4 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

4 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

4 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

4 روز ago

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

5 روز ago