مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی فرش دستباف روستایی استان اصفهان گفت: قالیبافی کارگاهی به دلایل فرهنگی در نواحی روستایی استان اصفهان موفق نبوده و همچنان این قشر علاقه مند به فرش بافی در منازل هستند.علی شهبازی در گفتگو با مهر اظهار داشت: فروش و صادرات فرش دستباف اصفهان در سال جاری دچار سیر نزولی شده چرا که قیمت مواد اولیه این کالا به دلیل اتکای آن به مواد وارداتی تا هفتاد درصد افزایش داشته است.
وی از فعالیت ۲۲ شرکت تعاونی در حیطه فرش دستباف روستایی خبر داد و افزود: حدود ۶۰ هزار بافنده فرش در استان به کار مشغولاند اما عمده تولید فرش روستایی و به عبارت بهتر فرشهای دستباف در مناطق روستایی، شهرهایی با بافت روستایی و نیز حومه های کلان شهر اصفهان صورت میگیرد.
مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی فرش دستباف روستایی استان اصفهان یادآور شد: قالیبافی کارگاهی بهدلایل فرهنگی در نواحی روستایی استان اصفهان توفیقی بدست نیاورد و همچنان این قشر علاقهمند به فرش بافی در منازل هستند.
شهبازی در خصوص علت این امر گفت: اقتصاد روستایی بر سه رکن،کشاورزی، دامپروری و قالی بافی است و هنر فرش بافی در استان اصفهان توسط زنان انجام شده و این قشر به دلیل آنکه فعالیت کارگاهی مانعی برای آزادی عمل آنان در محیط های کشاورزی می شود آنان قالی بافی در منزل را ترجیح میدهند.
وی افزود: البته در استان آذربایجان غربی به دلیل علاقه مردان به این هنر فعالیت کارگاهی در روستاهای آن رواج یافته است.
این کارشناس صنعت – هنر فرش یادآور شد: البته افزایش میزان تحصیلات در دختران روستایی و تغییر سبکهای زندگی نیز بر کاهش میل بانوان به فعالیت در این عرصه نیز اثر گذار بوده است.
شهبازی افزود: علمی و دانشگاهی شدن رشته فرش با هدف ورود فارغ التحصیلان از حدود ۱۰ سال گذشته تاکنون را اقدام مثبتی میدانم اما معتقدم که این کار را دیر شروع انجام شد.
موانع اداری صادرات افزایش یافته است
وی با بیان اینکه در ۲۰ سال اخیر جمعیت ۱۳۰ هزار نفری بافندگان فرش روستایی به ۶۰ هزار نفر کاهش یافه است، اظهار داشت: از سال ۱۳۹۱ تا کنون صادرات این کالا از استان و کشور در حد صفر رسیده است چرا که علاوه بر افزایش قیمت مواد اولیه بوروکراسی اداری همانند وقت گیر بودن صدور مجوزهای بازرگانی و امور گمرکی افزایش داشته است.
نایب رئیس اتاق تعاون استان اصفهان اظهار داشت: طرح بیمه قالی در سال های اخیر گامی مثبت است و تسهیلات خوبی نیز به تولیدکنندگان فرش دستباف اعطا شده است.
اصالت فرش ایرانی رقیب فرش چینی
شهبازی از اجرای ۱۲ سبک فرش بافی در استان خبر داد و گفت: بیشترین فرش دستباف روستایی استان در کاشان، آران و بیدگل و نجف آباد تولید میشود.
وی یادآور شد: به رغم آنکه کشور چین رقببی برای تولید فرش ایرانی محسوب می شد اما امروزه به دلیل اصالت در بافت، محصولات فرش ایرانی در بازار های چین جایگاه خاصی به خود اختصاص داده است.
نمایشگاه بینالمللی نخ استانبول بار دیگر در تاریخ ۸ تا ۱۰ اسفند در مرکز همایشها…
در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…