Categories: اخبار نساجی

تجارت جهانی منسوجات و پوشاک در سال ۲۰۱۱

 

کشور چین بزرگترین صادرکننده منسوجات در سال ۲۰۱۱ با ارزش صادراتی ۹۴ میلیارد دلار بوده است.

بر اساس گزارش دفتر مطالعات آماری و راهبردی انجمن صنایع نساجی ایران به نقل از مرکز تجارت جهانی (WTO)، کشور چین بزرگترین صادرکننده منسوجات در سال ۲۰۱۱ با ارزش صادراتی ۹۴ میلیارد دلار بوده است که در حدود ۳۲.۲ درصد از کل صادرات منسوجات جهان را به خود اختصاص داده است. چین، کشورهای عضو اتحادیه اروپا، هند، ایالات متحده، جمهوری کره، هنگ‌کنگ، چین تایپه، ترکیه، پاکستان، ژاپن، اندونزی، تایلند، ویتنام، مکزیک، و مالزی بزرگترین صادرکنندگان این محصولات در سال ۲۰۱۱ بوده‌اند که مجموعاً با صادرات ۲۶۸ میلیارد دلاری در حدود ۹۱.۳ درصد از کل صادرات منسوجات جهان را تشکیل داده‌اند.

همچنین بر اساس گزارش این مرکز، در سال ۲۰۱۱ کشورهای عضو اتحادیه اروپا بزرگترین واردکنندگان منسوجات در جهان بوده‌اند که در حدود ۸۴ میلیارد دلار و ۲۷ درصد از کل واردات منسوجات جهان را به بازارهای خود جذب نموده‌اند. اتحادیه اروپا، ایالات متحده، چین، هنگ‌کنگ، ژاپن، ویتنام، ترکیه، مکزیک، جمهوری کره، اندونزی، بنگلادش، کانادا، برزیل، فدراسیون روسیه و هند بزرگترین واردکنندگان این محصولات در سال ۲۰۱۱ بوده‌اند که مجموعاً با واردات ۱۹۲ میلیارد دلاری این محصولات، بالغ بر حدود ۶۱.۹ درصد از کل واردات منسوجات جهان را تشکیل داده‌اند.

در رابطه با پوشاک نیز در سال ۲۰۱۱ کشور چین با ارزش صادراتی ۱۵۴ میلیارد دلار، ۳۷.۳ از کل صادرات پوشاک جهان را به خود اختصاص داده و در صدر بزرگترین صادرکنندگان این محصول در جهان قرار گرفت. پس از چین، اتحادیه اروپا، هنگ‌کنگ، بنگلادش، هند، ترکیه، ویتنام، اندونزی، ایالات متحده، مکزیک، مالزی، تایلند، پاکستان، سری‌لانکا و کامبوج بزرگترین صادرکنندگان پوشاک جهان در سال مذکور بوده‌اند.

کشورهای اتحادیه اروپا نیز بزرگترین واردکننده پوشاک در سال ۲۰۱۱ بودند که ۱۸۹ میلیارد دلار از این محصول را به خود جذب کردند. پس از این اتحادیه نیز به ترتیب ایالات متحده، ژاپن، هنگ‌کنگ، کانادا، فدراسیون روسیه، سوئیس، جمهوری کره، استرالیا، چین، ترکیه، امارات متحده عربی، نروژ، عربستان سعودی و مکزیک در جمع بزرگترین واردکنندکان پوشاک جهان قرار دارند.

با نگاهی گذرا به آمار تجارت جهانی منسوجات و پوشاک می‌توان به اهمیت این محصولات و جایگاه آن در اقتصاد کشورها پی برد و شاید بتوان امید داشت که در آینده‌ای نه‌چندان دور مسئولین کشور نیز به جایگاه والای این صنایع اذعان نموده و حمایت مناسب‌تری از فعالان این صنعت به عمل آورند تا شاهد رشد و توسعه مناسب آن و حضور پررنگ‌تر در بازارهای بین‌المللی باشیم.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

13 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago