Categories: اخبار نساجی

تامین ارز مواد اولیه از منابع صندوق

 

عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی با تشریح جزئیات حمایت‌های صندوق توسعه ملی از بخش تولید کشور در سال جاری گفت: ۱۰ درصد از منابع صندوق توسعه ملی معادل ۳۵۰۰ میلیارد دلار‌ به تامین ارز مورد نیاز واردکنندگان مواد اولیه بخش تولید اختصاص خواهد یافت.

محمود دودانگه گفت: بر اساس تصمیم‌‎گیری‌های انجام شده،‌ قرار بر این است که در سال جاری، ۲۳ درصد از عواید حاصل از  فروش نفت به صورت مرتب به حساب صندوق توسعه ملی واریز می‌شود.

عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی افزود: بر اساس آخرین گزارشی که بانک مرکزی از فروش نفت و عواید حاصل از آن به صندوق توسعه ملی ارایه کرده ،‌ حدود ۳۵ میلیارد دلار به حساب صندوق توسعه ملی واریز شده که از این رقم، ۸ میلیارد دلار به حوزه کشاورزی و صنعت و معدن تخصیص داده شده است.

وی از انعقاد قراردادهای عاملیت با بانکها برای پرداخت تسهیلات خبرداد و تصریح کرد: کار استفاده از منابع صندوق برای سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها حال انجام است، ضمن اینکه طرحهای دیگری نیز با بانکهای عامل در حال پیگیری است تا بتوان از طریق صندوق آن را تامین اعتبار کرد.

به گفته دودانگه،‌ طبق اساسنامه و قانون صندوق توسه ملی، منابع صندوق باید به بخش‌های مختلف اختصاصی یابد که بر این اساس،‌ تصمیم‌گیری انجام شده مبنی بر این است که ۴۰ درصد از منابع صندوق به بخش صنعت اختصاص یابد. بر همین اساس، اقدامات خوبی در سال جاری برای حمایت از بخش صنعت کشور طراحی شده است.

وی اظهار داشت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری برای حمایت از تولید در سال تولید ملی، ‌حمایت از کار و سرمایه ایرانی، تاکیدات خاصی صورت گرفته شده است تا امکان حمایت‌های بیشتر از سوی صندوق توسعه ملی از تولید فراهم شود.

به گفته دودانگه،‌ برای بازسازی و بهینه سازی خطوط تولید و بکارگیری تکنولوژی‌های نوین در واحدهای تولیدی، امکان پرداخت تسهیلات از سوی صندوق توسعه ملی به متقاضیان وجود دارد که بانکهای عامل باید طرحها را پذیرش و به صندوق ارسال کنند.

وی اظهار داشت: اقدام دیگر برای حمایت از تولید در سال جاری،‌ این است که در راستای اصلاح الگوی مصرف، هدفمندی و کاهش قیمت، شرایطی فراهم شده است که منابع صندوق به بنگاهها برای تامین مواد اولیه اختصاص یابد.

عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی گفت: برای تامین مواد اولیه، آن دسته از واحدهای تولیدی که احتیاج به ارز دارند می‌توانند از منابع و تسهیلات صندوق برای تامین مواد اولیه استفاده کنند. ‌این تصمیم راهگشایی است که الام می تواند عملیاتی شود.

به گفته دودانگه، ۱۰ درصد از منابع صندوق برای تامین مواد اولیه مورد نیاز به شکل ارزی می‎‌تواند تخصیص یابد، ضمن اینکه همان ۴۰ درصدی که به صورت عام برای پرداخت تسهیلات به بخش صنعت نیز تداوم خواهد داشت.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

4 روز ago

هوش مصنوعی و آینده خرید فرش: وقتی فناوری به کمک سنت می‌آید

مقدمه فرش ایرانی، نمادی از هنر و فرهنگ ایران زمین، همواره جایگاهی ویژه در زندگی…

1 هفته ago

شماره ۹۱ مجله نساجی کهن ویژه نامه آذر ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…

1 هفته ago

مصاحبه با آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران

  آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…

1 هفته ago

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

2 هفته ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

2 هفته ago