Categories: اخبار نساجی

بیش از سه میلیون تن کالا از مرزهای کشور ترانزیت شد

 

مدیر کل دفتر ترانزیت و پایانه های مرزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: طی سه ماهه نخست سال جاری سه میلیون و ۴۸۰ میلیون تن کالا از مرزهای کشور ترانزیت شد که در مقایسه با مشابه سال گذشته ۲.۴ درصد افزایش یافت.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، محمد جواد عطرچیان افزود: در پی برنامه ها، تدابیر و اقدامات انجام شده از سوی این سازمان در زمینه توسعه و بهبود زیرساخت های حمل و نقل و بهبود روابط حمل و نقلی و تجاری با دیگر کشورها و تقویت کریدورهای ترانزیتی از مسیر جمهوری اسلامی ایران طی سه ماهه سال ۹۳ بالغ بر سه میلیون و ۳۳۴ هزار تن انواع کالاهای نفتی و غیرنفتی معادل ۹۶ درصد از طریق جاده و ۱۴۵ هزار تن معادل چهار درصد از طریق راه آهن به کشور های همسایه ترانزیت شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته در بخش ترانزیت جاده ای ۳.۵ درصد افزایش یافته است.

وی اظهار داشت: از مجموع کالاهای ترانزیت شده، یک میلیون و ۷۶۶ هزار تن را مواد نفتی و یک میلیون و ۷۱۴ هزار تن را مواد غیرنفتی تشکیل دادند که عمده ترین بخش مواد غیرنفتی کالاهایی نظیر مواد سوختی، لوازم خانگی، انواع پنبه، کالاهای ساختمانی، وسایل نقلیه باری و مسافری بوده است.

مدیر کل دفتر ترانزیت و پایانه های مرزی افزود: در مدت مذکور، از میان مرزهای کشور پرویزخان با یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن معادل ۳۱.۶ درصد فعال ترین مرز در زمینه ترانزیت ورود کالا به شمار می رود و پس از آن مرزهای بندرعباس، باشماق و بازرگان در رده های بعدی قرار دارند.

وی اظهار داشت: در زمینه ترانزیت خروج کالا از کشور، بندر امام با یک میلیون و ۳۴۵ هزار تن معادل ۳۸.۷ درصد در رده نخست و پس از آن مرزهای بندرعباس، بازرگان، لطف آباد و سرخس در رده های بعدی قرار گرفتند.

عطرچیان بیشترین حجم تردد کامیون های حامل بار ترانزیتی را از مبدأ عراق به مقصد امارات اعلام کرد و افزود: از ۱۴۹هزار دستگاه تعداد سفر کامیون های حمل کننده کالاهای ترانزیتی، ۸۵ هزار دستگاه معادل ۵۷ درصد توسط کامیون ایرانی و مابقی توسط سایر ملیت ها از کشور حمل شده است.

وی خاطر نشان کرد: اتخاذ تصمیمات مؤثر و راهبردی به موازات تجهیز امکانات و زیرساخت ها، فراهم آوردن تسهیلات گسترده در بخش های مختلف حمل و نقل، اقدام سازمان های مرتبط در حرکتی هماهنگ به منظور رفع موانع و تسهیل در امر ترانزیت توانسته است در بهره برداری از موقعیت جغرافیایی و منحصر به فرد ترانزیت نقش قابل توجهی ایفا کند.

عطرچیان افزود: جمهوری اسلامی ایران می تواند قطب ترانزیت منطقه باشد لذا شناسایی ظرفیت های منطقه ای و برقراری روابط دیپلماسی بین کشورهای همسایه و منطقه آسیا در دستور کار قرار گرفته است تا با رشد و توسعه قابلیت های موجود و با مدیریت صحیح روند ترانزیت روز به روز رشد داشته و رونق بیابد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

استقبال عالی از چهارمین دوره نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان(ویدیو)

چهارمین دوره نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان با بازخورد بسیار عالی و به صورت…

4 روز ago

نمایشگاه کاشان فرصتی برای کنار هم قرار گرفتن تولیدکنندگان صنعت فرش ماشینی(ویدیو)

کاشان به عنوان قطب صنعت فرش پتانسیل های خوبی در حوزه توسعه بازار هایی برای…

4 روز ago

کنارهم قرارگرفتن تولیدکنندگان راهی برای رشد وموفقیت صنعت نساجی(ویدیو)

شرکت کامل پتروتک شیمی یک شرکت دانش بنیان است که در زمینه تولید مواد اولیه…

4 روز ago

صنعت پوشاک و منسوجات، تجارت بین الملل و الگویابی صادرات به اروپا

ترجمه و اقتباس، تدوین و تحلیل: ابوالفضل قندچی/ دارای دکترای مهارتی (DBA) عصر جدید تجارت…

4 روز ago

هـدف شـرکت فـرجاد تـوان آسـیا کمک به صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی باید در سال های آینده قوی تر و موفق تر…

5 روز ago

بـرگزاری نـمایشگاه صنـایع وابـسته فـرش ماشینی موجب رونق این صنعت می شود(ویدیو)

چهارمین نمایشگاه بین المللی صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان بعد از ۳سال برگزار شد. این…

5 روز ago