قیمت زعفران در بازار با نرخ خرید آن از کشاورزان حدود ۱۰۰ هزار تومان تفاوت دارد و برخلاف سایر بخشهای تولید در کشاورزی، بیشترین سود این محصول نصیب زعفرانکاران میشود.
علی حسینی – عضو شورای ملی زعفران – در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر زعفران در بازار داخل کیلویی چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تا پنج میلیون تومان و گرمی ۵۰۰۰ تومان فروخته میشود.
وی با بیان اینکه بیشترین سود زعفران نصیب کشاورزان میشود، افزود: قیمت این محصول در بازار جهانی بیش از کیلویی ۲۰۰۰ دلار است اما زعفران ایرانی در بازار جهانی کمتر از این قیمت عرضه میشود که نشاندهنده قدرت رقابتپذیری بالای طلای سرخ ایرانی است.
این عضو شورای ملی زعفران تاکید کرد: اگر قیمت زعفران ایرانی در بازار جهانی کمتر از کیلویی ۲۰۰۰ دلار است به معنی متضرر شدن تولیدکنندگان نیست بلکه نشان میدهد ایران میتواند این محصول را کمتر از حداقل قیمت جهانی آن عرضه کند و در واقع یکی از دلایلی که رقبای ایران نمی توانند به سمت افزایش تولید زعفران حرکت کنند، قدرت بالای رقابت ایران است.
افزایش ۲ برابری ارزش افزوده زعفران با ایجاد صنایع تکمیلی
این عضو شورای ملی زعفران تاکید کرد: اگر صنایع تکمیلی و تبدیلی زعفران و فرآوری آن را در کشور توسعه دهیم میتوانیم ارزش افزوده طلای سرخ را در صنایع خوراکی وغیر خوراکی تا دو برابر افزایش دهیم.
حسینی اظهار امیدواری کرد دولت با بسترسازی و سیاستگذاری مناسب زمینه لازم را برای تقویت صادرات فرآوردههای زعفران فراهم کند؛ به گونهای که بتوانیم صادرات خام زعفران را تا یک سوم وضعیت کنونی کاهش و مابقی آن را به صادرات فرآوردهها اختصاص دهیم.
سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…