Categories: اخبار نساجی

تجارت خارجی ایران ۲۷ میلیارد دلار شد

 

در چهار ماه ابتدایی سال جاری ، ۱۴ میلیارد و ۱۵ میلیون دلار انواع کالا از ایران به سایر کشورها صادر و در مقابل ۱۳ میلیارد و ۸۲۲ میلیون دلار کالا نیز وارد کشور شده است.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی گمرک ایران ،بررسی آمار تجارت خارجی ایران در چهار ماهه نخست امسال نشان می‌دهد که تراز بازرگانی کشورمان همچنان مثبت است. در این مدت، ۱۴ میلیارد و ۱۵ میلیون دلار انواع کالا از ایران به سایر کشورها صادر و در مقابل ۱۳ میلیارد و ۸۲۲ میلیون دلار نیز وارد کشور شده است.

همچنین میزان وزنی کالاهای صادراتی کشورمان در مدت یادشده ۳۲ میلیون و ۴۴۲ هزار تن و میزان وزنی کالاهای وارداتی نیز ۱۱ میلیون و ۳۹۲ هزار تن بوده است.

بررسی تحلیلی تجارت خارجی ایران در این مدت نشان می‌دهد که همچنان تراز بازرگانی جمهوری اسلامی ایران مثبت و حجم صادرات بیشتر از واردات بوده است اما صادرات کشورمان ۱۵ و ۲۰ صدم درصد و واردات نیز ۲۰ و ۱۸ صدم درصد کاهش داشته است.

این گزارش می‌افزاید، کارنامه تجارت خارجی ایران در این مدت حاکی از آن است که کاهش ۳۹ و ۳۹صدم درصدی صادرات میعانات گازی بیشترین تأثیر را در کاهش حجم صادرات کشورمان داشته است.

اقلام عمده کالاهای صادراتی

اقلام عمده صادرات در مدت مورد بررسی، شامل گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده به ارزش ۶۷۵ میلیون دلار و سهم ارزشی ۶ و۲۵صدم درصد، پروپان مایع شده به ارزش ۵۴۰ میلیون دلار و سهم ارزشی ۴ و ۹۹ صدم درصد و قیر نفت به ارزش ۴۸۰ میلیون دلار و سهم ارزشی ۴ و ۴۴ صدم درصد بوده است.

عمده‌ترین خریداران کالاهای ایرانی

چین همچنان بزرگ‌ترین خریدار کالاهای ایرانی به‌شمار می‌رود. این کشور در ۴ ماهه نخست امسال ۷ میلیون و ۹۱۲ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۵۶۲ میلیون دلار از ایران وارد کرد. پس از این، کشور عراق قرار دارد. صادرات به عراق نیز در این مدت با ۴ درصد افزایش به یک میلیارد و ۹۹۷ میلیون دلار رسید.

امارات متحده عربی در این مدت یک میلیارد و ۶۸۳ میلیون دلار انواع کالا از ایران وارد کرد و با ۳۴ درصد افزایش نسبت به پارسال رتبه سوم را به خود اختصاص داد.

هند در رتبه چهارم قرار گرفت. صادرات ایران به هند در این مدت ۹۱۳ میلیون دلار بود که ۳۳ درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین افغانستان نیز ۸۱۱ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرد و در رتبه پنجم قرار گرفت.

اقلام عمده واردات

این کالاها به ترتیب شامل ذرت دامی به ارزش ۴۳۰ میلیون دلار، برنج به ارزش ۳۰۲ میلیون دلار، کنجاله سویا به ارزش ۲۹۷ میلیون دلار و ماشین‌آلات شکل دادن محصولات معدنی به ارزش ۲۷۱ میلیون دلار هستند. قطعات منفصله جهت تولید خودروی سواری نیز عنوان پنجمین کالای عمده وارداتی کشورمان در این مدت است که به ارزش ۲۶۴ میلیون دلار وارد کشورمان شده است.

کشورهای عمده صادرکننده کالا

چین در این مدت عمده‌ترین کشور صادرکننده کالا به ایران بوده است. سهم این کشور از کل واردات کشورمان ۳ میلیارد و ۵۱۸ میلیون دلار بود. با این حال صادرات چین به ایران در مدت یادشده بیش از ۹ درصد کاهش داشته است. امارات متحده عربی رتبه دوم را به خود اختصاص داده و در این مدت ۳ میلیارد و ۳۸ میلیون دلار انواع کالا به ایران صادر کرده که مجموع صادرات این کشور نیز با ۳۲ درصد کاهش همراه بوده است. رتبه‌های بعدی نیز به کره جنوبی، ترکیه و هند اختصاص دارد که هر یک از این کشورها به ترتیب یک میلیارد و ۲۶۵ میلیون دلار، یک میلیارد و ۵۶ میلیون دلار و ۸۴۳ میلیون دلار انواع کالا به ایران صادر

کرده‌اند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

هوش مصنوعی و آینده خرید فرش: وقتی فناوری به کمک سنت می‌آید

مقدمه فرش ایرانی، نمادی از هنر و فرهنگ ایران زمین، همواره جایگاهی ویژه در زندگی…

21 ساعت ago

شماره ۹۱ مجله نساجی کهن ویژه نامه آذر ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…

4 روز ago

مصاحبه با آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران

  آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…

4 روز ago

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

6 روز ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

6 روز ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

1 هفته ago