وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام آخرین تصمیمات برای گسترش عملکرد مرکز مبادلات ارزی، گفت: به منظور رقابتی کردن قیمتگذاری ارز مقرر شد قیمتهایی که هر روز ساعت ۸ صبح اعلام میشود، به گونهای باشد که در مقایسه با ارز بازار آزاد که صرافان هزینههای انتقال آن را برعهده میگیرند، برای واردکنندگان توجیه پذیر باشد.
مهدی غضنفری درباره آخرین تصمیمات برای گسترش عملکرد مرکز مبادلات ارزی گفت: برخی از این تصمیمات حاصل کارگروه مشترک دولت و مجلس است و برخی دیگر توسط کمیته عملیاتی مرکز اتخاذ شده است.
غضنفری اظهارداشت: مقرر شد ساعت کاری مرکز مبادلات ارزی هر روز از ساعت هشت صبح تا ۲۰ شب باشد و این مرکز پنج شنبه ها نیز فعال خواهد بود.
وی افزود: همچنین مقرر شد سه بانک عامل جدید از بانک های خصوصی به جمع بانکهای فعال در مرکز (ملت، جهاد کشاورزی ) بپیوندند تا تحت عنوان پنجره واحد در قالب یک میز، نمایندگان این بانکها در این محل به ارایه خدمات بپردازند.
استقرار نماینده گمرک در مرکز مبادلات ارزی موضوع دیگری بود که غضنفری به آن اشاره کرد و گفت: مقرر شد میزی برای پاسخگویی یه پرسش های وارد کنندگان در خصوص اولویت های یک و۲ (کالاهای استراتژیک و اساسی) اختصاص یابد.
به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت ، از این پس به تناسب استقرار سایر دستگاه ها و نمایندگان بانکهای عامل فضای بیشتری به مرکز مبادلات ارزی اختصاص خواهد یافت.
غضنفری تصریح کرد: به منظور رقابتی کردن قیمت گذاری ارز مقرر شد قیمتهایی که هر روز ساعت ۸ صبح اعلام می شود، به گونه ای باشد که در مقایسه با ارز بازار آزاد که صرافان هزینه های انتقال آن را بر عهده می گیرند، برای وارد کنندگان توجیه پذیر باشد.
وی تاکید کرد: به عبارتی دیگر، از آنجایی که در تخصیص ارز در بازار آزاد هزینه های انتقال ظاهرا برعهده فروشنده یا صراف است، قرار شد در قیمت گذاری ارز مبادله ای موضوع رقابتی بودن آن مد نظر قرار گیرد به گونه ای که به تدریج تعداد و حجم مبادلات ارزی در مرکز مباادلات ارزی رو به تزاید باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت توضیح داد: در واقع هدف اولیه این مرکز جذب تعداد بیشتری از متقاضیان ارز از بازار آزاد به سمت مرکز مبادلات است تا هم واردات مواد اولیه و کالاهای واسطه ای تسریع یافته و هم بازارارز به لحاظ اطلاعات وعملیات سروسامان گیرد.
غضنفری ادامه داد: یکی از مهمترین شاخصهای ارزیابی عملکرد مرکز مبادلات مقدار ارز فروخته شده و جابه جایی شده در خلال هر روز برای واردات کالا است که امیدواریم هر روز بهتر از روزهای قبل باشد خوشبختانه این شاخص در یکی دو روز آغاز به کار مرکز رو به بهبود بوده است.
وی همچنین از تلاش مستمر دستگاه های مستقر در مرکز مبادلات ارزی و حمایت ها و پشتیبانی نمایندگان مجلس ، تشکل های بخش خصوصی و رسانه ها و نیز استقبال فعالان اقتصادی تشکر و قدردانی کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: امیدواریم درجلسه ای با صادرکنندگان غیرنفتی کشور چگونگی عملکرد این مرکز اطلاع رسانی شود و در یک هم اندیشی مشترک راهکارهای عرضه ارز آنان را دراین مرکز را به بحث بگذاریم.
وی در پایان افزود: با توجه به حساسیت امر و رفع هر گونه اشکال و کاستی احتمالی کمیته عملیاتی آمادگی دریافت پیشنهادات و نقطه نظرات همه اقتصاد دانان و فعالان اقتصادی را برای بهبود عملکرد مرکز دارد. با توجه به دیدگاه های مطرح شده توسط صاحبنظران حل مشکل ارز در بازار کشور راهکارهای متعددی ندارد و باید از شکل گیری مرکز مبادلات ارزی به عنوان یک راهکار اجرایی شده در مراحل نخستین خود است پشتیبانی نموده و آن را به سمت تکامل هدایت کنیم.
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…
مقدمه فرش ایرانی، نمادی از هنر و فرهنگ ایران زمین، همواره جایگاهی ویژه در زندگی…
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…