Categories: اخبار نساجی

بیش از۲۰ میلیون تن کالا از مرزهای زمینی و آبی صادر شد

 

طی ۴ ماهه ابتدای سال جاری در مجموع ۱۳ میلیون و ۷۴۲ هزار تن کالای نفتی و غیرنفتی از مرزهای زمینی و آبی وارد کشور و ۲۰ میلیون و ۹۸۶ هزار تن کالا از مرزهای کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته میزان واردات ۱۵ درصد و صادرات کالا ۹ درصد افزایش داشته است.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، مدیرکل دفتر فن آوری اطلاعات و ارتباطات این سازمان در این زمینه افزود: در پی اقدامات موثر وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در زمینه بهبود زیرساخت های حمل و نقل و تسهیل در امر صادرات و ترانزیت کالا از مرزهای جاده ای کشور با همکاری و توانمندی بخش های خصوصی و حمایت های لازم از سوی دولت روند صادرات در سطح خوبی روبه رشد بوده است.

فرامرز مداح گفت: از مجموع کالاهای صادر شده ۲۴ درصد نفتی و ۷۶ درصد غیرنفتی بوده و از مجموع کالاهای وارد شده ۵ درصد کالاهای نفتی و ۹۵ درصد غیرنفتی بوده اند.

وی با اشاره به اینکه از مجموع واردات و صادرات سهم جاده ۸ درصد، راه آهن ۲ درصد و سهم دریا ۹۰ درصد می باشد، اظهار داشت: از مجموع کالاهای صادر شده، ۲ میلیون و ۳۲۱ هزار تن کالا از طریق مرزهای جاده ای از کشور خارج و ۵۰۶ هزار تن کالا از طریق مرزهای جاده ای به کشور وارد شده است.

وی در زمینه عملکرد مرزهای جاده ای در واردات کالا به کشور افزود: از میان مرزهای جاده ای کشور، مرز بازرگان با سهم ۶۳ درصدی فعال ترین مرز در زمینه واردات کالا به کشور به شمار می رود و پس از آن مرزهای آستارا و میرجاوه با ۱۳ درصد در رده بعدی قرار دارند.

وی افزود: عملکرد مرزهای جاده ای در زمینه صادرات کالا از کشور نشان می دهد، مرز بازرگان با ۲۶ درصد در رده نخست و پس از آن مرزهای دوغارون با ۱۵ درصد و آستارا با ۱۳ درصد قرار دارند.

مدیرکل دفتر فن آوری اطلاعات و ارتباطات با بیان اینکه سهم کامیون های ایرانی در صادرات کالا ۶۰ درصد و در جابه جایی واردات کالا ۴۶ درصد بوده است، افزود: از مجموع کالاهای صادر شده بیشترین میزان به افغانستان و ترکیه صادر شده و از مجموع کالاهای وارد شده نیز بیشترین میزان متعلق به ترکیه و آذربایجان بوده است.

وی با اشاره به اینکه طی مدت مذکور، ۷۶ هزار نفر مسافر توسط ۸۷۰۰ دستگاه وسیله نقلیه مسافری وارد کشور شدند، افزود: در جابه جایی این مسافران سهم اتوبوس ۴۳ درصد، مینی بوس ۶ درصد و سواری ۵۱ درصد است.

همچنین تعداد ۱۳۸ هزار نفر توسط ۱۴ هزار و ۴۰۰ دستگاه وسیله نقلیه مسافری از کشور خارج شدند که سهم اتوبوس ۵۷ درصد، مینی بوس ۲ درصد و سواری ۴۱ درصد بوده است.

مداح درخصوص آمار تردد وسایل نقلیه مسافری در مرزهای کشور، گفت: در این مدت بیشترین تردد وسایل نقلیه مسافری در مرزهای دوغارون با ۳۲ درصد و بیله سوار با ۱۸ درصد بوده است.

وی خاطرنشان کرد: از مجموع مسافران وارد شده به کشور ۴۲ هزار نفر مسافر خارجی و ۳۵ هزار نفر مسافر ایرانی بوده اند و از مجموع مسافران خروجی از کشور ۵۵ هزار نفر خارجی و ۸۳ هزار نفر مسافر ایرانی از مرزهای جاده ای کشور خارج شدند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

1 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 هفته ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago