قیمت زعفران در بازار با نرخ خرید آن از کشاورزان حدود ۱۰۰ هزار تومان تفاوت دارد و برخلاف سایر بخشهای تولید در کشاورزی، بیشترین سود این محصول نصیب زعفرانکاران میشود.
علی حسینی – عضو شورای ملی زعفران – در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر زعفران در بازار داخل کیلویی چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تا پنج میلیون تومان و گرمی ۵۰۰۰ تومان فروخته میشود.
وی با بیان اینکه بیشترین سود زعفران نصیب کشاورزان میشود، افزود: قیمت این محصول در بازار جهانی بیش از کیلویی ۲۰۰۰ دلار است اما زعفران ایرانی در بازار جهانی کمتر از این قیمت عرضه میشود که نشاندهنده قدرت رقابتپذیری بالای طلای سرخ ایرانی است.
این عضو شورای ملی زعفران تاکید کرد: اگر قیمت زعفران ایرانی در بازار جهانی کمتر از کیلویی ۲۰۰۰ دلار است به معنی متضرر شدن تولیدکنندگان نیست بلکه نشان میدهد ایران میتواند این محصول را کمتر از حداقل قیمت جهانی آن عرضه کند و در واقع یکی از دلایلی که رقبای ایران نمی توانند به سمت افزایش تولید زعفران حرکت کنند، قدرت بالای رقابت ایران است.
افزایش ۲ برابری ارزش افزوده زعفران با ایجاد صنایع تکمیلی
این عضو شورای ملی زعفران تاکید کرد: اگر صنایع تکمیلی و تبدیلی زعفران و فرآوری آن را در کشور توسعه دهیم میتوانیم ارزش افزوده طلای سرخ را در صنایع خوراکی وغیر خوراکی تا دو برابر افزایش دهیم.
حسینی اظهار امیدواری کرد دولت با بسترسازی و سیاستگذاری مناسب زمینه لازم را برای تقویت صادرات فرآوردههای زعفران فراهم کند؛ به گونهای که بتوانیم صادرات خام زعفران را تا یک سوم وضعیت کنونی کاهش و مابقی آن را به صادرات فرآوردهها اختصاص دهیم.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…