Categories: اخبار نساجی

تبدیل مهران به منطقه آزاد در دستور کار دولت قرار گرفت

 

مدیر امور منطقه آزاد و ویژه اقتصادی ضعف اصلی مناطق آزاد را عدم وجود زیرساخت‌های لازم دانست و گفت: بوشهر و جاسک منطقه آزاد خواهند شد و موضوع منطقه آزاد شدن مهران با قابلیت صادرات مواد غذایی و مصالح به عراق در حال بررسی است.

جعفر آهنگران در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار کرد: از مشکلات اصلی مناطق آزاد می‌توان به عدم اجماع درباره راه‌کار برون رفت از شرایط فعلی توسط مناطق آزاد اشاره کرد.

وی با بیان این که ۷۵ درصد سرمایه و درآمد مناطق آزاد صرف تکمیل زیرساخت‌ها می‌شود، ادامه داد: در بودجه سال جاری مناطق آزاد اولویت با تکمیل برنامه و پروژه‌های نیمه تمام و در کنار آن کاهش هزینه‌های جاری مناطق است.

آهنگران یادآور شد: ۷ منطقه آزاد در کشور وجود دارد که اقتصاد کشور می‌تواند به عنوان دریچه باز به آن‌ها نگاه کندو نگاه به این مناطق باید به دور از بخشی‌نگری باشد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا صلاح بر این نیست به جای افزایش مناطق آزاد و ویژه، سرمایه‌ها بر ایجاد زیرساخت و تقویت مناطق اولیه متمرکز باشد، با بیان این که این بحث درستی است، بیان کرد: بعضی از مناطق به لحاظ مزیت جغرافیایی می‌توانند سودآوری و تاثیرگذاری ویژه‌ای را با سرمایه‌گذاری و تمرکز منطقه‌ای ایفا کنند.

مدیر امور منطقه آزاد و ویژه اقتصادی تصریح کرد: منطقه‌ای مانند جاسک با وجود مزیت انرژی به دلیل محروم واقع شدن آن نتوانسته توسعه یابد و با ایجاد منطقه آزاد در آن ناحیه می‌توان مزیت‌های منطقه را از بالقوه به بالفعل تبدیل کرد.

وی با بیان این که ایجاد مناطق آزاد نیاز به مصوبه مجلس دارد، گفت: منطقه آزاد شدن مهران به دلیل داشتن مرز با عراق که رفت و آمد مسافر در آن منطقه بسیار است و  صادرات کالا به عراق را می‌تواند، پوشش دهد، در دستور کار قرار گرفته است.

آهنگران از ابراز علاقه سرمایه گذاران داخلی برای منطقه مهران خبر داد و افزود: سرمایه گذاران داخلی به دلیل نیاز عراق به واردات مصالح و مواد اولیه تولید کاشی و سرامیک به دنبال سرمایه گذاری در تولید و صادرات مواد اولیه کاشی و مصالح ساختمانی هستند.

این کارشناس در مناطق آزاد یادآور شد: قطری‌ها نیز به دلیل نیاز خود به شن و ماسه و مواد غذایی در پی برگزاری جام جهانی در این کشور خواستار سرمایه گذاری در منطقه  آزاد بوشهر هستند تا نیاز خود را از این منطقه تامین کنند که در کنار آن طی توافق دو طرف، ایرانی‌ها در یکی از مناطق آزاد آن‌ها در زمینه مواد غذایی، مصالح ساختمانی و محصولات کشاورزی سرمایه گذاری کرده‌اند.

وی ادامه داد: با سرمایه‌ گذاری‌های اینچنینی توسط ایرانی‌ها رونق اقتصادی و ارزآوری به سمت ایران هدایت می‌شود که در حال حاضر ایرانیان با همراهی برخی از اتاق‌های بازرگانی فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

19 ساعت ago

نقش طراح محصول در تجربه کاربر و توسعه محصول

 دکتر امیررضا باودر طراح محصول، مسئول تجربه‌ی کاربرِ یک محصول بوده و معمولاً اهداف کسب‌…

2 روز ago

تحول در تولید نخ BCF توسط شرکت Oerlikon Neumag

شرکت Oerlikon Neumag در حال متحول کردن تولید نخ BCF با کارخانه نوآورانه BCF خود…

2 روز ago

موانع و راهکارهای توسعه صادرات در صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

آقای مهدی نوروزپور: در سال‌های اخیر، صادرات محصولات نساجی ایران با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی…

3 روز ago

نمایشگاه اصفهان فرصتی برای نشست های ارزشمند و بین المللی (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان جایگاه برگزاری برتر با نشست‌های ارزشمند آقای رضا مشیری رئیس هیئت مدیره و…

3 روز ago

بهبود صنعت نساجی ایران: درس‌هایی از ترکیه و راهکارهای پیشنهادی (ویدیو)

مهران مختاری: دکترای نساجی و تجربه ۳۷ ساله در صنعت من، مهران مختاری، با مدرک…

4 روز ago