تار وپود نساجی بروجرد در گرو تسهیلات نامعلوم

 

 

نساجی بروجرد رار بود با دریافت ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات طرح نوسازی را اجرا و ۵۰۰ کارگر لغو قرارداد بعد از ۶ ماه دوباره اول مهر به کار مشغول شوند اما با گذشت چهار ماه هنوز خبری از پرداخت تسهیلات به نساجی و دیگر واحدها خبری نیست.

نساجی بروجرد یکی از کارخانه های بروجرد است که سالانه محصولات مختلف پارچه ها را تولید و روانه بازار می کند که مدتی است این واحد با مشکلات زیادی همراه است. نساجی بروجرد در سال ۸۷  تعداد ۴۰۰ کارگر را اخراج و بعد از مدتی تعدادی از کارگران دوباره به سر کار بازگشتند تا این که ابتدای امسال نیز دوباره این برنامه تکرار شد و ۴۸۳ نفر از کارگران نساجی این بار نه اخراج بلکه لغو قرار داد شدند و هم اکنون نساجی با حدود ۵۰۰ کارگر کار می کند.

اجرای طرح نوسازی نساجی بروجرد یکی از دلایل لغو قرارداد این کارگران بود که قرار شد بعد از دریافت تسهیلات مورد نیاز نساجی این طرح اجرا و ماشین آلات مورد نیاز در این کارخانه مستقرگردد و سپس ابتدای مهر امسال یعنی بعد از گذشت ۶ ماه دوباره کارخانه رونق گرفته و کارگران به سر کار بازگردند.

اما با گذشت چهار ماه ازلغو قرار داد کارگران هنوز نه خبری از دریافت تسهیلات هست و نه خبری از نوسازی و در این میان رقم دریافت تسهیلات  متغییر است به طوری که از ابتدا صحبت از ارائه ۵۰ میلیارد تسهیلات بود اما گاهی گفته می شود این رقم به ۴۰ میلیارد رسیده و فقط باید منتظربود تا سرانجام چه مقدار تسهیلات داده می شود.

البته فقط نساجی بروجرد نیست که می تواند با دریافت تسهیلات طرح نوسازی را اجرا نماید و کارگران این واحد دوباره مشغول به کار شوند چرا که سامان کاشی و کاشی جم و برخی دیگر از واحدها هم منتظر دریافت تسهیلات هستند اما هنوز دریافت تسهیلات محقق نشده است.

سامان کاشی بروجرد به دلیل مشکلات مالی و نبود بازار فروش تعدادی از کارگران خود را اخراج ولی کاشی جم به طور کامل تعطیل شده و بارها و بارها مسئولین در سخنان خود گرفته اند که دریافت تسهیلات می تواند چرخ این صنایع را دوباره بچرخاند که تا کنون وعده ها در این راستا محقق نشده است.

“امید علایی” جانشین مدیر عامل نساجی بروجرد گفت: قرار بود ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات برای اجرای طرح نوسازی پرداخت شود که این تسهیلات در پیچ و خم اداری قرار گرفته و هنور اقدام خاصی در این خصوص انجام نشده است.

وی اضافه کرد: با گذشت چند ماه از سال اما هنوز یک ریال هم تسهیلات به نساجی بروجرد پرداخت نشده و این در حالیست که حتی نساجی بروجرد پنج میلیارد مصوب سال گذشته را هم دریافت نکرده است.

به گفته وی البته مشکل سرمایه در گردش و خرید مواد اولیه از دیگر مشکلات این کارخانه است .

با توجه به این که استان لرستان به عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی انتخاب شده قرار شد در راستای این برنامه حمایت هایی از برخی واحدهای صورت گیرد تا رونق در واحد ها دیده شود اما تا کنون در این راستا نیز اقدامی صورت نگرفته و فقط در جلسات و برنامه ها صحبت از رونق و احیای دوباره واحدها به میان آمده است.

 

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

گزارش صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه آشنایی با صنعت نساجی و پوشاک…

1 روز ago

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

5 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

5 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

6 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

6 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

6 روز ago