تمرکز بازار بر تحلیل شرکتها
کارشناسان بازار سهام معتقدند موفقیت تیم مذاکرهکننده در گرفتن امتیازات و تعهدات بیشتر از طرفهای خارجی در جریان مذاکرات هستهای بر اقتصاد ایران اثرگذار است و سال ۹۳ با توجه به شرایط پیش رو سال تحلیلمحور خواهد بود و بسیاری از سرمایهگذاران بر مبنای وضعیت سودآوری شرکتها اقدام خواهند کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نیمه دوم اردیبهشت ماه سال ۹۳ بازار اوراق بهادار در حالی رو به پایین پیش میرود که اکثر صنایع در حالت انتظار و مشاهده هستند و با توجه به مذاکرات هستهای پیش رو سرمایهگذاران تا شکلگیری روند آینده تصمیم جدی نگرفتند.
طی هفتهای که گذشت بورس اوراق بهادار تهران روند افزایشی یا کاهشی قابل توجهی نداشت و طبق بررسی انجام شده طی ۳۳ روز معاملاتی سال ۹۳ تقریبا تناسبی میان تعداد افزایش یا کاهش شاخص دیده میشود. بنابراین باید دید سرمایهگذارانی که به اصطلاح در بازار پول خود را پاک کردهاند در آینده با توجه به چه خبر مهمی سرمایهگذاری خواهند کرد. البته ذکر این نکته ضروری به نظر میرسد تا نگاه بلندمدت در بازار حاکم نشود، روند کلی بازار مشخص نخواهد شد.
* تأثیر مذاکرات هستهای بر روند بازار سرمایه
خبرنگار خبرگزاری فارس برای بررسی شرایط اخیر بورس و اینکه چه اتفاقاتی منجر به تعیین روند بازار خواهد شد با برخی کارشناسان گفتوگو کرده است.
در خصوص نیمه دوم اردیبهشت ماه بازار اوراق بهادار حسین خزلی خرازی کارگزار بورس معتقد است بازار سهام اکنون نیازمند خبر بسیار مثبتی است که آن چیزی نیست جز توافق میان ایران و گروه ۱+۵ در وین.
وی با اشاره به اینکه در هفتههای آخر اردیبهشت گزارش ۱۲ ماهه عملکرد واقعی بسیاری از شرکتها منتهی به پایان سال ۹۲ منتشر شده است، اظهار داشت: در حال حاضر مجامع شرکتها نیز در حال برگزاری است و بازار بسته به بودجه سال ۹۳ شرکتها تصمیم گیری خواهد کرد.
خرازی گفت: فارغ از بحث مجامع سالانه و بودجههای سال آتی سرمایهگذاران منتظر اخبار خوشی از مذاکرات ایران و گروه موسوم به ۱+۵ در وین هست که در صورت تفاهم بلندمدت و اقدامات عینی و عملی اقتصاد ایران جهش قابل ملاحظهای خواهد داشت.
این کارگزار بورسها با اشاره به اینکه طی دو هفته گذشته بازار نشان داد که در حالت انتظار به سر میبرد، گفت: در این مدت بازار روند خاصی نداشت و تنها خبری که منجر به تعیین روند بازار خواهد شد توافق فیمابین مذاکرات ایران با ۱+۵ است.
* رسالت بازار سهام نگاه بلندمدت سرمایهگذاران است
شهریار شهمیری مدیرعامل یکی از کارگزاریهای فعال در بازار سرمایه با اشاره به اینکه اکنون بازار گرفتار نگاه کوتاه مدت سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی شده،معتقد است: فاکتورهای بسیار زیادی بر شرایط بازار امروز مؤثر است و اگر در خصوص اتفاقات آینده به بحث مذاکرات هستهای و توافقات ژنو برگردیم در مذاکرات پیش رو که در وین برگزار شد، در نهایت باید منجر به برداشته شدن تمام تحریمها شود.
وی ادامه داد: اگر اتفاق پیش رو مبنی بر برداشتن تحریمها به صورت عملیاتی در تمام حوزهها رخ دهد، جهش خوبی در تمام حوزههای اقتصادی متصور است.
شهمیری با تاکید بر مشکلات فعلی بازار سرمایه خاطرنشان کرد: اکنون افراد مختلفی با سلائق متفاوت به بورس آمدند اما نکته قابل تأمل، حضور سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی با نگاه کوتاه مدت و بازدهیهای بسیار پایین است؛ در این خصوص رسالت اصلی بازار سهام از یاد خواهد رفت.
وی افزود: گرچه حضور معاملهگران روزانه یکی از نیازهای روان شدن معاملات است اما نکته دیگر نگاه کوتاه مدت سرمایهگذاران حقوقی در کنار برخی سرمایهگذاران حقیقی است که متاسفانه این سرمایه گذاران حقوقی بدون توجه به ارزش واقعی سهام اقدام به نوسانگیری میکنند.
وی با بیان اینکه اتفاقات بسیار مثبتی در گذشته رخ داد که میتوانست جهت بازار را به طور مثبت تعیین کند، گفت: در دولت فعلی که نزدیک به یک سال از عمر آن میگذرد احساس میکنیم شرایط باثباتتری با توجه به تبیین برنامههای میان مدت و بلند مدت شاهد باشیم.
این مدیرعامل کارگزاری تصریح کرد: اکنون بازار به سمت سهام شرکتهایی که با DPS بالاتری به سهامداران پاسخ میدهد حرکت میکند و بیشتر با تحلیل و جزئیات تکمیلی سهام خریداری میکنند.
* سال ۹۳ سال تحلیل سهام شرکتها/ محوریت بازار بر مبنای فعالیت شرکتها
ابوالفضل داودآبادی مشاور سرمایهگذاری درباره روند بازار طی هفتههای اخیر و چشمانداز آن معتقد است: اکنون سرمایهگذاران وضعیت سرمایه را به طور خاص در سهام شرکتها دنبال میکند به طوری که اگر خبرهای خوبی در مجمع شرکتها باشد اقدام به سرمایهگذاری کند.
وی با بیان اینکه کلیات بازار سال ۹۳ را نمیتوان با سال گذشته که بازدهیهای بالایی در صنایع به همراه داشت، مقایسه کرد، گفت: سال ۹۳ بازار بیشتر به سمت تحلیل شرکتها پیش خواهد رفت. به عنوان مثال در صنعت حمل و نقل با وجود روند منفی صنعت سهام برخی شرکتها با تحلیل سرمایهگذاران با اقبال بازار مواجه شد.
این مشاور سرمایهگذاری با تشریح شرایط صنایع در سال ۹۲ تصریح کرد: در سال۹۲ به دلیل فشار نقدینگیها اگر تحلیل خوبی در شرکتی وجود داشت،همراه با صنعت سرمایهگذاران خرید میکردند که به عنوان مثال صنعت دارو در سال گذشته بازدهیهای بالایی با وجود نقدینگیهای سرگردان نصیب سهامداران خود کرد.
وی گفت: در سال ۹۳ چرخش نقدینگی بسیار متفاوتتر است و بازار بدون توجه به صنعت در سهام شرکتها سرمایهگذاری خواهد کرد.
داودآبادی با اشاره به مذاکرات پیش روی ایران با گروه موسوم به ۱+۵ گفت: این مذاکرات مثبت است اما با انتظار بازار مطابقت ندارد. چراکه این نوع مذاکرات بسیار بلندمدت بوده و اثرات آن به طور بلندمدت مشخص میشود؛ در بورس تصمیمگیریها بر اساس وقایع آینده رخ میدهد و به نظر من روی هم رفته خوشبینی نسبت به مذاکرات بسیار بالاست و نتیجه مذاکرات مطابق با انتظارات سهامداران بازار نخواهد بود.
وی در پایان تاکید کرد: سرمایهگذاران بیشتر به دنبال اخبار آیندهدار و مثبت در شرکتها هستند که در مجامع برگزار خواهد شد. بنابراین از طرفی اجرای هدفمندی و میزان تاثیر تحریمها بر شرکتها به طور دقیقتر مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
به گزارش فارس با توجه به مذاکرات پیش روی ایران با ۱+۵ و نظرات کارشناسان مختلف بازار سهام بورس ایران نیازمند ایجاد یک روند برای تصمیمگیری در آینده است. بنابراین میزان موفقیت سیاستمداران در عرصه مذاکرات بینالمللی عاملی موثر بر اقتصاد کشور و به دنبال آن بازار سهام خواهد بود که باید دید در آینده این توافقات چقدر عینیتر و عملیاتیتر خواهد بود.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…