بوی نامطبوع لباسهای تهیه شده از پلی استر نسبت به لباسهای پنبه‌ای

 

براساس اطلاعات منتشر شده در ژورنال کاربرد میکروبیولوژی درمحیط، بوی نامطبوع در لباس پلی استر پس از کار کردن بیشتر از لباس پنبه ای است.

متن زیر در دفتر مطالعات آماری و راهبردی انجمن صنایع نساجی ایران ترجمه شده است

براساس اطلاعات منتشر شده در ژورنال کاربرد میکروبیولوژی درمحیط، بوی نامطبوع در لباس پلی استر پس از کار کردن بیشتر از لباس پنبه ای است.

برای تحقیق، محققان ۲۶ تی شرت افراد سالم را به طور متمرکز به مدت ۲۸ ساعت در محیطی گرم قرار دادند تا میزان رشد باکتریها را در آن مورد بررسی قرار دهند. تی شرتها پس از قرار گرفتن در محیطی گرم از نظر میزان باکتریهای بوزا مورد بررسی قرار گرفتند. باکتریهای موجود در زیربغل تی شرتها بررسی و طبقه بندی شدند.

هدف از این تحقیق این بود که چه نوعی از باکتریها در بخش زیر بغل لباس با توجه به جنس آن رشد می کنند و کدام یک از این باکتریها تولید بو می کنند.

تی شرتهای پلی استری به طور قابل توجهی بوی نامطبوع تر از تی شرتهای پنبه ای ایجاد کردند . رشد باکتری در لباس پنبه ای متفاوت از رشد باکتری در لباس تولید شده از الیاف سنتتیک می باشد. تحقیقات نشان داد که مخلوط کردن الیاف در لباس منجر به رشد متفاوت باکتری در آن می شود.

فاکتور مهم در عکس العمل الیاف در مقابل باکتریها، خلوص الیاف مورد استفاده در لباسها می باشد. اختلاف آشکاری بین تمایل به رشد باکتری در الیاف طبیعی و مصنوعی وجود دارد.

در منسوجات تولید شده از الیاف سنتتیک رطوبت بین فضای خالی بین الیاف قرار می گیرد و درصد ناچیزی از آن جذب می شود. بنابراین الیاف مصنوعی کمتر مستعد تجزیه باکتریایی هستند.

Chris Callewaert از دانشگاه Ghent University بلژیک، نویسنده اول این گزارش، گفت عرق تازه ترشح شده بوی کمی دارد چرا که حاوی اسیدهای چربی است که دارای زنجیره بلندی بوده و تمایل زیادی به تبخیر دارد. باکتری هورمونها و ترکیبات گوگرد را دراسید موجود در عرق بدن می‌شکند و بوی نامطبوع تولید می کند.

براساس تحقیقات Callewaert اصلی‌ترین باکتری که بوی بد در لباسهای تولید شده از الیاف سنتتیک ایجاد می‌کند، Micrococci نام دارد. Staphylococci نوعی دیگر باکتری در عرق بدن است که در قبال منسوجات مجاور بوی طبیعی دارد.

به گفته Callewaert عامل اصلی بوی بد عرق در زیر بغل می تواند باکتری به نام Corynebacteria است اما این باکتری بی هوازی قادر به رشد بر روی پارچه نیست.

وی ادامه داد که پوشیدن لباسهای پنبه‌ای این مشکلات را تا حدودی کاهش می دهد.

منبع: Fibre2fashion News Desk – India
ترجمه: مهندس حمیده تشکری شاد

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 روز ago

قاچاق و واردات بی رویه پوشاک، صنعت نساجی کشور را تهدید می‌کند

مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، ‌نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…

3 روز ago

۶ هزار میلیارد ریال تجهیزات جدید برای کارخانه نساجی بروجرد خریداری شد

نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…

3 روز ago

کاربرد فرآیندهای تحت خلا در صنعت نساجی

فرآیندهای تحت خلاء در چهار حوزه کلی در صنعت نساجی کاربرد دارند. این حوزه‌ها عبارتند…

4 روز ago

ترکیه رتبه دوم را در صنعت منسوجات خانگی خوشخواب به دست آورد.

صنعت منسوجات خانگی و خوشخواب که تامین‌کننده مواد اولیه و فناوری تولید برای تولیدکنندگان داخلی…

4 روز ago

ثبت نام زود هنگام نمایشگاه دموتکس آسیا

نمایشگاه DOMOTEX asia/CHINAFLOOR در سال آینده از تاریخ ۲۶ تا ۲۸ می ۲۰۲۵، بار دیگر…

6 روز ago