دنیای اقتصاد- در حالی که کشور در انتظار ارائه بودجه ۹۲ از سوی دولت است، شرکتهای پذیرفتهشده در بورس تهران به انتشار پیشبینیهای سال آینده خود پرداختهاند؛ طی چند روز گذشته سیستم جامع اطلاعرسانی ناشران بورس، موسوم به سامانه کدال شاهد ترافیک انتشار گزارشهای سال ۹۲ شرکتهای حاضر در بورس و فرابورس بود، انتشار گزارشهایی با اهمیت که حتی توقف حدود ۵۰ نماد معاملاتی در بازار سرمایه را سبب شده است.آنچه تا به امروز از مضمون بودجه ۹۲ شرکتهای بورسی برمیآید، اوج محافظه کاری نسبت به سال آینده است و اینکه در این گزارشها سعی شده تا انتظار خاص و ویژهای برای سهامداران درخصوص رشد سودآوری ایجاد نشود. همچنین در این گزارشها شاهد نرخهای مختلف دلار و سایر ارزها هستیم. برخی از شرکتها برای صادرات خود دلار مبادلهای را مبنا قرار دادهاند و برخی نرخهایی خارج از این چارچوب را و برخی شرکتهای وارداتی نیز همچنان به ارز مبادلهای وفادار ماندهاند. این در حالی است که ارز ۱۲۲۶ تومانی دیگر در بودجه شرکتهای بورسی دیده نمیشود؛ اما نحوه انتشار پیشبینیهای جدید شرکتها که به صورت دسته جمعی در بازار سرمایه ایران صورت میگیرد، باردیگر موجب بروز انتقاداتی شده است. گزارشهایی که اهمیت بسیار زیادی دارند؛ اما انتشار یکباره آنها فرصت تحلیل را از بازار میگیرد و در این بین البته متولیان امر تحلیل در بازار سهام نیز عملکردی منفعلانه را از خود به نمایش گذاشتهاند.
جنب پل حافظ
بورس؛ زیر باران پیشبینیهای ۹۲
گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران هفته گذشته به دنبال انتشار اطلاعیههای پیشبینی سود سال ۹۲ شرکتها دستخوش برخی تغییرات بود.
در هفته گذشته معاملهگران در ابتدای هفته با توقف نزدیک به ۵۰نماد برای انتشار اطلاعیههای پیشبینی سود سال ۹۲ مواجه شدند و پس از آن با توجه به اختلال سایت کدال به عنوان مرجع انتشار اطلاعیهها در فضای نه چندان مناسب شاهد بازگشایی نمادها بودند. اجرای روشهای سنتی در بورس نه چندان شلوغ تهران و فرابورس موجب شده است، تا همچنان روشهای سنتی در تلفیق با مدلهایی نظیر سایت ادگار در ایالات متحده به آمیختهای از مشکلات اجرایی تا فنی منجر شود. این در حالی است که در بیشتر بورسهای جهان انتشار اطلاعیهها بلافاصله پس از دریافت صورت گرفته و فرآیند نظارت و بررسی اطلاعات و پیگیری مسوولیت مدیران شرکتها به بعد موکول میشود. در این شرایط توقف نمادها بیشتر برای انتشار این اطلاعیهها به ۵ تا ۶۰دقیقه محدود میشود که همین امر موجب میشود روند کلی بازار متاثر از موجهای غیرعادی توقف و بازگشاییهای چند روزه و یا نگرانی همیشگی برای توقفهای بلندمدت قرار نگیرد.
این همه در شرایطی است که در جهان کنونی شمار قابل ملاحظهای از بورسها وجود دارند که دهها برابر بزرگتر از بورس تهران با روشهای کاملا مدرن به فعالیت ادامه داده و سرمایهگذاران با آرامش در آنها براساس شرایط بازار و تحلیل وضعیت شرکتها اقدام به سرمایهگذاری میکنند. در این میان بورسهایی نظیر بورس بمبئی هند با ۵هزار و ۱۷۴شرکت ثبت شده، بورس تورنتو با ۳هزار و ۹۶۹ شرکت، بورس لندن با ۲هزار و ۷۸۲شرکت، نزدک با۲هزار و ۵۹۸شرکت و بورس یورنکست ان وای اس ای با ۲هزار و ۳۴۵شرکت و با شرایط خاص به لحاظ ارزش بازار، شرکتهای خارجی، حجم معاملات و گستردگی سرمایهگذاران هرگز شاهد حجم توقف نمادهایی نظیر بورس تهران نبوده و از این نظر بورس تهران همچنان ریسک بالایی را به سرمایهگذاران انفرادی و همچنین شرکتهای سرمایهگذاری و صندوقهای مشترک وارد میسازد.این در حالی است که بازار سرمایه همچنان با مشکلاتی ساختاری از جمله سطح پایین تحلیل، سطح کمنقدینگی و نبود ابزار مهار ریسک همانند معاملات اختیاری و آتی (به دلیل در حاشیه بودن معاملات آتی) به ویژه در مقاطع زمانی نظیر هفته گذشته مواجه است. نبود عمق کافی موجب میشود بازار عموما دستخوش نوسانهای شدید و خارج از کنترل شود و توقف نمادها در بیشتر موارد عامل بروز این نوسانهای شدید است؛ آنچه در روزهای اخیر در مورد نمادهایی نظیر پالایشگاه اصفهان به عنوان نوسان مثبت و ملی مس به عنوان نوسان منفی رخ داد، آمیختهای از تاثیر توقف نمادها و همچنین جای خالی تحلیل و ارزیابی دقیق در بازار است. در همین شرایط اگر چه برخی از شرکتهای مشاوره و تحلیل اطلاعات برای فعالیت در بازار مجوز فعالیت دریافت کردهاند، وضعیت این شرکتها نظیر موسسات تامین سرمایه بوده و حتی در سایتهای اینترنتی برخی از این شرکتها هم نشانهای از فعالیت دیده نمیشود.
محافظهکاری در پیشبینیهای ۹۲
در کنار تاثیر توقفهای پر شمار بر بازار و آشفتگی روند بورس در هفته گذشته که در نهایت به افت بازار به میزان ۱۳۲واحد معادل ۳/۰ درصد در شاخص کل منجر شد. بازار به لحاظ محتوای اطلاعاتی نیز در معرض گزارشهایی قرار گرفته است که همانند سنت چند ساله اخیر دستخوش محافظهکاری قابل ملاحظهای است. در همین حال نبود وحدت رویه در میان شرکتهای گزارشدهنده در موضوعاتی نظیر نرخ ارز نیز بر ابهامات افزوده است. در شرایطی که مراکز متعددی در سراسر جهان به ارائه پیشبینی در مورد نرخ مواد خام و فلزات برای سال میلادی ۲۰۱۳پرداخته و قابل دسترسی است، شرکتهای بورسی با آشفتگی عجیبی هر یک بر مبنای ناشناختهای به پیشبینی قیمت مس ، روی، سرب، فولاد و سنگآهن برای سال آینده پرداختهاند که جای خالی ایجاد یک مرکز وحدت رویه در این زمینه به شدت احساس میشود. به طوری که این شرایط در مورد یک فلز از دو منظر مصرفکننده و تولیدکننده نیز متفاوت است و یک شرکت مصرفکننده قیمت روی یا مس را در یک سطح مفروض کرده، در حالی که متقابلا شرکت تولیدکننده همان فلز را با قیمت متفاوتی پیشبینی کرده است. این امر به خصوص زمانی که هر دو شرکت تک محصولند تفاوتهای عجیبی را ایجاد میکند. در کنار تحولات مربوط به پیشبینی سود سال۹۲ شرکتها، معاملهگران در هفته گذشته شاهد تحولات مهمی بودند؛ در مسائل سیاسی نزدیکی زمان مذاکرات گروه موسوم به ۱+۵ و تهران در آلماتی قزاقستان بازارهای مالی را در جو انتظاری فرو برده است که میتواند به تغییرات در بازارهای متفاوت به ویژه در بخش بازارهای موازی ارز و طلا منجر شود.
افزون بر این، در مسائل اقتصادی شرایط همچنان به لحاظ مسائل کلان مبهم است. در این بخش عدم ارائه لایحه بودجه موجب ادامه ابهام در مورد نرخ ارز مرجع و مبادلاتی در سال آینده و همچنین حقوق دولتی به ویژه حقوق معادن شده است. در این میان کمبود ارز ناشی از مسائل رخ داده برای صادرات نفت در هفته گذشته به اتخاذ تصمیماتی در مورد هدایت تمامی منابع ارزی به اتاق مبادلات و همچنین پدیدهای تازه به نام «بازار بین بانکی» شده که توضیح چندانی درمورد این تصمیم و تبعات آن تاکنون ارائه نشده است. در همین حال وجود نزدیک به سه هفته کاری به پایان سال ۹۱ شانس بررسی لایحه بودجه در مجلس را کاهش داده است. همچنین ابهام در مرحله دوم طرح هدفمندی درکنار اعلام مصاحبه مطبوعاتی رییسجمهوری احتمالا برای روز یکشنبه نیز به شایعاتی در مورد لایحه بودجه و طرح هدفمندی منجر شده است. در کنار بحث دائمی شرایط اقتصادی کشور معاملهگران در تحولات بینالمللی شاهد افت بهای فلزات در سایه تعطیلی اقتصاد چین به دلیل فرارسیدن سال نو چینی و همچنین بهبود عملکرد اقتصادهای بزرگ از جمله ایالات متحده هستند. کاهش شدید بهای طلا و همچنین فلزات رنگین در هفته گذشته نگرانیهایی را در مورد صنایع وابسته ایجاد کرده است هر چند که عموما بازار فلزات رنگین هر ساله رفتار مشابهی را در ابتدای سال نشان میدهد. در بازار فلزات رنگین، بهای مس تا ۷هزار و ۸۱۰ دلار کاهش یافته است.
بهای روی نیز به ۲هزار و ۹۶دلار و بهای سرب به ۲هزار و ۳۰۴دلار و آلومینیوم به ۲هزار و ۲۳دلار رسیده است. ﻃﺒﻖ ﮔﺰﺍﺭﺵ ﻣﺘﺎﻝ ﺑﻮﻟﺘﻦ، دﺭ ﻫﻔﺘﻪ گذشته ﺗﻐﻴﻴﺮﻱ دﺭ ﻗﻴﻤﺖ ﺳﻨﮓ ﺁﻫﻦ دﺭ ﺑﺎﺯﺍﺭ ﺍﺳﭙﺎﺕ ﭼﻴﻦ ﮔﺰﺍﺭﺵ نشده ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺗﻌﻄﻴﻼﺕ ﺳﺎﻝ ﻧﻮ دﺭ ﭼﻴﻦ، ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ دﺍدﻭﺳﺘﺪ ﺳﻨﮓﺁﻫﻦ دﺭ ﺍﻳﻦ ﻛﺸﻮﺭ ﺗﻘﺮﻳﺒﺎ ﻣﺘﻮﻗﻒ ﺑﻮدﻩ ﺍﺳﺖ.
دﺭ ﺭﺍﺑﻄﻪ ﺑﺎ ﺗﻐﻴﻴﺮﺍﺕ ﺁﺗﻲ ﻗﻴﻤﺖ ﺳﻨﮓ ﺁﻫﻦ، ﺗﻌﺪﺍد ﺯﻳﺎدﻱ ﺍﺯ ﺗﺤﻠﻴﻠﮕﺮﺍﻥ ﺑﺎﺯﺍﺭ ﺑﺮ ﺍﻳﻦ ﻋﻘﻴﺪﻩﺍﻧﺪ ﻛﻪ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺍﺗﻤﺎﻡ ﺗﻌﻄﻴﻼﺕ ﺳﺎﻝ ﻧﻮ دﺭ ﭼﻴﻦ، ﺑﺎﺯﺍﺭ ﺳﻨﮓﺁﻫﻦ ﺗﻘﻮﻳﺖ ﺧﻮﺍﻫﺪ شد. در بورس کالا نیز روند تند افزایش قیمتها در هفته گذشته جای خود را به آخرین عرضه تا پیش از پایان سال داد.
در بازار چه خبر بود؟
در بازار چهارشنبه معاملهگران همچنان شاهد بازار کم عمق به لحاظ نقدینگی و دستخوش تلاطم بازگشایی نمادها بودند که در این بازار کم عمق بازگشایی نماد ملی مس پس از گزارش محافظهکارانه شرکت به افت قیمت نزدیک به ۶درصدی منجر شد تا شاخص نیز با تاثیر قابل ملاحظه نماد ملی مس افت کند. در این میان بازگشایی نماد حفاری شمال نیز پس از تعدیل مثبت راه به جایی نبرد. در همین حال دو نماد مهم گل گهر و سایپا نیز برای اعلام سود سال ۹۲متوقف شدهاند که بازگشایی آنها میتواند جالب توجه باشد؛ اما در حال حاضر تمام بازار در انتظار بازگشایی نماد پالایشگاه تهران است. گرانترین سهم بازار سرمایه ایران پس از تعدیل قابل ملاحظه سود احتمالا رکوردی تاریخی را در بازگشایی به ثبت خواهد رساند.
شرکت پالایش نفت تهران که کلیه فعالان بازار چشم انتظار اعلام گزارش عملکرد ۹ ماهه آن بودند، با اعلام تحقق سود دو هزار و ۸۹۸ تومانی در این دوره، پیشبینی عایدی هر سهم خود را برای سال جاری مبلغ سه هزار و ۸۸۹ ریال سود برآورد کرده است.
برآوردهای اعلام شده در حالی است که سود پیشبینی شده اعلامی از سوی شرکت نسبت به آخرین پیشبینی حدود ۲۷۷ درصد رشد داشته، اما شرکت در گزارش پیشبینی درآمد جدید خود توجه سرمایهگذاران را به این نکته مهم جلب کرده که «به دلیل تغییرات پیاپی سود بعد از تهیه و ارائه صورتهای مالی، ناشی از دریافت اعلامیهها از شرکت پالایش و پخش، حتی اطلاعات واقعی ارائه شده نیز از قابلیت اتکا برخوردار نیستند و با اعلامیههای دریافتی میتواند دستخوش تغییرات با اهمیت در سود هر سهم شود.»
این شرکت در عملکرد ۹ ماهه مورد بررسی از تحقق ۷۴ درصدی فروش، ۷۶درصدی بهای تمام شده و ۷۹ درصدی سود ناخالص و سود عملیاتی خبر داده است. همچنین «شتران» در نظر دارد ۴۰درصد از سود خالص هر سهم را بین سهامدارانش تقسیم کند.«شتران» در پیشبینی سال مالی ۹۱ در حدود ۱۸ درصد از سود خالص را ناشی از درآمد حاصل از سرمایهگذاریها و ۱۳ درصد را نیز حاصل از ارائه خدمات فنی و مهندسی به شرکت نفت ایرانول و نفت پاسارگاد اعلام کرده است.
در همین حال گروه تصفیه نفت هفته آینده درکنار وضعیت دو نماد پالایشگاه بندر عباس و تهران، حضور تازه واردی به نام نفت پاسارگاد را شاهد خواهد بود که این شرکت در کنار نفت جی دو غول صنعت قیر کشور به شمار میروند. براساس اعلام اولیه ۳۰ میلیون سهم از شرکت نفت پاسارگاد معادل پنج درصد از سهام این شرکت توسط سهامداران عمده، تامین اجتماعی و سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری دوشنبه هفتم اسفندماه در بازار دوم فرابورس عرضه میشود و نماد این شرکت به عنوان بیست و پنجمین نماد در بازار دوم فرابورس ایران بازگشایی میشود.
محدودیت خرید هر ایستگاه کاری ۳۵ هزار سهم بوده و معاملهگران برخط نمیتوانند در کشف قیمت این شرکت سهم داشته باشند.
همچنین مانند عرضه نفت ایرانول از ۵ درصد سهام نفت پاسارگاد که در روز دوشنبه عرضه خواهد شد، معادل ۲ میلیون سهم برای معاملهگران برخط در نظر گرفته شده است که پس از کشف قیمت، مطابق با سهمیه در نظر گرفته شده در پیام ناظر در روز عرضه اولیه تخصیص داده خواهد شد.از سهامداران عمده این شرکت ۶۰۰ میلیارد ریالی میتوان به گروه تامین اجتماعی با ۵/۵۳ درصد و شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری با ۵/۴۶ درصد مالکیت اشاره کرد.
مدیرعامل ملی پتروشیمی: شوخی نداریم
در گروه پتروشیمی همچنان بحث در مورد نرخ خوراک شرکتهای پتروشیمی ادامه دارد. در این گروه مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی از دو دستور وزیر نفت درباره دریافت ارزی بهای خوراک محصولات صادراتی و محاسبه قیمت بخش ریالی خوراک بر اساس ارز مبادلهای خبر داد. این در حالی است که دو کارگروه برای رسیدگی به شکایات پتروشیمیها نیز تشکیل شده است. عبدالحسین بیات در گفتوگو با خبرگزاری فارس، در خصوص بخشنامه وزیر نفت درباره دریافت دلاری بهای خوراک محصولات پتروشیمی صادراتی، گفت: بخشنامهها جنبه تعارف و شوخی ندارد. سیاستگذاریها دولتی است و باید انجام شود. در عین حال این موارد تنها مختص دولتیها نیست و در حوزه پتروشیمی آنچه که ابلاغ شده است مشمول کل پتروشیمیها اعم از دولتی و خصوصی میشود.
در این گروه، پتروشیمی خارک با کاهش پیشبینی سود برای سال آینده روند سال ۹۲ خود را شروع کرده است. بخش عمده این امر ناشی از محدودیت شرکت به نرخ ارز مبادلهای و کاهش تولید محصولات تولیدی شرکت به غیر از متانول است.
در بازار سهام همچنین با نزدیکی پایان سال میزان عرضههای بلوکی سهام سهامداران بخش عمومی برای تامین نیازهای مالی پایان سال افزایش یافته است.پس از عرضههای ساتا و صندوق ذخیره فرهنگیان در هفته گذشته تامین اجتماعی نیز که براساس برخی شایعات تامین مالی چندصد میلیارد تومانی را در دستور کار خود دارد، دو عرضه را برای هفته آینده در دستور کار دارد که ۶/۸ درصد سهام بانک کارآفرین و ۷۶/۲ درصد سهام سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات از جمله این عرضهها است. بلوک بانک کارآفرین به صورت ۵۰درصد نقد و اقساط و در نرخ پایه ۲هزار و ۶۰۰ریال هشتم اسفند ماه عرضه میشود. در همین حال، تعداد ۱۸۰ میلیون سهم از سهام سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، روز۶ اسفند ماه در بورس اوراق بهادار تهران عرضه میشود.
در همین حال صندوق بازنشستگی نفت درصدد عرضه یک درصد از سهام این شرکت ۱۶۰۰ میلیارد تومانی برآمده است.
این بلوک شامل ۱۶۰میلیون سهم است که یکشنبه آینده ۶ اسفند به قیمت پایه هر سهم ۵۱۵ تومان و به صورت یکجا و نقد توسط کارگزاری خبرگان سهام عرضه میشود.
زمانی برای بیاقبالی سهام سرب و رویکاران
در گروه فلزی با انتشار گزارشهای نامناسب شرکتهای تولیدکننده سرب و روی، افت این گروه تشدید شده است. سه شرکت کالسیمین، فرآوری مواد معدنی و باما گزارشهای نامناسبی را به اطلاع بازار رساندهاند که بخش عمده این گزارشهای نامناسب به ابهام در سیاست صادراتی و نرخ تسعیر ارز و کمبود مواد معدنی شرکتهای تولیدکننده سرب و روی باز میگردد. در این گروه، کالسیمین در اولین گزارش از سود سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۲ مبلغ ۱۰۳۳ریال به ازای هر سهم پیشبینی کرده است که نسبت به سود سال جاری (۱۲۷۲ ریال) با افت ۱۹ درصدی روبهرو شده است. پیشبینی سود هر سهم سال مالی ۹۲ با فرض نرخ LME برای سرب و روی به مبلغ ۲۰۰۰ دلار به ازای هر تن و نرخ تسعیر ارز به مبلغ ۲۴۵۰۰ ریال است. تولید شرکت نسبت به سال۹۱ تغییری نداشته است، اما افت ۷۴ درصدی مقدار فروش یکی از نکتههای جالب صورتهای مالی ۹۲ شرکت است که آثار در نظر گرفتن دلار ۲۴۵۰ تومانی را از بین برده است. یادآور میشود شرکت برای سال آتی پیشبینی فروش ۶/۶۰ میلیون دلاری را کرده است. در این گروه البته محافظه کاری همیشگی ملی مس به افت این شرکت در بازگشایی نماد منجر شد.
ملی مس سود هر سهم سال مالی ۹۲ خود را در اولین پیشبینی ۹۶ تومان اعلام کرده است که ۳۰ درصد افت را نسبت به سود ۱۳۷ تومانی سال ۹۱ نشان میدهد. افت ۵ درصدی مبلغ فروش و افزایش ۱۵ درصدی بهای تمام شده علل اصلی تعدیل منفی شرکت هستند. شرکت مس LME را نیز ۷۵۰۰ دلار در هر تن و نرخ دلار را نیز ۲۵۰۰ تومان در نظر گرفته است. مقدار فروش شرکت در سال ۹۲ نسبت به سال ۹۱ با افت ۶۷ درصدی روبهرو شده است که قابل توجه است و همین عامل افت مبلغ فروش شرکت را در پی داشته است. در حال حاضر نرخ فروش مس کاتد در بورس کالا ۲۲۹۳۹ تومان و مس مفتول ۲۳۲۵۲ تومان در هر کیلو دادوستد میشود.
در گروه معدنی بیشتر شرکتهای سنگآهنی با محافظهکاری اقدام به پیشبینی سود سال ۹۲خود کردهاند که البته این رویه در سال ۹۱نیز تکرار شده بود.در این گروه شرکت تولید مواد اولیه صبانور سود هر سهم سال آتی خود را در اولین پیشبینی مبلغ ۵۴۲۱ ریال اعلام کرده است که نسبت به آخرین پیشبینی سود سال جاری (۴۹۲۷ریال) رشد ۱۰ درصدی داشته است. در همین حال کچاد برای سال ۹۲ در اولین پیشبینی ۱۸۶۲ ریال به ازای هر سهم اعلام کرده که نسبت به سود ۲۰۰ تومانی و پیشبینی شده سال ۹۱ افت ۷ درصدی داشته است.
کگل برخلاف دو شرکت سنگآهنی حاضر در بازار، سود هر سهم سال مالی ۹۲ خود را نسبت به سود سال جاری با افزایش ۱۴ درصدی روبهرو کرده است. شرکت برای سال آتی پیشبینی کرده ۹۰ میلیون دلار صادرات داشته باشد که نرخ دلار را ۲۴۰۰ تومان در نظر گرفته است. نرخ تسعیر ارز شرکت برای سال ۹۱ هم مبلغ ۱۹۹۰تومان بوده است.
در گروه کانی غیرفلزی نماد شیشه و گاز در شرایطی متوقف شده است که مدیر مالی شرکت شیشه و گاز در گفتوگو با بورسنیوز عنوان کرد: در پی توقف کوره یکی از واحدهای تجهیزاتی با ظرفیت تولید ۲۲۰ تن، مقدار تولید شرکت طی عملکرد ۹ ماه امسال با کاهش ۴۰ درصدی مواجه شد که با توجه به عدم توانایی شرکت برای تامین هزینههای مربوط به تعمیر آن، توقف این واحد تجهیزاتی همچنان ادامه دارد.
امیر رضی در ادامه در بیان دلایل افزایش ۱۵ درصدی درآمد فروش طی این دوره عنوان کرد: عمده دلیل رشد درآمد فروش طی دوره یاد شده را میتوان ناشی از فروش موجودی سال گذشته کالاهای باقیمانده در انبار عنوان کرد.
در مجموع بازار سهام روز چهارشنبه بازار ضعیف و پرنوسانی بود که در آن شاخص کل ۷۱واحد افت کرد. ارزش معاملات نیز با انتقال سهام ۴شرکت سرمایهگذاری پتروشیمی، خارک، فن آوران و شیراز به هلدینگ نفت و گاز تامین در خارج از ساعت معاملاتی با جهش مواجه شده و به ۳۱۹میلیارد تومان رسید. احتمالا این انتقال برای آمادهسازی شرکت هلدینگ نفت و گاز تامین برای انجام عرضه اولیه صورت گرفته است. در این روز از ۱۹۴نمادی که به روی تابلو رفتند ۷۵نماد با کاهش قیمت و ۱۱۴نماد با رشد ارزش همراه شدند و بقیه نمادها هم بدون تغییر بودند.
در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…